Ή στραβός είναι ο γιαλός… (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 12:52

Ή στραβός είναι ο γιαλός… (video)

Πρωτοφανής ένταση μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς για την παραχώρηση των παραλιών ! Πήγε να τα βροντήξει ο Νίκος Παπαδάτος 

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» λέει μία σοφή παροιμία και σίγουρα ο γιαλός στο Τραπεζάκι δεν είναι στραβός, οπότε κάτι άλλο συμβαίνει στην δημοτική παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτοφανής – και απρόσμενη - ένταση μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας που προκλήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά το θέμα σχετικά με τον «Καθορισμό θέσεων τμημάτων αιγιαλών – παραλιών για παραχώρηση με δημοπρασία». 

Πήγε να τα βροντήξει ο Νίκος Παπαδάτος

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντώνης Γεωργόπουλος, εξέφρασε την άποψη να παραχωρηθεί μικρότερος χώρος στην παραλία Τραπεζάκι Λειβαθούς, 250 τ.μ. και όχι 500 τ.μ. που ανέφερε η εισήγηση για ομπρέλες – ξαπλώστρες και καντίνα, προς όφελος των λουόμενων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εντεταλμένου συμβούλου επί των παραλιών του Δήμου Κεφαλονιάς, Νίκο Παπαδάτου, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε προσωρινά από τον χώρο της συνεδρίασης! O Νίκος Παπαδάτος τα έβαλε με τον Αντώνη Γεωργόπουλο, αλλά και με τον Αντιδήμαρχο Λειβαθούς Ηλία Κουρκουμέλη, για το γεγονός ότι αυτή την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει ο χώρος των θέσεων παραχώρησης παραλιών, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. 

Ακολούθησαν στιγμές μεγάλης έντασης και η εικόνα που δόθηκε για την συνοχή της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν καλή.

DSC 0110

«Παραιτούμαι από εντεταλμένος σύμβουλος για τους αιγιαλούς και φεύγω...» ήταν τα λόγια του Νίκο Παπαδάτου σε... έξαλλη κατάσταση.

Με την άποψη του Αντώνη Γεωργόπουλου, να παραχωρηθεί μικρότερος χώρος για ομπρέλες και την καντίνα συμφώνησαν και οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν πως η Δημοτική Αρχή δεν είχε ενιαία πρόταση σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως είναι αυτό της παραχώρησης των παραλιών.

«Έχετε εικόνα πλήρους αποσύνθεσης» ήταν τα λόγια του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού.

Το θέμα που συζητείτω εκείνη την ώρα, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος κατήγγειλε ατασθαλίες κατά ττην περσινή διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών.

Η εικόνα που δόθηκε πάντως από την παράταξη της πλειοψηφίας δεν ήταν καθόλου καλή και σίγουρα προβλημάτισε τόσο για την συνοχή της, όσο και για το επίπεδο επικοινωνίας και σχέσεων που έχουν οι σύμβουλοι μεταξύ τους!

Άλλωστε πρώτη φορά φτάνουν σε σημείο να τσακωθούν τόσο έντονα και “on air” σύμβουλοι της ίδιας παράταξης!

Παρακάτω το απόσπασμα απο την μεγάλη ένταση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Στο 28'.20'' του βίντεο η στιγμή της αποχώρησης του Νίκου Παπαδάτου. 

https://www.youtube.com/watch?v=VfKeSotCWnk

DSC 0085DSC 0089DSC 0092DSC 0093DSC 0096DSC 0100DSC 0102DSC 0104DSC 0106DSC 0107DSC 0108DSC 0109DSC 0111