Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης: Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης του λαού του Δήμου Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 09:14

Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης: Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης του λαού του Δήμου Σάμης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης (08-10-2020), κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης  του λαού του Δήμου Σάμης για τις καταστροφές που υπέστησαν στις πρόσφατες πλημμύρες, καθώς και για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών που ξεκάθαρα πλέον και κατά κύριο λόγο ευθύνονται γι αυτές τις πλημμύρες .

Προτείναμε στο Δ.Σ. η συμπαράσταση να πάρει συγκεκριμένο χαρακτήρα στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων της Σάμης και των φορέων του λαϊκού κινήματος στην Κεφαλονιά για να:

1.      Αποπλεύσει αμέσως από το λιμάνι της Σάμης το πλοίο που μεταφέρει νέο πακέτο ανεμογεννητριών προς εγκατάσταση στην Κεφαλονιά, χωρίς να τις ξεφορτώσει.

2.      Μην εγκατασταθεί από εδώ και πέρα καμία άλλη ανεμογεννήτρια στην Κεφαλονιά και να γίνει σοβαρός έλεγχος για τους όρους και τις συνθήκες που έχουν εγκατασταθεί οι υφιστάμενες έως τώρα.

3.       Να ζητηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης να ακυρώσει την με αριθμό 268/2020 απόφασή του, με την οποία επέτρεπε τον ελλιμενισμό στη Σάμη του παραπάνω πλοίου και να απαντά αρνητικά στο μέλλον για κάθε άλλο σχετικό αίτημα, το οποίο θα έχει σχέση με την εκφόρτωση και νέων ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά.

4.       Να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως όλοι οι πληγέντες. Να γίνουν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να εξασφαλιστεί όλη η περιοχή.

Στο παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων η Δημοτική αρχή Στανίτσα – Φιαμπόλη δεν δέχτηκε καν να συζητηθεί, με την παιδαριώδη δικαιολογία πως «…δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι δημοτικοί σύμβουλοι (!!!)» και προχωρώντας ακόμα παραπέρα, επανέλαβε τον ισχυρισμό του Δημάρχου Αργοστολίου πως δηλαδή «…το Λιμενικό Ταμείο είναι υποχρεωμένο και εφ’ όσον τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας να δίνει άδεια ελλιμενισμού σε οποιοδήποτε πλοίο το ζητήσει»!!! (Δηλαδή αν μετέφερε ναρκωτικά;)

Λίγο ακόμα και θα μας έλεγαν ότι οι μόνοι ανεμόμυλοι που υπάρχουν στον νομό μας, είναι αυτοί οι 3 μύλοι στο Κιόνι και αυτούς του Δόν Κιχώτη……

Η στάση τους αυτή αποδεικνύει ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στην πλειοψηφία. Ή ότι  ζουν σε έναν άλλο κόσμο και δεν γνωρίζουν πως εδώ και 6 μέρες το λιμάνι της Σάμης τελεί υπό κατάληψη από τον λαό και τους φορείς της περιοχής για να μην ξεφορτώσει το πλοίο, ότι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτε για την καταστροφή της Αγίας Ευφημίας για πολλοστή φορά, ότι δεν ξέρουν τίποτε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πυλάρου από την άναρχη και χωρίς αντιπλημμυρικά έργα χωροθέτηση των ανεμογεννητριών, ή ότι τελικά  ως αντιστοιχίες των κομμάτων της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονται σαν το πολιτικό προσωπικό τοπικά που έχει αναλάβει να διευκολύνει με κάθε τρόπο τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια, βάζοντας ακόμη και σε κίνδυνο την ζωή την ασφάλεια και την περιουσία του  λαού της Κεφαλονιάς.  

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δίπλα στους συμπατριώτες μας Κεφαλονίτες, μέχρι να δικαιωθούν, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αστερίσκους!!!

Για την ιστορία, την πρότασή μας για να συζητηθεί το παραπάνω ψήφισμα, ψήφισαν οι 4 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και η κ. Ράνια Λουκά , σύμβουλος της πλειοψηφίας.




00 inkefalonia general ad 300X250