Διονύσης Αραβαντινός: «Να περισώσουμε ο,τι μπορούμε στην Παλλική»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:11

Διονύσης Αραβαντινός: «Να περισώσουμε ο,τι μπορούμε στην Παλλική»

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, επέμεινε, επανέφερε το θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και τελικά το πέτυχε. Η Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, θα είναι σημαδιακή για τον Δήμο, καθώς θα διεξαχθεί το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στο Ληξούρι, με θέματα αποκλειστικά για την Παλλική. Μια περιοχή που έχει «πληγεί» βάναυσα από τον Καλλικράτη. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Το inkefalonia.gr επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος μας ανέλυσε την αναγκαιότητα μιας συνεδρίασης στην ταλαιπωρημένη περιοχή του. Τις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζουμε προς το συμβούλιο, θα έχουμε και τις απόψεις και άλλων συμβούλων για το θέμα.

Ο κ. Αραβαντινός δήλωσε : «Ο λόγος που προκάλεσα τη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου στην Παλλική και που επέμεινα με έμφαση σε αυτό, ήταν γιατί η Παλλική βιώνει μία εγκατάλειψη και βρίσκεται μπροστά σε έναν αναμφισβήτητο μαρασμό.

Όταν δημόσιες υπηρεσίες έχουν ήδη κλείσει και κάποιες άλλες απειλούνται να κλείσουν, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του κοινωνικού ιστού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο πολιτισμού -αν πιστεύουμε βεβαίως ότι ο πολιτισμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αντίβαρο και μια απάντηση σε αυτή την κοινωνική συρρίκνωση – η Παλλική έχει υποστεί μία οφθαλμοφανή απαξίωση, μια λυπηρή εγκατάλειψη.

Αφήνω τελευταίο το τουριστικό κομμάτι που θα μπορούσε να δώσει οικονομική δυναμική στον τόπο, γιατί και σε αυτό το κομμάτι θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει φθίνουσα πορεία.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Παλλική είναι ένα κομμάτι, άγνωστο στον ενιαίο δήμο Κεφαλονιάς.

Και βεβαίως ο Καλλικράτης έχει ευθύνες για τις όποιες δυσλειτουργίες του, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερες ευθύνες αυτοί που ανέλαβαν την εφαρμογή του, δηλαδή η δημοτική αρχή.

Κανένας δεν τους είπε να κλείσουν την πολεοδομία στο Ληξούρι, κανένας δεν τους υποχρέωσε να πάρουν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου από το Ληξούρι και το δημαρχείο να έχει καταντήσει «νεκρή φύση», κανένας δεν τους είπε να επαναπαύονται από τα μηνύματα που έρχονται για κλείσιμο του Νοσοκομείου, για συγχώνευση του Ειρηνοδικείου με το Αργοστόλι, για το κυοφορούμενο κλείσιμο του ΙΚΑ.

Όλα αυτά μαζί με την απόλυτη περιθωριοποίηση των πρώην κοινοτήτων, οδήγησαν στην επιτακτική ανάγκη σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου στην Παλλική για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν και για να μην υποβιβασθεί η περιοχή σε ασήμαντη πολίχνη.

Και βέβαια, είναι πάντα επίκαιρη η πρότασή μας για δρομολόγηση του μοντέλου των τριών δήμων στην Κεφαλονιά».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250