Ο Σωτήρης Κουρής για την Μετατροπή της Μαθητικής Εστίας στην Λάσση σε Φοιτητική Εστία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 13:26

Ο Σωτήρης Κουρής για την Μετατροπή της Μαθητικής Εστίας στην Λάσση σε Φοιτητική Εστία

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΑΣΣΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Με την ευκαιρία των αυριανών φοιτητικών εκλογών στις 10 Απριλίου 2019 επαναφέρω ένα θέμα το οποίο έχει σημαντικότατη αξία για τους φοιτητές των σχολών της Κεφαλονιάς του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, αλλά και γενικότερα για την Κεφαλονιά μας .
Η μετατροπή της Μαθητικής Εστίας στην Λάσση σε Φοιτητική Εστία ήταν από τους πρώτους μου στόχους όταν ανέλαβα Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς το 2011.
Δυστυχώς μια εμπλοκή με την οικοδομική άδεια του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν με άφησαν να υλοποιήσω άμεσα το έργο αυτό παρ ότι υπήρχε μελέτη , χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της α ´φασης με 250000€ και μετά από δημοπρασία είχε κηρυχθεί και ο ανάδοχος του έργου  Το έργο θα γινόταν σε δυο φάσεις . Η πρώτη φάση περιελάμβανε την δημιουργία 25 δωματίων δικλίνων με λουτρό , την επισκευή και μόνωση της στέγης όλου του κτιρίου , την αλλαγή των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του κτιρίου . Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την δημιουργία άλλων 25 δικλινων δωματίων με λουτρό.
Η σημερινή περιφερειακη Αρχή μετά από 5 χρόνια δυστηχώς δεν το έχει προχωρήσει και μάλιστα απέσυρε και τα χρήματα από τον προϋπολογισμό του έργου .
Με ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ μου στον κ περιφερειάρχη ζήτησα να μάθω γιατί η σημερινή Π. Α. δεν προχωράει το έργο . Η απάντηση ήταν ότι κάνει προσπάθειες . Αυτό όμως δεν φτάνει .
Χρειάζεται συνεχή ενδιαφέρον , ικανότητα και αυξημένη προσπάθεια για να υλοποιηθεί αυτό το έργο .
Δεσμεύομαι ειλικρινά να συνεχίσω και τελειώσω το έργο που ξεκίνησα το 2011,εάν μου δώσετε αυτή την δυνατότητα στίς ερχομενες Περιφερειακες Εκλογές του Μαίου . Είναι ένα έργο πνοής για τα νησιά μας , για την νεολαία μας,
για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που πρέπει να στηρίζουμε με κάθε μέσο.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΙΝ
τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς κ´Ιθακης




00 inkefalonia general ad 300X250