Ο Διονύσης Αραβαντινός για τους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων του Δήμου: «Υπάρχει ολιγωρία που μεταφράζεται σε αναποτελεσματικότητα…»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 16:13

Ο Διονύσης Αραβαντινός για τους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων του Δήμου: «Υπάρχει ολιγωρία που μεταφράζεται σε αναποτελεσματικότητα…»

"Καυστικός" σε πολλά ζητήματα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης 

Ο Διονύσης Αραβαντινός, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, πήρε θέση και τοποθετήθηκε σε όλους τους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων του 2019, που ήρθαν προς ψήφιση κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο κ. Αραβαντινός ήταν καυστικός για την στάση που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, την αδράνεια και την εγκατάλειψη που εμφανίζει σε πολλές περιοχές και κυρίως στο Ληξούρι.

Πιο συγκεκριμένα για τον Προϋπολογισμό του ΟΚΑΠ είπε πως: «Αυτός είναι ένας διεκπεραιωτικός προϋπολογισμός που του λείπει το όραμα. Δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ότι από ένα προϋπολογισμό 3 εκ ευρώ, τα μισά πάνε για αμοιβές αιρετών και τρίτων. Σας καλώ λοιπόν να σκεφτείτε δημιουργικά … Δείτε λοιπόν ότι δεν υπάρχει ΚΑΠΗ στο Ληξούρι και δεν υπάρχει ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Δεν θα ήταν καλύτερα να διαθέσουμε χρήματα για προγράμματα υποστηρικτικά των ΑμέΑ; Σας κρίνω γιατί δεν κάνατε το βήμα παραπάνω…».

Όσον αφορά το ΚΗΦΗ, ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης χαριτολογώντας είπε πως στην Παλική «δεν υπάρχει ανάγκη για ΚΗΦΗ γιατί δεν έχουμε ηλικιωμένους». Ο κ Αραβαντινός του απάντησε ότι προτιμάει να έχει το Κέντρο Νεότητας υπό κατάρρευση, παρά αυτό να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά και να επισκευάσει τα κιγκλιδώματα και την στέγη, προς όφελος της κοινωνίας.

Ο κ. Αραβαντινός πάνω στο ίδιο θέμα τόνισε επίσης πως «ο κ. Κατσιβέλης είχε υποσχεθεί ότι ο Κινηματογράφος και το Θέατρο θα είναι έτοιμο από το 2015 και θα έχει εισπράξεις . Προφανώς ή αιθεροβατούν ή μας κοροϊδεύουν»!

Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας : «Δυστυχώς το κλείσιμο του μουσείου δημιούργησε τεράστια έλλειψη στην τουριστική προβολή του νησιού μας. Τεράστιες οι ευθύνες οι δικές σας. Εδώ και έξι χρόνια συνέχεια μεταφέρετε το μουσείο στον Θαλασσόμυλο και συνέχεια είναι στο δρόμο. Επιτέλους κάντε κάτι γι’ αυτό… ».

Για το Λιμενικό Ταμείο: «Εμείς κρίνουμε την αποτελεσματικότητα που σας χαρακτηρίζει. Άλλες παρεμβάσεις είναι αναγκαίες και εσείς απλά κάνετε μεταφορά των ποσών από την μία χρήση στην άλλη. Στο πόρτο του Ληξουρίου, υπάρχει μία εικόνα παρακμής και εσείς δεν κάνετε τίποτα. Με τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτετε θα περίμενα αισθητικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, για μία περιοχή που υποβαθμίζεται και ψάχνει να βρει τον τουριστικό της βηματισμό. Υπάρχει μία ολιγωρία που μεταφράζεται σε αναποτελεσματικότητα…».

Για την ΚΕΔΗΚΕ: «Η καταγραφή αριθμών για να δημιουργήσουμε μία εντυπωσιακή δράση εμένα δεν με πείθει. Εγώ θα ήθελα ο Πρόεδρος να μου δείξει ανά περιοχή τι έχει κάνει, να μου δείξει το όραμά του και το πνεύμα που τον διέπει. Τι έχει κάνει η ΚΕΔΗΚΕ για το δύσμοιρο Ληξούρι; Το θέατρο μαραζώνει και το μουσείο οκτώ χρόνια από την ανάληψη της δημοτικής αρχής ακόμα δεν έχει βρει τον ρόλο του και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Δεν έχετε καταφέρει σε οκτώ χρόνια να δώσετε έναν σκοπό σε αυτό το μουσείο. Με το Μουσείο Ελιάς της Πυλάρου μετά τα εγκαίνιά του, πότε ασχοληθήκατε μαζί του; Καλώ τον κ. Κωνσταντάκη να μου υποδείξει που ακριβώς βρίσκονται τα μηχανήματα του Θεάτρου και του Κινηματογράφου του Ληξουρίου».




00 inkefalonia general ad 300X250