Λάβρος ο Φόρτες για νέο ΦΟΔΣΑ : «Αν δεν ξέρει, να μην μιλά ο Κατσιβέλης»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 11:37

Λάβρος ο Φόρτες για νέο ΦΟΔΣΑ : «Αν δεν ξέρει, να μην μιλά ο Κατσιβέλης»

Ως την πιο τραυματική εμπειρία που θα μπορούσε να υπάρξει για την Κεφαλονιά χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από το νέο ΦΟΔΣΑ ο επικεφαλής της παράταξης «Για την Επόμενη μέρα» Γεράσιμος Φόρτες μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και το Νησί 93,9.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φόρτες εκτίμησε ότι ο κόσμος, ακόμη δεν έχει καταλάβει αυτό που θα έρθει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά, ψέγοντας όσους αντιλαμβάνονται τα σκουπίδια ως εμπόρευμα αλλά και την Κυβέρνηση για την προσπάθεια αιφνιδιασμού της τοπικής κοινωνίας.

«Εν μια νυκτί διαλύουν αυτό που είχαν φτιάξει οι κεφαλονίτες , τα τελευταία 35 χρόνια με κόπο» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φόρτες τόνισε ότι εξοργίζεται από την προσπάθεια των Ζακυνθνών (Κράτσα κ.α) να κάνουν μάθημα, όπως ανέφερε, στους κεφαλονίτες για τα σκουπίδια.

«Όχι μόνο εξοργίζομαι , αλλά σκέφτομαι που καταντήσαμε να μας κουνάνε το δάχτυλο».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος , χαρακτήρισε την Ρόδη Κράτσα ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης στα Ιόνια.

«Δεν ενεργεί ως εκλεγμένη Περιφερειάρχης και εκθέτει τους συνεργάτες της στην Κεφαλονιά» τόνισε και διερωτήθηκε γιατί δεν είπε στον κ. Κατσιβέλη που δέχεται την φιλαλήθειά της, ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο στους Ζακυνθινούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λίβα (θέση στη Ζάκυνθο).

Μεγαλοεταιρείς καραδοκούν για το χρυσάφι από τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ο κ. Φόρτες υποστήριξε ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που καραδοκούν να αποκομίσουν μεγάλα οικονομικά  κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων φέρνοντας το παράδειγμα της Λευκάδας , όπου πρόσφατα δημοπρατήθηκε ένα ανάλογο έργο στην περιοχή.

Τόνισε ότι το έργο κέρδισε η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική της ΕΛΑΚΤΩΡ , η οποία επίσης έχει τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Κοζάνη.

Ο κ. Φόρτες δεν σταμάτησε εκεί, αλλά υποστήριξε ότι πρόσφατα στην εν λόγω εταιρεία διορίστηκε νέα διοίκηση φίλα προσκείμενη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και τόνισε ότι χρησιμοποιούν την Κεφαλονιά ως άλλοθι για τα εκατομμύρια των .. εκατομμυρίων που θα κερδίσει ο ανάδοχος από την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα!

Με αφορμή τα παραπάνω στηλίτευσε την στάση Κατσιβέλη & Παρίση για τον υπό ανάδειξη εργολάβο - ανάδοχο και υποστήριξε ότι ο Δήμαρχος Ληξουρίου λέει τη μισή αλήθεια γύρω από τη σύσταση του νέου φορέα.

«Στις κρίσιμες αποφάσεις στις 13 Νοεμβρίου που πάρθηκε απόφαση να μας υφαρπάξουν το έργο, μειοψήφησε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου» τόνισε και συμπλήρωσε : «Όταν υπερασπίζεσαι κάποιον να ξέρεις αν οι ενέργειές του είναι σύννομες» υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα γύρω από τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η απόφαση των μελών του νέου φορέα.

Παράλληλα εμφανίσθηκε βέβαιος για τη θετική έκβαση της προσφυγής του από την Αποκεντρωμένη, καθώς κάτι αντίθετο θα ήταν «πραξικόπημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε , καθώς δεν υπήρχε συμμετοχή από τους εκπροσώπους όλων των περιφερειακών ενοτήτων, στη σύνθεση του νέου φορέα.

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν την Κεφαλονιά

Ο κ. Φόρτες υποστήριξε ότι με «γαλουφίες» επιχείρησαν να ξεγελάσουν τους Κεφαλονίτες προβλέποντας στο νόμο την συνέχιση λειτουργίας της ΕΔΑΚΙ, πουλώντας φίκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τόνισε ότι ουσιαστικά και όχι τυπικά η έδρα του νέου Φορέα βρίσκεται στην Κέρκυρα & την Ζάκυνθο

Αν δεν ξέρει, να μην μιλά ο Κατσιβέλης.

Αναφερόμενος στο σημαντικά μεγαλύτερο κόστος για την διαχείριση των απορριμμάτων με το νέο Φορέα , ο κ. Φόρτες έστρεψε ευθέως τα βέλη εναντίον του κ. Κατσιβέλη.

«Επειδή άκουσα τον κ. κατσιβέλη να λέει ότι είναι ψέματα ότι θα πληρώσουν οι Δημότες (το παραπάνω κόστος των 10.811.316 ευρώ ) τον κάλεσα να μην μιλάει , εάν δεν ξέρει γιατί εκτίθεται στους Δημότες του!

«Τι λέει η προκήρυξη ; Ότι η δαπάνη για τη λειτουργία και συντήρηση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του κύριου του έργου. Ποιος είναι ο κύριος του έργου ;  Ο ΦΟΔΣΑ.

Ποια είναι οι πόροι ; Τα τέλη τα οποία θα μας βάλουν» ανέφερε και τόνισε ότι η δαπάνη για τη λειτουργία του νέου φορέα θα επιβαρύνει τους Κεφαλονίτες τρεις φορές περισσότερο από ότι σήμερα.

«Με στεναχωρεί ο Γιώργος Κατσιβέλης να λέει ότι είναι ψέματα ότι θα πληρώσουν οι Δημότες (τριπλάσιο κόστος) επειδή το λέει η κα Κράτσα που δεν ξέρει τι της γίνεται. Το λέει η ίδια η προκύρυξη. Και ας βγει να με διαψεύσει..» ολοκλήρωσε.




00 inkefalonia general ad 300X250