Πάσχα των Καθολικών: Ειρήνη στον κόσμο ζήτησε ο Πάπας στην αναστάσιμη λειτουργία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 15:01

Πάσχα των Καθολικών: Ειρήνη στον κόσμο ζήτησε ο Πάπας στην αναστάσιμη λειτουργία

Tο πρώτο του αναστάσιμο «urbi et orbi» τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, σήμερα Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, κάνοντας έκκληση για ειρήνη σε όλο τον κόσμο. «Τι μεγάλη χαρά να σας ανακοινώνω ότι ο Χριστός αναστήθηκε! Θα ήθελα να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, ειδικά σε αυτούς που υποφέρουν πιο πολύ, στα νοσοκομεία, στις φυλακές...», είπε ο Πάπας μπροστά σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του.

Ωστόσο, σε αυτό που εστίασε περισσότερο ο νέος Ποντίφικας ήταν η ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη, κάνοντας έκκληση για την επίλυση του Παλαιστινιακού, την λήξη του πολέμου στην Συρία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ένταση που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στην κορεατική χερσόνησο.

«Ειρήνη στην Ασία, κυρίως στην Κορέα, ώστε να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να ωριμάσει ένα ανανεωμένο πνεύμα συμφιλίωσης», είπε ο Πάπας, ο οποίος ευχήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, «με θάρρος και θετική διάθεση, για να δοθεί ένα τέλος στην πολεμική διαμάχη που διαρκεί εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, πραγματοποίησε έκκληση για να υπερισχύσει η ειρήνη στην Συρία, «όπου οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την πολεμική σύγκρουση και οι πρόσφυγες περιμένουν βοήθεια και παρηγοριά».

Δεν παρέλειψε, όμως να κάνει αναφορά και στις αιματηρές συγκρούσεις και βιαιότητες στην Αφρική, συγκεκριμένα στο Μαλί, στην Νιγηρία, στην Δημοκρατία του Κονγκό και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Ειρήνη σε όλο τον κόσμο, που είναι ακόμη χωρισμένος από την απληστία για το εύκολο κέρδος, τραυματισμένος από τον εγωισμό που απειλεί την ανθρώπινη ζωή και την οικογένεια, τον εγωισμό που συνεχίζεται στο τράφικινγκ ανθρώπων, την πιο εκτεταμένη μορφή δουλείας στον 21ο αιώνα», είπε, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά όσους κάνουν λόγο για έναν καλό και εναλλακτικό Πάπα που έχει πραγματική επαφή με τον κόσμο.

«Τι σημαίνει ότι ο Ιησούς αναστήθηκε; Σημαίνει ότι η αγάπη του Θεού είναι πιο ισχυρή από το κακό και από τον ίδιο τον θάνατο. Σημαίνει ότι η αγάπη του Θεού μπορεί να μετατρέψει τη ζωή μας, να κάνει λουλούδια να φυτρώσουν μέσα στην έρημο της καρδιάς μας. Αυτό μπορεί να το κάνει η αγάπη του Θεού», τόνισε ο Χόρχε Μπεργκόλιο, γοητεύοντας τους πιστούς που είχαν σπεύσει για να τον απολαύσουν.

Πηγή: http://www.protothema.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250