Θεόφιλος: «Είναι οι κόποι μας!» - «Πέρασαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά έργα ανάπλασης, αναβάθμισης και αγροτικής Οδοποιίας Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 10:34

Θεόφιλος: «Είναι οι κόποι μας!» - «Πέρασαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά έργα ανάπλασης, αναβάθμισης και αγροτικής Οδοποιίας Αργοστολίου

«Η βραδιά σήμερα είναι πολύ σημαντική, είναι οι κόποι μας σήμερα. Είναι οι κόποι της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σήμερα περνάμε αυτά τα θέματα και από αύριο θα μπορούμε να δημοπρατούμε σημαντικά νέα έργα στον δήμο μας» με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τα δύο πολύ σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης που έχουν να κάνουν με:

Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Τ.Π και Δανείων για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση και αναβάθμιση δικτύου Πλατειών , Πεζοδρόμων & Κεντρικής Αγοράς πόλεως Αργοστολίου» ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ06. Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος

Και

12) Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Τ.Π και Δανείων για την εκτέλεση του έργου: «Αγροτική Οδοποιία» ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ05.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος

Το έργο αγροτικής Οδοποιίας του Φαγιά που ενώνει την Ανω Λειβαθώ με τα Ομαλά 

Και πως να μην είναι σημαντικά, όταν πρόκειται για έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τόσο την εικόνα του Αργοστολίου, καθώς πρόκειται για αναπλάσεις και αναβαθμίσεις, αλλά και την καθημερινότητα, καθώς πρόκειται για έργα αγροτικής οδοποιίας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Μινέτος στην εισήγησή του, πρόκειται για έργα που αφορούν τον δρόμο του Φαγιά, ο οποίος ενώνει την Ανω Λειβαθώ με τα Ομαλά, ένα έργο που αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα, καθώς από το σημείο εξαιτίας του χωματόδρομου, «κινδυνεύουν» οχήματα και οδηγοί!

Παράλληλα πρόκειται για έργα στο Δρόμο Ραζάτα - Τρωιανάτα , Κομποθεκράτα – Κρανιά, σε δρόμο στα Σβορωνάτα και έναν ακόμα δρόμο στην Κρανιά.

Με πάθος λοιπόν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρθηκε σε αυτά που ετοιμάζει η δημοτική του Αρχή, αλλά και στάθηκε και σε αυτούς που με την συμπεριφορά τους και την αρνητική τους ψήφο προσπαθούν να κρατήσουν τον Δήμο χαμηλά.

{https://www.youtube.com/watch?v=n1IU5WZtxhA}

Μεστή, άλλωστε και ουσιαστική ήταν και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Διονύση Λυκούδη (συμμετείχε στην συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης), ο οποίος ψήφισε υπέρ των έργων ανάπλασης της πόλης του Αργοστολίου και της αγροτικής οδοποιίας, τονίζοντας πως «Όταν πρόκειται για έργα πρέπει να αφήνουμε στο περιθώριο τα κομματικά μας σκουφάκια και της παραταξιακές διαφορές μας και να τασσόμαστε υπέρ στην δημιουργία αυτών»

Παρακάτω η τοποθέτησή του

{https://www.youtube.com/watch?v=MPxS3jt2MXs}

Και τα δύο θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφία, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης: ψήφισε κατά, με το σκεπτικό οτι : «θα πρέπει να γίνουν έργα μικρότερης εμβέλειας για να μην χρεωθούν οι δήμοι» και την Λαϊκή Συσπείρωση να καταψηφίζει με το σκεπτικό ότι : "Η χρηματοδότηση να γίνει από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»". 

Η ουσία είναι πως ήταν μία σημαντική μέρα για τον δήμο Αργοστολίου, που πλέον θα εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικότατα έργα!




00 inkefalonia general ad 300X250