Δ. Στανίτσας: "Aφοσίωση στη θεσμική συνεργασία, με πολυεπίπεδα οφέλη για το νησί μας"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 10:38

Δ. Στανίτσας: "Aφοσίωση στη θεσμική συνεργασία, με πολυεπίπεδα οφέλη για το νησί μας"

ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ:

TO MΗNΥMA TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως δημοτική παράταξη, αλλά και ως Δημοτική Αρχή δώσαμε και δίνουμε πρωτεύοντα ρόλο στην εμβάθυνση των συνεργασιών μας και τη θεσμική θωράκιση της Ιθάκης.

Ενωτικά, με συνεργασίες διακομματικές αλλά και πολυσυλλογικές, τόσο με την Πολιτεία όσο και τους κοινωνικούς μας εταίρους, δημιουργήσαμε μια άλλη εικόνα για τον Δήμο Ιθάκης και αυτό αποδείχθηκε ακόμα μια φορά μέσα στην πρόσφατη συγκυρία του Μεσογειακού Κυκλώνα “Ιανός”.

Οι προεκλογικές επισκέψεις έχουν το νόημά τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας αρκούν, ούτε μας αφορούν.
Με σκληρή δουλειά καταφέραμε να έχουμε πλέον συνεχόμενες, κυλιόμενες συνεργασίες υψηλοτάτου επιπέδου τόσο ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο, όσο και με φορείς της κοινωνίας και της αγοράς, όπως οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις και τα Επιμελητήρια.

Στόχος μας, σαν Δήμος Ιθάκης, δεν είναι να θέτουμε απλώς αιτήματα στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά να γινόμαστε ενεργό μέρος της επίλυσής τους.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με αφορμή την καταστροφική επέλαση του Ιανού και από το δικό μας νησί είχαμε ξανά την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η καλή σχέση συνεργασίας που έχουμε χτίσει αποδίδει καρπούς σε πολλαπλά επίπεδα.

Είμαστε αγωνιστικά παρόντες εξ αρχής στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με τους κκ. Σκέρτσο, Σταϊκούρα, Καραμανλή, Λιβάνιο και έκτοτε συνεργαστήκαμε επί τόπου με ένα ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της Κυβέρνησης, της αξιωματικής και ελάσσονος Αντιπολίτευσης και της Δημόσιας Διοίκησης.

Εκτός από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτο και την π. Βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τις τελευταίες μέρες στο νησί μας βρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, η Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, η Βουλευτής Αθηνών και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κλιμάκιο βουλευτών επιλεγμένων αρμοδιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από την Βουλευτή Αθηνών Χαρά Καφαντάρη, τον Βουλευτή Κερκύρας Αλέκο Αυλωνίτη και τον Βουλευτή Ευβοίας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά τον Γιώργο Καμίνη τον Βουλευτή Κερκύρας και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών Δημήτρη Μπιάγκη, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τους Αντιπεριφερειάρχες της Σταύρο Τραυλό και Σωτήρη Κουρή, ο π. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Γαλιατσάτος, τον Βουλευτή Αχαιας με το ΚΚΕ κ.Νίκο Καραθανασόπουλο μαζί με την επικεφαλή της Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρα Μπαλλού ενώ τις ερχόμενες μέρες περιμένουμε στο νησί μας την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άτζελα Γκερέκου.

Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, καθορίσαμε τις άμεσες ανάγκες και τις προτεραιότητές μας σε επίπεδο αποκατάστασης ζημιών και αποζημιώσεων και ανοίξαμε ένα διάλογο πάνω στην επόμενη μέρα, όσα πρέπει να γίνουν ώστε πλέον να μπορούμε να ανταποκριθούμε ορθότερα και πληρέστερα σε παρόμοιες φυσικές προκλήσεις, καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού.

Ενημερώσεις πάνω στο περιεχόμενο των συναντήσεων εργασίας με όλους τους θεσμικούς εταίρους μας έχουν δοθεί περιοδικά στη δημοσιότητα, όμως αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εδώ είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των συναντήσεων, καταδεικνύοντας έτσι το γεγονός ότι η Ιθάκη έχει πλέον γυρίσει σελίδα: οι μέρες που για διάφορους λόγους βρέθηκε στην αφάνεια, έξω από τα κέντρα των αποφάσεων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όχι μόνον αυτό, αλλά φροντίσαμε και επιμελούμεθα προσεκτικά ώστε οι συνομιλητές μας να γνωρίσουν την Ιθάκη, τα χαρακτηριστικά της, τις ομορφιές και τους ανθρώπους της και να συνδεθούν με δεσμούς φιλίας με το νησί μας, όχι μόνον σε πολιτικό-επαγγελματικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Είναι στο χέρι μας, ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται και προσφέρει, να διατηρήσουμε αυτή τη κεφαλαιώδη επιτυχία και να κάνουμε τη σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους ακόμα πιο παραγωγική.

Προς τούτο θέλω να απευθύνω δημόσια τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον βουλευτής μας Παναγή Καππάτο που βρέθηκε από την πρώτη μέρα αυτής της δοκιμασίας δίπλα μας, τους Αντιδημάρχους μου και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προεδρους των Κοινοτητων,τους Εργαζόμενους του Δήμου Ιθάκης της Αστυνομιας,Λιμεναρχείου,Πυροσβεστικής για την άοκνη προσπάθεια, το υψηλό ηθικό και το εξαίρετο ήθος που επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τις δύσκολες ώρες που ζήσαμε, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό και τον Έπαρχο Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη που βρίσκονται συνεχόμενα μαζί μας όπου υπάρχει ανάγκη και δημιουργούν καθημερινά τις προϋποθέσεις μιας ομαλής συνεργασίας.

Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γερ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

121313898 10224407675683573 513508916709553503 o


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250