Δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 εξήγγειλε ο Σαμαράς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 09:23

Δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 εξήγγειλε ο Σαμαράς

Ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62, εξήγγειλε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Επίσης, επεκτείνεται η ισχύς της ρύθμισης που καλύπτει τους γεννηθέντες το 1948 που πήραν πρόωρη σύνταξη.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς μίλησε για παροχή φθηνού νυχτερινού ρεύματος, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.

«Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αντιμετωπίσουμε το θέμα με λαϊκισμό και δημαγωγία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.

Τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το αγροτικό ζήτημα υπό τους περιορισμούς της κρίσης, παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται, όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο και η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον» είπε ο κ. Σαμαράς.

ΤΑ ΝΕΑ




00 inkefalonia general ad 300X250