Η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου για το νέο Γηροκομείο - “Πλέον τελείωσε η "Οδύσσεια" και οι τρόφιμοι βρίσκονται σε έναν χώρο αξιοπρεπή – Κάναμε το σωστό”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 09:05

Η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου για το νέο Γηροκομείο - “Πλέον τελείωσε η "Οδύσσεια" και οι τρόφιμοι βρίσκονται σε έναν χώρο αξιοπρεπή – Κάναμε το σωστό”

Αναλυτική ενημέρωση στο Σώμα, έγινε χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, απο την Δημοτική Αρχή, όσον αφορά το νέο Δημοτικό Γηροκομείο.

Διονύσης Μινέτος: “Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ανομίας”

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος τόνισε: Πλέον τελείωσε η οδύσσεια για τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας, που βρίσκονται σε έναν χώρο αξιοπρεπή. Ηταν ενα έργο με πολλές διοικητικές εκκρεμότητες . Δεν το είδαμε όμως ως πεδίο αντιπαράθεσης. Δεν ασκήσαμε κριτική και επικεντρωθήκαμε στο έργο μας να διορθώσουμε την κατάσταση και να μπουν μέσα οι τρόφιμοι στο γηροκομείο. Δεν σηκώσαμε τους τόνους, διότι είναι κοινωνική δομή που προσφέρει στον τόπο μας. Με βάση τα καταγγελλόμενα, να ξεκαθαρίσουμε πως έχει γίνει διοικητική παραλαβή προς χρήση από το 2018.

Ως εκ τούτου το γηροκομείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί… οπότε δεν είμαστε σε καμία κατάσταση ανομίας. Όμως έπρεπε να διορθωθούν οι εκκρεμότητες που υπήρχαν. Όταν το κτίριο απέκτησε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ανελκυστήρων και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, κάναμε αίτηση για άδεια λειτουργίας. Ο φάκελός μας είναι πλήρης και με βάση το νομικό πλαίσιο των ιδιωτικών γηροκομείων, κάναμε την αίτηση μας. Οι συνθήκες για τους τροφίμους είναι πολύ καλύτερες, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, όμως δεν υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα. Έχουμε φτάσει σε πολύ καλό αποτέλεσμα και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση. Θέλουμε το καλό και την ασφάλεια των τροφίμων. Θέλουμε να λειτουργήσει αυτή η υποδομή αποδοτικά και σωστά. Ο εργολάβος έχει κάνει τα 11 απο τα 12 πράματα που του είχαμε ζητήσει να διορθώσει. Αυτό που δεν έχει διορθωθεί είναι τα δάπεδα που είχαν κιτρινίσει, γιατί δεν είχαν συντηρηθεί από το 2018 ”.

Αννα Ζαπάντη: “Εχουμε κάνει το σωστό”

Απο την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Άννα Ζαπάντη, η οποία συμμετείχε στην συνεδρίαση, τόνισε: "Κατηγορηθήκαμε γιατί μετακομίσαμε. Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη στο ΔΣ διοικητικό συμβούλιο, πλην του κ. Γιάννη Κουρούκλη . Στον Άγιο Ανδρέα ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα και με τον Κορονοϊό και το Ιανό πάνω από το κεφάλι μας. Χωρίς ρεύμα εκείνες τις μέρες με τα νερά να μπαίνουν στο κτίριο. Καλά κάναμε και τους φέραμε και βρίσκονται πλέον οι παππούδες και οι γιαγιάδες σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει. Στον Άγιο Ανδρέα δεν υπήρχαν ανελκυστήρες, αλλά σκάλες και δυσκόλευαν τους τροφίμους. Στο νέο τους σπίτι είναι πιο ανθρώπινα. Δεν με νοιάζει που με κατηγορούν. Κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ γιατί θεωρώ ότι έχουμε κάνει το σωστό”.

Θεόφιλος: “Ο,τι ευθύνη υπάρχει την παίρνω απάνω μου. Η πρόεδρος προσφέρει αγάπη στους τροφίμους. Κάθε βράδυ όλοι κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί έχουμε κάνει το καθήκον μας ”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε: “Ο,τι προβλέπει ο νόμος, το έχει κάνει το Γηροκομείο. Ο δήμος έχει υποβάλει τον φάκελό του και περιμένει την αδειοδότησή του. Όμως δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση στον Άγιο Ανδρέα. Και έπρεπε να κάνουμε κάτι να το λύσουμε αυτό. Και ό,τι ευθύνη υπάρχει πάνω σε αυτό, την παίρνω πάνω μου. Η πρόεδρος προσφέρει αγάπη στους τροφίμους του γηροκομείου και μπορεί και κοιμάται ήσυχη κάθε βράδυ. Και κάθε βράδυ όλοι κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί έχουμε κάνει το καθήκον μας”.

 Γιώργος Χαλαβαζής 




00 inkefalonia general ad 300X250