Οι τοποθετήσεις Αραβαντινού και Μινέτου στο θέμα των εξορύξεων Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 18:17

Οι τοποθετήσεις Αραβαντινού και Μινέτου στο θέμα των εξορύξεων Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (video)

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε σήμερα τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, με την παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά"  Διονύση Αραβαντινού και Διονύση Μινέτου, στο θέμα των εξορύξεων των Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κεφαλονιά, το οποίο ήρθε προς συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. 

Η προσέγγιση επί του θέματος, έχει ενδιαφέρον διότι φέρνει στην επιφάνεια και διαφορετικές παραμέτρους οι οποίες καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψη…

Βέβαια, εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή, σύρθηκε από την αντιπολίτευση για να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με … χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Ο Διονύσης Αραβαντινός υποστήριξε «ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ασφάλεια του περιβάλλοντος… και να προκληθεί μία συνάντηση με ειδικούς για να δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να υποστούμε».

Ο Διονύσης Μινέτος από την πλευρά του τόνισε πως: «Εδώ δεν έχουμε μία μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έχουμε μία στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που διαφέρει εντελώς. Σε αυτό το επίπεδο που θα εγκριθεί με μία ΚΥΑ δεν ικανοποιούμαστε ως παράταξη γιατί θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι στην ΚΥΑ, για το τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος και πως θα ζήσει η τοπική κοινωνία».

Παρακάτω η τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού

https://www.youtube.com/watch?v=Wopx_J6WZxw

Παρακάτω η τοποθέτηση του Διονύση Μινέτου

https://www.youtube.com/watch?v=Gzoonv_PnjA




00 inkefalonia general ad 300X250