Έξωση χωρίς αιτιολογία από την Δημοτική Αρχή σε ιστορική επιχείρηση του Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 13:27

Έξωση χωρίς αιτιολογία από την Δημοτική Αρχή σε ιστορική επιχείρηση του Αργοστολίου

Μια απόφαση που θα συζητηθεί...

 Σε μια απόφαση, που σίγουρα θα συζητηθεί, προχώρησε χθες η Δημοτική Αρχή, η οποία έφερε στην χθεσινή συνεδρίαση το θέμα της έξωσης μίας ιστορικής επιχείρησης με τουριστικά στο Αργοστόλι.

Πρόκειται για την επιχείρηση «Μελάς» (βρίσκεται πάνω από 50 χρόνια στην παραλία Αργοστολίου, στο σημείο των παλιών ΚΤΕΛ) στην οποία η Δημοτική Αρχή άσκησε μέτρα διοικητικής αποβολής , ώστε να αποχωρήσει από κτίριο που εδώ και 50 χρόνια νοίκιαζε και το ουσιαστικότερο.... δεν χρωστούσε τα ενοίκια!

DSC 0258

Για την ιστορία, από τους σεισμούς του 2014, το κτίριο στο οποίος βρισκόταν η επιχείρηση, χαρακτηρίστηκε «κίτρινο».

Το κόστος επισκευής ήταν 2.000 ευρώ, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο Δήμος θα έπρεπε να επισκευάσει το κτίριο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αποτέλεσμα, ήταν να αναλάβει ο ίδιος ο ενοικιαστής να επισκευάσει και να αφαιρέσει ένα ποσό 100 ευρώ από το μηνιαίο μίσθωμα.

Ουσιαστικά δηλαδή γίνεται έξωση χωρίς ουσιαστική αιτιολογία σε μία ιστορική επιχείρηση με τουριστικά. «Πάτε να κάνετε μία αδικία και να βγάλετε έναν συμπολίτη μας από την επιχείρησή του» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην τοποθέτησή του επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος σε διπλανά καταστήματα έχει δώσει χώρο, για άλλα σωματεία και συλλόγους.

Το τι κρύβεται πίσω από αυτήν την απόφαση θα το δούμε μάλλον το επόμενο διάστημα.




00 inkefalonia general ad 300X250