«Περίεργη» κατανομή των χρημάτων για αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες - Πρώτα τα Ομαλά, «ψίχουλα» σε Πύλαρο και άλλες πληγείσες περιοχές (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 14:23

«Περίεργη» κατανομή των χρημάτων για αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες - Πρώτα τα Ομαλά, «ψίχουλα» σε Πύλαρο και άλλες πληγείσες περιοχές (video)

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της παράταξης της πλειοψηφίας με της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτέλεσε η κατανομή του ποσού των 80.000 ευρώ τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χρηματοδοτήσει του Δήμο Κεφαλονιάς για πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών από τις θεομηνίες.

Το εύλογο ερώτημα, όπως εκφράστηκε τόσο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, όσο και από τον σύμβουλο της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, ήταν πώς και γιατί εμφανίζονται τα Ομαλά πρώτα στον πίνακα αποκατάστασης από τις θεομηνίες και πάνε «ψίχουλα» σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες.

Μάλιστα, χαρακτήρισαν «δυσνόητη και δυσεξήγητη την κατανομή των χρημάτων από τον Δήμο» καθώς φαίνεται η περιοχή των Ομαλών να «απορροφά» το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού και όχι αποδεδειγμένα πληγείσες περιοχές από τις Θεομηνίες όπως η Σάμη (Καραβόμυλος) και η Αγία Ευφημία.

Αραβαντινός: «Δυσνόητο και δυσεξήγητη η κατανομή»

«Από τα 80.000 που ήρθαν από το υπουργείο, κάνετε μία κατανομή η οποία μου φαίνεται δυσνόητη. Δεν πάω να βγάλω σε αντιπαράθεση μία περιοχή με κάποια άλλη, αλλά δεν μπορεί η Σάμη με ο,τι συνέβη με τις πλημμύρες στον Καραβόμυλο να παίρνει 2.400 ευρώ και τα Ομαλά να παίρνουν 24.000 και άλλες 24.000 ευρώ, δηλαδή 49 χιλιάδες ευρώ στο σύνολο» και συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» ως εξής: «Θεωρώ δυσερμήνευτο και δυσεξήγητο το γεγονός να παίρνουν περιοχές που έχουν υποστεί θεομηνίες “ψίχουλα” και περιοχές που πληθυσμιακά έχουν λιγότερο κόσμο να παίρνουν πολλά περισσότερα. Αν οι υπηρεσίες θεωρούν ότι μπορούν να μου δώσουν περισσότερες εξηγήσεις θα το δεκτό. Δεν είμαι κακόπιστος ακροατής».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μπήκε και προχθές ένα θέμα και από τον κ. Τζωρτζάτο όσον αφορά την κατανομή των χρημάτων. Θεωρώ ότι ο Σπύρος, καλά κάνει, αν μπορεί και το κάνει» εκεί παρενέβη ο αντιδήμαρχος Ομαλών Σπύρος Ματιάτος και οι τόνοι ανέβηκαν...

Ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα...

Παρακάτω ολόκληρη η συζήτηση του θέματος

https://www.youtube.com/watch?v=wJizL-5S_GM

DSC 0143DSC 0146DSC 0148DSC 0149

Παρακάτω ο πίνακας με την κατανομή των Χρημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών

DSC 0150DSC 0151




00 inkefalonia general ad 300X250