Θεόφιλος για το νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου: "Ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής και οι τρόφιμοι πολύ χαρούμενοι. Κοιτάμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι να παίζουμε με επικοινωνιακά κόλπα"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 08:09

Θεόφιλος για το νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου: "Ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής και οι τρόφιμοι πολύ χαρούμενοι. Κοιτάμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι να παίζουμε με επικοινωνιακά κόλπα"

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας

Όσον αφορά το νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου τόνισε:

“Δεν έχει καμία σχέση η παραλαβή του έργου με την λειτουργία του κτηρίου. Από τον καιρό που έγινε η διοικητική του παραλαβή, εδώ και τρία χρόνια, θα μπορούσε να λειτουργεί. Είμαστε σε αντιπαράθεση με τον εργολάβο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει φύγει από το έργο. Πιστεύουμε όμως ότι θα τον υποχρεώσουμε να διορθώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας κίνδυνος και έχουμε όλα τα πιστοποιητικά για την λειτουργία του. Καταφέραμε να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους και ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής και οι τρόφιμοι πολύ χαρούμενοι. Οι φωνές που ακούγονται ότι κακώς τους βάλαμε εκεί είναι λάθος, αυτοί που κάνουν καταγγελίας με ονόματα που δεν υπάρχουν, νομίζουν ότι θα βλάψουν την δημοτική αρχή, αλλά μας κάνουν διαφήμιση. Εμείς κοιτάμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι να παίζουμε με επικοινωνιακά κόλπα. Η διαμάχη με τον εργολάβο μπορεί να πάρει δύο χρόνια και εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο καιρό για να μπουν μέσα οι τρόφιμοι. Πάνω από όλα βάζουμε την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε την λειτουργία του. Παράλληλα, έχουμε καταθέσει όλα τα πιστοποιητικά για την άδεια λειτουργίας του. Πάνω από όλα βάλαμε την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων και γι αυτό μετακομίσαμε εκεί γιατί ο χώρος παρέχει ασφάλεια και φτιάχτηκε γι’ αυτόν τον λόγο να φιλοξενεί ηλικιωμένους. Οσον αφορά την πανδημία, θελουμε να βοηθήσει η περιφέρεια να γίνονται καθημερινά τεστ και στους τροφίμους και στους υπαλλήλους. Μετά την πρότασή μου η Περιφέρεια, θα προμηθευτεί τεστ και επιπλέον έχουμε την εθελοντική προσφορά των γιατρών, ώστε να γίνονται καθημερινά τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους του γηροκομείου και το προσωπικό.

Όσον αφορά την αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό: “Για να έλθουν χρήματα πρέπει να υπάρχουν μελέτες και να γίνονται έργα. Κάνουμε αγώνα και σύντομα θα έχουμε απορροφήσει τα 2 εκ ευρώ που μας έχει δώσει το Υπουργείο”.

Να σεβαστούμε τα μέτρα για τον Κορονοϊό

Για το νέο lockdown τόνισε : Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια, να υπακούσουμε πιστά όλες τις οδηγίες για να κρατήσουμε την Κεφαλονιά καθαρή από τον Κορωνοιό. Ήδη έχουν κλείσει παιδικές χαρές και θα κλείσουμε και τους αθλητικούς χώρους. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο και θα ζητήσουμε από τον κόσμο να μην κινηθεί άσκοπα και να προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Πρέπει άπαντες να σεβαστούμε τα μέτρα για τον Κορονοϊό”

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/naycgipbslkj}




00 inkefalonia general ad 300X250