Μάκης Φόρτες στον Inkefalonia 103,9 για νέο ΦόΔΣΑ: “Η κα Κράτσα συμπεριφέρεται σαν "διορισμένη" και το “μακρύ χέρι" της Κυβέρνησης – “Έπεσα απ' τα σύννεφα” με την ανακοίνωση Παρίση για τον ΧΥΤΥ”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:34

Μάκης Φόρτες στον Inkefalonia 103,9 για νέο ΦόΔΣΑ: “Η κα Κράτσα συμπεριφέρεται σαν "διορισμένη" και το “μακρύ χέρι" της Κυβέρνησης – “Έπεσα απ' τα σύννεφα” με την ανακοίνωση Παρίση για τον ΧΥΤΥ”

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι”με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης ”Για την Επόμενη Μέρα”στον Δήμο Αργοστολίου Μάκης Φόρτες.

Ο νέος διαβαθμιδικός Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, η απόφαση που έλαβε ο νέος Φορέας για δημοπράτηση έργου που αφορά στον ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς, οι ανακρίβειες Κράτσα,ο μη σύννομος ΦΟΔΣΑ ήταν τα θέματα που ανέλυσε.

Συνοπτικά:

Για την ιστορία της Διαδημοτικής και το έργο που αφορά στον ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς:

Μιλάμε για ένα έργο ζωής για την Κεφαλονιά, τώρα,το “καθαρότερο νησί “ η κ. Κράτσα το έχει αμφισβητήσει αυτό,λέγοντας μας ότι είμαστε το χειρότερο μάλιστα νησί. Είναι ενδεικτικό σημείο ότι δείχνει κατ' αρχήν η κα Κράτσα έναν μη σεβασμό στους Κεφαλονίτες.

Ο εμπαιγμός στους πολίτες, ότι παραπλανάται η κοινή γνώμη, ότι είναι απαράδεκτα,κατάπτυστα και δεν τιμούν,αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν τους έχω δώσει εγώ, τα έχει πεί αυτή για τους Κεφαλονίτες στην δικιά σας εκπομπή και εκεί της απάντησα εγώ. Πρέπει να ξέρει ,ότι μιλάμε για μια ιστορία πολύ μεγαλύτερη απο της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κεφαλονιά. Η ΔΙΑΔΥΜΑ αντέγραψε το μοντέλο της Διαδημοτικής Κεφαλονιάς. Φτιάχτηκε επι δημαρχίας του Αλέκου Καλαφάτη, του Μάκη Θεοτοκάτου στο Ληξούρι και 75 τόσες κοινότητες που υπήρχαν και δεν είχαν μπει και όλες και σιγά σιγά αυτή ισχυροποιήθηκε,έγινε ένα ισχυρό μοντέλο σε όλη την Ελλάδα,”η Κεφαλονιά το καθαρότερο νησί, ήταν μια αλήθεια, δεν ήταν ένα σύνθημα που αιωρείτο,φθάσαμε το 1996,να κάνουμε ένα πανελλήνιο συνέδριο με την συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην Κεφαλονιά,ήμασταν τότε εγώ και ο Νίκος Φραντζής μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ και με πρόεδρο τον κ. Αβραμόπουλο, είχανε έρθει όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας στην Κεφαλονιά,τιμώντας μας έτσι.

Αυτά δεν τα γνωρίζει η κα Κράτσα, η κα Κράτσα τότε σπούδαζε στην Ευρώπη,ήτανε διορισμένη Ευρωβουλευτής και από κει και πέρα δείχνει ότι δεν είχε σχέση. Αυτό το μοντέλο λοιπόν εν ολίγοις ,μεγάλωσε,ανδρώθηκε,με όλους τους δημάρχους και αυτό το μοντέλο το σεβαστήκαμε όλοι,φτιάχτηκε,μεγαλούργησε και αντιγράφηκε από την ΔΙΑΔΥΜΑ.

¨Ολα αυτά τα χρόνια,που από την εποχή που ο πρώτος πήγε εκεί στην Παλλοστή που στην υπόλοιπη Ελλάδα,στην Κοζάνη τώρα που λέμε,η τα καίγανε τα σκουπίδια,η κάθε χωριό ήτανε και χωματερή,εδώ είχαμε ένα σύστημα μοντέλο και ήταν ο πρώτος ο αείμνηστος δήμαρχος Κοσμετάτος, ο οποίος έφυγε από την Λαγκάδα και αγοράστηκε η πρώτη έκταση. Σε ένα σημείο που κανένας δεν είχε αντίρρηση τότε και έχει σημασία ότι αυτή ήταν ιδιοκτησίας του Δήμου με τα σημερινά δεδομένα. Η κα Κράτσα είναι αδιάβαστη, δεν μπορεί έτσι να παίρνεις μία περιουσία Δημοτική που έχει αγορασθεί από έσοδα των πολιτών του Δήμου. Αυτές είναι λεπτομέρειες ίσως,αλλά για εκείνους που την συμβουλεύουνε είναι πάρα πολύ σημαντικές. Δεν μπορεί να σου πάρει δηλαδή την περιουσία την οποία την έχεις αγοράσει με χρήματα των πολιτών

Κάθετα δεν της το επιτρέπει ο νόμος. Γίνανε έργα, απο την χωματερή την ανεξέλεγκτη όταν ο Μαράκης ο μακαρίτης ο Κοσμετάτος πήγε στην Παλοστή, μέχρι σήμερα γίνανε τεράστια βήματα και πρωτοποριακά για την Ελλάδα. Φτιάξαμε τον πρώτο ΧΥΤΥ ,εργοστάσιο στην συνέχεια, αγοράσαμε εκτάσεις,το έργο το οποίο συζητάμε τώρα ,πάει να γίνει σε δύο εκτάσεις που η μία αγοράσθηκε το 2005 η μία όταν ήμουν εγώ και η άλλη αγοράσθηκε όταν ήταν ο Γιώργος Τσιλιμιδός το 2009. Για το τρίτο κύτταρο,εκεί πάει να γίνει το έργο λοιπόν. Τα οποία αγοράσθηκαν με λεφτά δικά σας και δικά μας. Δεν είναι από επιχορηγήσεις,άλλο πράγμα η επιχορήγηση από κάποιο ταμείο και άλλο οι ίδιοι πόροι,δικιά σου περιουσία,και ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω.

Πάμε λοιπόν σε ένα έργο ,του οποίου τις ανάγκες πάντα τις σχεδιάζαμε μπροστά,το τελευταίο έργο που έγινε εκεί 'ήταν τα τελευταία χρόνια τα δικά μου και στα πρώτα του Γιώργου Τσιλιμιδού, ήταν για μια δεπαπενταετία -εικοσαετία. Πάλι ο σχεδιασμός ξεκινάει και σωστά έγινε ,το 2016 επί του κ Παρίση. Εκεί βέβαια πήγανε με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς,κάποια στιγμή το 2018 η Περιφέρεια που είχε προταθεί το έργο και ήτανε και λίγο διαφορετικά γιατί βάζανε και εξοπλισμό μέσα, μιλάμε δηλαδή για 10.000.000 και απορρίφθηκε το έργο επί Θόδωρου Γαλιατσάτου. Είχε κάποια προβλήματα η μελέτη. Ξαναγυρίζει πίσω,εγκρίνεται η μελέτη πλέον,αυτή που συζητάμε σήμερα,στις 10-01-2019, με το ποσό γύρω στα 7.500.000 και για χρόνο ζωής 17 χρόνια.

Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ΧΥΤΥ. Τον 12ο μήνα,δημοτική περίοδο του κ. Μιχαλάτου,12-12 - 2019, επειδή η ΕΔΑΚΙ η οποία θα ήτανε ο κύριος του έργου,αυτή θα το λειτουργούσε δηλαδή,δεν είχαμε τότε τον καινούργιο νόμο και έτσι ήταν η προγραμματική σύμβαση ,το περνάει στις 12-12 και έπρεπε να φτιαχτεί μια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου, ο οποίος έχει τεχνικό προσωπικό,έχει την εμπειρία,την τεχνογνωσία-αυτός έφτιαξε τα τεύχη δημοπράτησης κ.τ.λ.-έτσι για να ξέρουμε τι λέμε. Όταν λέει ότι είναι ανεπίτρεπτο και δεν είναι ηθικό ο Δήμαρχος,έχει δίκιο. Αυτό κάνει η Κα Κράτσα. Χωρίς να μας ρωτήσει παίρνει την δικιά μας την μελέτη,τον κόπο των υπηρεσιών,των τεχνικών,των αιρετών,των δημοτικών συμβουλίων,τις αποφάσεις,όλα αυτά τα πράγματα και λέει δικό μου. Στις 18-2-20 περνάει η προγραμματική σύμβαση από το Δημοτικό Συμβούλιο,εγκρίνεται μάλιστα και έχουμε νομιμότητα απο την Αποκεντρωμένη.13-3-20,γίνεται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 7.5, εκατομμύρια ευρώ .Και όλα αυτά γίνονται στην θητεία του δικού μας Δημοτικού Συμβουλίου και της κας Κράτσα.

Μάιο λοιπόν,έρχεται αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση και φέρνει εκείνο το τερατούργημα,τον περιβαλλοντοκτόνο όπως τον έχουμε ονομάσει νόμο, και εμάς μας ενδιέφερε το άρθρο 93 το οποίο

αιφνιδιαστικά,δια νυκτός,το φέρνει τέλος Απριλίου, 10 μέρες πριν να το καταθέσει στην βουλή-μια βδομάδα-το οποίο αιφνιδίασε ακόμα και τον βουλευτή. Σας θυμίζω στην τηλεδιάσκεψη που έγινε του Δημοτικού Συμβουλίου τέλος Απριλίου,ο βουλευτής και προς τιμήν του ο άνθρωπος,είπε ευθέως,ότι εγώ δεν είχα γνώση. Τελευταία στιγμή ,ενώ στον νόμο προβλεπόταν και του Β.Αιγαίου, που λέγανε,μα δεν μπορεί να εξαιρέσουμε την Κεφαλονιά,δεν μπορεί να εξαιρέσουμε

τα Ιόνια,εξαιρέσανε το Β.Αιγαίο, για λόγους γνωστούς που έχουνε σχέση με το μεταναστευτικό κ.τ.λ. Και φτιάχνεται αυτό το τερατούργημα, το οποίο λέει σημεία και τέρατα μέσα. Διευκρινίζω,ότι στην ύστατη στιγμή αφού ψηφίσθηκε και εγκρίθηκε απο τη βουλή,μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ,είχα βγεί κι είχα πεί,τουλάχιστον,δώστε μία παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Επειδή τα ξέρουνε όλα, είναι ...ξερόλες, δεν ακούσανε, παρά μπήκαμε σε ένα διάλογο τότε με την Περιφερειάρχη..,από τότε κατάλαβα ότι κάτι άλλο παίζει και είναι το μακρύ χέρι,το λέω ευθέως ,της κυβέρνησης. Η κα Κράτσα έχει παρανοήσει τον αιρετό της ρόλο, δεν είναι 15 χρόνια διορισμένη από το κόμμα της,την ΝΔ σε ένα αξίωμα,είναι εκλεγμένη και δεν υπακούει στις βουλές της Κυβέρνησης ,αλλά των εντολέων της,που είναι οι πολίτες οι Επτανήσιοι. Αυτό το έχει παρεξηγήσει.

Για τον νέο Φορέα:

Κατ' αρχήν είναι ΑΕ,όπου συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι των Επτανήσων και οι 11 και η Περιφέρεια. Στο μετοχικό κεφάλαιο την πλειοψηφία την έχουν οι δήμοι και έχουνε και την πλειοψηφία στους Συμβούλους ,στους 7 έχουνε τους 5.Η ουσία του θέματος είναι ,ότι για διάφορους λόγους το μόνο που κάνανε είναι να κάνουν μια αίτηση ως ΑΕ στο ΓΕΜΗ και να μπούνε στο μητρώο του ΓΕΜΗ,τίποτε άλλο. Να πηγαίνει δηλαδή ο αρμόδιος Αντιπερειφερειάρχης, κάνει μια αίτηση και βγάζει κι ο ίδιος περιφερειακή υπηρεσία,διαπιστωτική πράξη,ότι έχει μητρώο ΓΕΜΗ και είναι ανώνυμος εταιρεία νόμιμη. Τι λέι όμως μετά, ότι αφού τελειώσει η διαδικασία,που δεν έχει τελειώσει,της καταγραφής της περιουσίας,γιατί μπήκανε ζητήματα διάφορα, όπως για παράδειγμα περιουσία που δεν μπορεί να μεταφερθεί,τελικά αυτή τη στιγμή,δεν υπάρχει νομιμότητα του νέου ΦΟΔΣΑ. Δεν έχει υπάρχει διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι υπάρχει ο ΦΟΔΣΑ. Απόδειξη είναι ότι ο ΦΟΔΣΑ του Ν.Αιγαίου, που και οι δύο φορείς την ίδια στιγμή γεννηθήκαμε,έχει ιστοσελίδα στη Διαύγεια που είναι απαραίτητος όρος γιατί στην διαύγει γίνεται η διαπίστευση αν θέλετε,ότι έχει δημόσιο χαρακτήρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτά η κα Κράτσα τα παραβλέπει.

¨Έρχεται λοιπόν αυθαίρετα την Παρασκευή (13 Νοεμβρίου) το πρωί και φέρνει θέμα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΦΟΔΣΑ του καινούργιου,που λέω για πολλοστή φορά ,που δεν υφίσταται,δεν νομιμοποιείται η απόφαση του,με την ΔΙΑΔΥΜΑ. Εάν ρωτήσεις έναν πρωτοετή φοιτητή της Νομικής,θα σου πει ότι είναι παράνομο,εδώ δεν χρειάζεται να πάμε στον φοιτητή,θα πάμε σε ένα παιδάκι με κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις,να καταλάβει,ότι παρανομεί το κράτος δια της κα Κράτσα και δια αυτού του φορέα που δεν υφίσταται. Γιατί τόσο καιρό που το λέω δεν βγαίνει να πεί ,δεν λέει αλήθεια ο Φόρτες,δεν λέει αλήθεια ο Μιχαλάτος, δεν λέει αλήθεια το Δημοτικό Συμβούλιο,ότι δεν υφίσταται νομικά. Γιατί δεν μας δίνουν στοιχεία για να μας αποδείξουνε ότι είναι νόμιμα αυτά. Αυτή τη στιγμή η ΕΔΑΚΙ η ο ΦΟΔΣΑ της Κέρκυρας της Λευκάδας της Ζακύνθου ε'αν ανοίξετε μέσα στην διαύγεια έχουνε μέχρι σήμερα αποφάσεις. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτή η Κυβέρνηση ,δουλεύει, δρα, αυταρχικά. Αποφασίζουμε και διατάζουμε,όπως μας κρύψανε το άρθρο 83 που τυχαία το ανακάλυψα κι εγώ,που λέει ότι ενώ μέχρι τώρα χρειαζότανε να αποφασίσει ο Δήμαρχος να φέρνουνε σκουπίδια απο την Ζάκυνθο (το είχανε ζητήσει πριν 5-6 χρόνια),τώρα με μια απλή απόφαση του Υπουργού έρχονται εδω πέρα.

Μάλιστα λέει η κα Κράτσα για να δείτε πόσο πονηρό είναι ,ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ θα πάρει ένα συμβολικό ποσό για να κάνει τη δουλειά. Συμβολικό ποσό 100.000.Σαν τα 10.000 που έδωσε για τα φουλάρια απο την Αλεξανδρούπολη. Θα τρελαθώ δηλαδή. Θα μας τρελάνει μ αυτά τα πράγματα που γίνονται αυτή την περίοδο. Έχω συνεργαστεί με διορισμένους ,με αιρετούς Περιφερειάρχες ,αυτή την κατάσταση στην περιφέρεια εν τιμή και στον λόγο της τιμής μου,δεν την έχω δεί ποτέ. Δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των πολιτών όταν ένας αιρετός συμπεριφέρεται σαν δοτός,σαν διορισμένος περιφερειάρχης της δεκαετίας του 90 απο την εκάστοτε κυβέρνηση. Σήμερα έρχεται σε αντίθεση όχι με την έννομη τάξη, με συναδέλφους της πρωτοβάθμιας, σεβάσου ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, γραμματέας του νέου φορέα είναι αιρετός.

Κάνει επίσης μια αναφορά για ένα φορέα ο οποίος δεν λειτούργησε,είπε και ονόματα,Μποζίκης κ.λ.π.Δεν λέει όμως όλη την αλήθεια πάλι. Αυτός ο φορέας ήταν δυνητικός,δεν ήταν υποχρεωτικός,ο οποίος άλλαξε στην πορεία. Δεν είπε η Κα Κράτσα ότι εκφυλίστηκε απο τα πράγματα και καταργήθηκε απο τον νόμο παρά αφήνει να αιωρείται ότι οι Επτανήσιοι δήμαρχοι δεν θέλανε για να κρατήσουνε τα συμφέροντα τους. Ψέματα. Και είπε και το άλλο ψέμα,ότι η Κεφαλονιά ήταν η χειρότερη απο όλα τα νησιά στην διαχείριση των αποβλήτων. Να μας λέει χειρότερους απο την Κέρκυρα που βρωμάει και κρούει χρόνια τώρα,το ίδιο το χωριό της η Ζάκυνθος,μην τρελαθούμε.

Δεν μπαίνω στο γιατί η Ζάκυνθος, ήταν το βρώμικο νησί, αν θέλεις οι δήμαρχοι, πολλά πράγματα ήταν, αλλά δεν θα κάτσω εγώ να μιλήσω εξ ονόματος της Ζακύνθου. Εκείνο όμως που θέλω να της θυμίσω είναι ότι η Κεφαλονιά (όταν ξεκινήσαμε, δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο για τα σκουπίδια ,όπως είναι σήμερα με ευρωπαϊκές οδηγίες ),όταν είχε την πρωτοπορία να δημιουργήσει ο Αλέκος ο Καλαφάτης την Διαδημοτική κάθε χωριό είχε και την χωματερή του.

Το ένα πρόστιμο πίσω από το άλλο πέφτανε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και απο την Περιφέρεια στην Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα έχουνε πέσει πρόστιμα απο την Περιφέρεια που έχει την αρμοδιότητα του περιβάλλοντος κ.τ.λ. Εμείς που παίρναμε τα εύσημα,που κάναμε συνέδρια για να δώσουμε όχι για να δώσουμε τεχνογνωσία,όχι για να κάνουμε τους ξύπνιους,έτσι ήτανε ,ήταν ένα μοντέλο η Κεφαλονιά, που δεν ακούμπησε ποτέ πρόστιμο τις δημοτικές αρχές,την διαδημοτική και την ΕΔΑΚΙ, έρχεται η κα Κράτσα τώρα..,η χειρότερη από όλα τα νησιά. Άδικο και προσβολή.

¨Οσον αφορά την θέση του κ.Παρίση για τον ΧΥΤΥ : Στενοχωρήθηκα και έπεσα απο τα σύννεφα. Δεν πιστεύω ότι η ανακοίνωση είναι του κ. Παρίση. Το λέω συναισθηματικά αν θέλετε.

Για το αν θα καταπέσει η απόφαση της κας Κράτσα να αναθέσει στην ΔΙΑΔΥΜΑ την δημοπράτηση της μελέτης του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς:

Προφανώς θα καταπέσει η απόφαση. Η μόνη διέξοδος που υπάρχει,να το πω,πιστεύω ότι είναι ένα δεύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, να φέρνει τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση χωρίς να έχει ενημερώσει όχι τους δημάρχους,ούτε καν τον βουλευτή της και μέσα στην θεωρία και στην πρακτική της αγέλης ψηφίζεται και περνάει. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυρίως πολιτική ευθύνη που υπάρχει είναι της Κυβέρνησης. Το είπα ευθέως ότι η κα Κράτσα συμπεριφέρεται ως διορισμένη και αυτή τη στιγμή δείχνει ότι είναι το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης. Να μην έχουμε φερετζέδες και να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας και συμπαρασύρει σ’ αυτή την ιστορία και συνεργάτες της με αυτή την πρακτική της. Αυτή τη στιγμή είναι πρωτοφανής αυτή η στάση της απέναντι στους πολίτες ενός ολόκληρου νησιού. Δεν έχει αίσθηση, δεν έχει γνώση της ιστορίας, είναι υβριστική.

Εάν πάει νομικά ,εγώ πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Εκείνο όμως που μπορώ να σας το δώσω με βεβαιότητα,είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως και στοιχειωδώς ο καινούργιος ΦΟΔΣΑ που προεδρεύει.

Δεύτερο και σημαντικό,αυτή τη στιγμή εγκληματεί εναντίον της Κεφαλονιάς και γι αυτό θα έπρεπε ο κ.Παρίσης ,με λύπη μου κάνω τις αναφορές στον Αλέκο Παρίση -έτσι να ήξερε ,να είχε γνώση,ότι το έργο που είχε ξεκινήσει ο ίδιος,δεν είχε ολοκληρώσει-δεν είχε ενταχθεί με τον Παρίση, αντίθετα απεντάχθηκε- εντάχθηκε 13 Μαρτίου του 2020,αυτό το έργο ήτανε έτοιμο να δημοπρατηθεί,να βγει στον αέρα απο τον Δήμο Αργοστολίου. Δηλαδή ενδεχόμενα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου να είχε βγεί. Εάν το μπλοκάρουν και οφείλει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο δήμαρχος Αργοστολίου να προχωρήσει κι ας τρέχει εκείνη στα δικαστήρια. Ας τρέχει εκείνη στα δικαστήρια και να νομιμοποιείται σαν τι;

Εάν το έργο πάει στην ΔΙΑΔΥΜΑ και με τις διαδικασίες που λέει και με τα δωράκια κ.τ.λ,στις διαδικασίες θα μπουν οι γραφειοκρατίες μέσα,άντε να εγκριθούν οι καινούργιες μελέτες, με την δική μας μελέτη τώρα,με καινούργια τεύχη δημοπράτησης ,να εγκριθούν απο το Ελεγκτικό Συνέδριο,δεν θα πάρει 5-6 μήνες;

Άμα δημοπρατηθεί λοιπόν το έργο,επειδή μιλάμε τώρα για το ΕΣΠΑ 2014-2021,πρέπει οι συμβάσεις να υπογραφούνε μέχρι 31-12-2021. Δεν προλαβαίνεις στον αιώνα των αιώνων..

¨Όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν έχουνε γνώση αυτών που λέμε ,οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές, μετά μπαίνουν τα κόλπα αυτά “γέφυρες”κ.τ.λ.!-1-1-2021 ξεκινάει το ΕΣΠΑ 2022-2029,ακόμα και στην μέθοδο της “γέφυρας” να πάει, ένα έργο που το ξεκινήσαμε με το προηγούμενο και να πάει στο επόμενο,όπως έγινε με το γηροκομείο,θα περάσουνε τουλάχιστον 2 χρόνια για να ξεκινήσει να δημοπρατηθεί και πάει λέγοντας. Δηλαδή χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Ακολουθεί το ηχητικό με ολόκληρη την συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-811554339}




00 inkefalonia general ad 300X250