Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντική απόφαση για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας! Δείτε που θα επαναλειτουργήσει

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 10:54

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντική απόφαση για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας! Δείτε που θα επαναλειτουργήσει

Σημαντική απόφαση κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, καθώς θα επαναλειτουργήσει στο Αργοστόλι πλέον το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο εδώ και χρόνια είχε διακόψει την λειτουργία του στα Δαυγάτα.

Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση ως «Έγκριση της αριθ αριθμ 05/2021 απόφασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης σχετικά με την προσωρινή επαναλειτουργία του Μουσείου» και την εισήγηση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου κ. Νίκος Φραντζής.

Όπως τόνισε πρόθεση και απόφαση του ΔΣ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, είναι να λειτουργήσει άμεσα και να μεταστεγαστεί στο Αργοστόλι.

Το Μουσείο με όλα του τα εκθέματα, θα επαναλειτουργήσει, τουλάχιστον προσωρινά, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέχρι να μεταστεγαστεί στον Θαλασσόμυλο».

Όπως αναλύθηκε κατά την συνεδρίαση, είναι ζωτικής σημασίας και για τα εκθέματα, να επαναλειτουργήσει το Μουσείο, διότι στον Θαλασσόμυλο θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια, μέχρι την οριστική του εγκατάσταση γεγονός που θα είχε επιπτώσεις στην συντήρηση των σημαντικών ευρημάτων και εκθεμάτων του εν λόγω μουσείου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. 




00 inkefalonia general ad 300X250