Δήμος Αργοστολίου: Πέρασε η αξιοποίηση του Τουριστικού Αγκυροβολίου στην Αγία Πελαγία!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 10:14

Δήμος Αργοστολίου: Πέρασε η αξιοποίηση του Τουριστικού Αγκυροβολίου στην Αγία Πελαγία!

Πέρασε κατά πλειοψηφία, η αξιοποίηση του Τουριστικού Αγκυροβολίου στην Αγία Πελαγία, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με τηλεδιάσκεψη.

Όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νίκος Φραντζής:

frantzis

“Υπάρχει πράξη παραχώρησης ως το 2036 και ανάθεση λειτουργίας σε ιδιώτη επενδυτή, έναντι τιμήματος με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από άποψη αριθμού υπαλλήλων του Δήμου, μία υπηρεσία να λειτουργήσει ένα τουριστικό αγκυροβόλιο. Δεύτερον απαιτείται να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες αναβάθμισής του, κόστους 200.000 ευρώ.

Θα υπάρξει προκήρυξη και θα κληθεί ιδιώτης επενδύτης, εντός δύο ετών, ώστε να κάνει τις απαραίτητες επισκευές ώστε να οργανωθεί και να αναβαθμιστεί το αγκυροβόλιο πλήρως, για να φιλοξενεί τον αριθμό των σκαφών που η μελέτη προβλέπει.

Όσον αφορά την χρήση από τους αλιείς, εκείνο που θα προβλέπεται είναι ότι θα υπάρχουν κάποιες θέσεις για τους ερασιτέχνες αλιείς για να δένουν εκεί τις βάρκες τους δωρεάν.

Όποιος επενδυτής αποκτήσει το τουριστικό αγκυροβόλιο και θα κάνει έργα, αλλά και θα πληρώνει κάποιο ενοίκιο στον Δήμο. Οπότε θα είναι πολλαπλό το όφελος για τον Δήμο Αργοστολίου”.

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος επεσήμανε: “Η κατάσταση εκεί δεν μας τιμά. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και  ο Δήμος δεν μπορεί με το ισχύων νομικό πλαίσιο, να το λειτουργήσει. Και θα αναβαθμιστεί από τον επενδυτή, αλλά και οι αλιείς της περιοχής θα είναι εκεί σε δωρεάν θέσεις. Θα δώσει ζωή στην περιοχή και πρέπει να προχωρήσουμε.Εδώ και 10 χρόνια είναι μία εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης και η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τα οικονομικά του δήμου και αντί να πληρώνει, θα έχει έσοδα”.

Γιώργος Χαλαβαζής 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250