Κουρής σε Παντελειό: "Τολμήστε και εσείς κ Πρόεδρε του ΤΕΕ να υπερβείτε τον εαυτό σας..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 11:46

Κουρής σε Παντελειό: "Τολμήστε και εσείς κ Πρόεδρε του ΤΕΕ να υπερβείτε τον εαυτό σας..."

Αποτίει τιμή η απάντηση σας και σας ευχαριστώ που τόσο σαν ειδικός επιστήμονας όσο και σαν Προεδρος του ΤΕΕ , μου απαντήσατε και συμφωνήσατε έστω και εν μέρει μαζι μου.

Καταρχήν για πολλοστή φορά φορά να επιβεβαιώσω την Εθελοντικη προσφορά των μηχανικών του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και του Τεχνικού Επιμελητηριου Ελλάδος για την άμεση και ουσιαστική συμβολή τους στην καταγραφή των ζημιών σε Δημοσια και ιδιωτικά κτίρια στους Σεισμούς του 2014 τούς οποίους διαχειρίστηκα σαν ο Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης 2011-2014. Όπως επίσης ευχαριστώ θερμά για μια ακόμη φορά και όλους τους εθελοντές από την Κεφαλονιά και όλη την Ελλάδα , τίς εμπορικες και βιομηχανικές εταιρείες και τίς εταιρείες μεταφορών χερσαιες και θαλάσσιες , που προσφέρθηκαν και μας στήριξαν την δύσκολη αυτή περίοδο.

Επίσης θα πρέπει να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι όταν σε μία σεισμογενή περιοχή όπως η Παλική με 12000 περίπου νέες οικοδομές σε ένα τόσο δυνατό δίδυμο σεισμό 6,2 Ρίχτερ και με επιτάχυνση 0,75 έχει μόνο ολικες ζημιές σε 15 οικοδομές και σε 150 παλιές οικοδομές και προ πάντων κανένα ανθρώπινο θύμα , αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μηχανικούς για τον επαγγελματισμό τους και τίς πολεοδομίες Αργοστολιου και Ληξουρίου , επίσης για το υψηλό και αδιάφθορο καθήκον τους.

Θα πρέπει να σας προβληματίσει , όμως κ Πρόεδρε του ΤΕΕ και θα σας παρακαλέσω να μου αναφέρετε , πόσες μελέτες υλοποιήσιμες για δημοσια, εκκλησιαστικά , σχολικά ή πολιτικά εργα άφησε το ΤΕΕ Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του 2014, και οι οποίες έχουν κατατεθεί στον Δήμο Κεφαλονιάς στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ή στα Αρμόδια Υπουργεία προς υλοποίηση ;

Θα πρέπει όμως και να σας παρατηρήσω σαν μεγαλυτερος και εμπειρότερος , ότι ο σεβασμός στην πολιτική πορεία του καθενός είναι επιβεβλημένος , και αυτό σας συμβουλεύω να πράτετε όταν αναφέρεστε σε μένα , ιδιαίτερα στη ευαισθησία μου για τα σχολικά κτίρια της πατρίδας μας και το « ανθός της νεολαίας» μας ,διότι με αποκορύφωμα το 1+2 Λύκεια Αργοστολιου που ήταν αποκλειστική μου επιλογή και παράδοση στην νεολαία απέδειξα ότι και αποφάσεις μπορεί να παίρνω και να τις υλοποιώ. ( τώρα εάν η πολιτική συγκυρία το έφερε να το εγκαινιάσει Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλη κουβέντα). Επίσης , δοθείσης της ευκαιρίας σας ενημερώνω ότι συνεχίζω να έχω την άποψη ότι τα σχολικά κτίρια των πόλεων μας πρέπει να βρίσκονται στις παρυφές τους και να κατασκευάζονταν με αντισεισμικά υλικά . ( σαν τα κτίρια του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ).

Πρέπει όμως να επισημάνω ότι παρ όλη την θέληση σας για να βοηθήσετε τον τόπο , γιατί εμείς οι παλιοί μελετάμε την πορεία των νέων όπως εσείς , διαβλέπω μία νοοτροπία « αριστερίστικης συλλογιστικής» η οποία σας πληροφορώ ότι σας δημιουργεί αγκυλώσεις και οπισθοχωρήσεις. Επίσης δεν πείσατε τον λαό του νέου Δήμου Αργοστολιου ο οποίος στις πρόσφατες εκλογες σας κατέταξε στην Ελασσόνα αντιπολίτευση , στην οποία αγωνίζεστε μεν αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει και τον τρόπο και τον χρόνο της.

Συνεργαζόμαστε , ( ΑΡΧΑΙΑ Κράνη , Λιμάνι Αργοστολιου), και θα συνεργαστούμε και στο μέλλον για το καλό του τόπου μας και χαίρομαι γιαυτο , όμως διατηρώ την άποψη μου για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την δημιουργία έργων για τον τόπο μας τα οποία άμεσα και αποτελεσματικά θα στηρίξουν την οικονομία , την παραδοση, τον πολιτισμό , και την ανάπτυξη του.

Σε αυτή την πορεία συνεργάζομαι , ακούω , διαβουλεύονται , αλλά και παίρνω αποφάσεις άμεσες και αποτελεσματικές , ιδιαίτερα όμως σέβομαι και αυτούς που ο ελεύθερος χρόνος τους είναι ο χρόνος προσφοράς στο τόπο μας !

Και προ πάντων σέβομαι τούς συνανθρώπους μας που ζούμε σε αυτό τον τόπο .

Σέβομαι αυτούς που βλέπουν τον χρόνο να περνάει ( 6 χρόνια τώρα) και εσείς θέλετε να αρχίσει τώρα μία διαβούλευση για το τι θα γίνει με το Μουσείο Αργοστολιου ;

Τολμήστε και εσείς κ Πρόεδρε του ΤΕΕ , να υπέρβείτε τον εαυτό σας , και να δεχθείτε αποφάσεις που άμεσα έχει πάρει μία νέα κυβέρνηση στηριζόμενη στίς προτάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σωτήρης Κουρής

24/8/2020

 




00 inkefalonia general ad 300X250