Ο Νίκος Φραντζής εφ' όλης της όλης. Τα λόγια αισιοδοξίας και δύναμης για την περιπέτεια της υγείας του (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 12:11

Ο Νίκος Φραντζής εφ' όλης της όλης. Τα λόγια αισιοδοξίας και δύναμης για την περιπέτεια της υγείας του (ηχητικό)

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του COSMOS 96,5 με τον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου και πρώην Δήμαρχος Λειβαθούς Νίκος Φραντζής,  κάνοντας μια εμφάνιση στα ΜΜΕ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναδρομή στο παρελθόν με τις πρώτες αλλαγές του αυτοδιοικητικού χάρτη στην ελληνική επικράτεια και τις δυσκολίες όπου εμπεριείχε το εγχείρημα.

Φθάνοντας στο σήμερα, ο κ. Φραντζής αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάσπαση των δήμων τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Το σπάσιμο ήρθε ως τροπολογία ενός νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Έγινε η διάσπαση και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν βοήθησε ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν».

Παράλληλα , δεν έκρυψε την άποψή του ότι παραμένει υπέρμαχος του ενιαίου δήμου και εξήγησε: «Η πολιτική ισχύς, ενός ανθρώπου που είναι δήμαρχος ενός ολόκληρου νησιού, είναι μεγαλύτερη από το να είσαι δήμαρχος π.χ. Σάμης, Παλλικής κλπ. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπήρχαν προβλήματα λόγω της έκτασης του νησιού. Αν κάποιοι δεν λειτούργησαν σωστά, αυτό είναι άλλο θέμα».

Στη συνέχεια της κουβέντας αποκάλυψε πως βρέθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του νέου Δήμου Αργοστολίου , υπογραμμίζοντας ότι  με τον κ. Μιχαλάτο υπήρξαν παλιά συνεργάτες και αργότερα πολιτικοί αντίπαλοι. «Μετά τις εκλογές, πήρα να συγχαρώ τον Θεόφιλο και του είπα ότι αν μπορώ να τον βοηθήσω σε κάτι με μεγάλη μου χαρά θα το κάνω. Μέσα Ιουλίου με κάλεσε να μιλήσουμε και με αιφνιδίασε κάνοντάς μου την πρόταση. Το σκέφτηκα, το συζήτησα με δικούς μου ανθρώπους και τελικά δέχτηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δυσκολίες στον Δήμο είναι τεράστιες»

Στα θέματα που αφορούν τον Δήμο από την στιγμή που ανέλαβε η καινούργια αρχή, ο κος Φραντζής τόνισε πως οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Το πρώτο πράγμα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ο διαχωρισμός των υπαλλήλων, τονίζοντας ότι σε Ληξούρι και Σάμη υπήρχε έλλειψη προσωπικού.

Στο Αργοστόλι δε, όμως εκτός από τους υπαλλήλους έφυγαν και στελέχη του οικονομικού τμήματος, την ώρα που έπρεπε να γίνει  ο διαχωρισμός της περιουσίας.

Εκτός από την περιουσία υπάρχουν και τα χρέη. Ο κος Φραντζής αποκάλυψε πως ο διαχωρισμός της περιουσίας έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια. «Όταν φτάσανε στον διαχωρισμό των δανείων, αποφασίστηκε να τα πληρώνει όλα ο Δήμος Αργοστολίου. Από τους παλιούς δήμους, όλα είχαν μπει σε ένα ταμείο και τώρα πρέπει να τα αποπληρώσει ο Δήμος» επισήμανε και κατέληξε λέγοντας πως «όταν χωρίζεις μια περιουσία, πρέπει με τα ίδια κριτήρια να χωρίζεις και τα χρέη».

Ο καλεσμένος προς το τέλος προσπάθησε να εξηγήσει ποιες είναι οι αρμοδιότητες ενός γενικού γραμματέα και ανέφερε πως: «Ο γενικός γραμματέας πρέπει να υποστηρίζει την υλοποίηση των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, στο διοικητικό επίπεδο της οικονομικής επιτροπής, της τεχνικής κλπ.». Αυτό που τόνισε όμως είναι ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις είτε συμφωνεί είτε όχι. Παρέθεσε όμως την άποψή του για μερικά από τα ποιο σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Μίλησε για το θέμα της δυσοσμίας του Αργοστολίου και ανέφερε ότι γίνονται εργασίας και φέτος το Αργοστόλι δεν θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.  Αναφέρθηκε και στο θέμα του πάρκινγκ όπου εκεί αποκάλυψε μια σειρά από ενέργειες που έχουν γίνει για να βρεθεί ένας χώρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ. « Ο δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο της αστυνομίας. Μέχρι το ΤΑΙΠΕΔ να αποφασίσει τι θα το κάνει, να το έχει ο δήμος ως χώρο στάθμευσης. Ζητήθηκε και από την Ναυτική σχολή ο προαύλιος χώρος, τους μήνες που η σχολή είναι κλειστή, αλλά αρνήθηκαν. Επίσης, η ελεγχόμενη στάθμευση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον διευκολύνει» επισήμανε ενώ επανέλαβε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες.

Στο τέλος της κουβέντας, ο κος Φραντζής αναφέρθηκε στην πολύ σοβαρή περιπέτεια που είχε – και συνεχίζει να έχει- με την υγεία του, δίνοντας δύναμη αλλά και αισιοδοξία. Πιο συγκεκριμένα και χωρίς καμία διακοπή από τους δημοσιογράφους , επισήμανε: «Όπως όλοι ευχόμαστε το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία. Αλλά η ζωή φέρνει και προβλήματα και όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως είναι ένας καρκίνος πρέπει να μην απογοητεύεσαι, πρέπει να πεις γιατί όχι σε εμένα και να δώσεις εμπιστοσύνη στην επιστήμη, στην ιατρική. Πρέπει να έχει την ψυχολογία η οποία όμως εξαρτάται από τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Εγώ το αντιμετώπισα και το αντιμετωπίζω, έχοντας δίπλα μου έναν άνθρωπο που ακόμα και στις δύσκολες στιγμές μου έδωσε δύναμη να πατήσω γερά και να προχωρήσω, την Μαριάννα». Σε αυτό το σημείο υπήρξε μια μικρή παύση αλλά ό κος Φραντζής συνέχισε: «Η περιπέτεια μου είναι ένα παράδειγμα ότι όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί ο άνθρωπος μέσα από το μυαλό και την ψυχή του να το θέλει και να έχει και το κατάλληλο περιβάλλον. Πρόσφατα συνάντησα έναν φίλο μου που αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο και ήταν έτοιμος να τα παρατήσει. Όχι. Δεν τα παρατάμε».

Στην συνέχεια και κλείνοντας αυτή την κατάθεση ψυχής θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους του συμπαραστάθηκαν έστω και με ένα απλό τηλέφωνο υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν το έκρυψε ποτέ και το ήξερε ο κόσμος. «Περνάμε σε μια εποχή που το προσδόκιμο ζωής μεγαλώνει και δεν μπορεί μια ασθενειούλα είτε μικρή είτε μεγάλη να σε κάνει πίσω. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την μάχη, την πιο δυνατή μάχη. Χάρις σ’ εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους Είμαστε στην τελική ευθεία και πάμε πολύ καλά» κατέληξε.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του INKEFALONIA.GR με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.