Η αξιοποίηση Λιμενικής Ζώνης Αργοστολίου (Κυανή Ακτή) και οι προβληματισμοί Τζωρτζάτου (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 13:56

Η αξιοποίηση Λιμενικής Ζώνης Αργοστολίου (Κυανή Ακτή) και οι προβληματισμοί Τζωρτζάτου (video)

Με μία πολύ σοβαρή και αντικειμενική τοποθέτηση, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, εξέφρασε τους προβληματισμούς του όσον αφορά την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονίας – Ιθάκης κ΄ Δήμου Κεφ/νιάς για την υλοποίηση του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Ο κ. Τζωρτζάτος, ο οποίος δεν ψήφισε την εισήγηση του θέματος, εξήγησε με πολύ πιστικά επιχειρήματα τους λόγους που υπάρχει αυτός ο προβληματισμός από την πλευρά του, λέγοντας πως «τα χρήματα που χρειάζεται να δώσει το Λιμενικό Ταμείο για το συγκεκριμένο έργο δεν επαρκούν ώστε αυτό να ολοκληρωθεί και αν τελικά δοθούν, τότε δεν θα γίνουν έργα που έχουν προγραμματιστεί και χρειάζεται να γίνουν σε Πόρο, Ληξούρι και Σάμη. Θα αφήσετε αυτές τις περιοχές ορφανές. Είμαι υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής, όμως τα χρήματα δεν φτάνουν για να ολοκληρωθεί το έργο. Και εγώ όταν ήμουν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήθελα να το προχωρήσω, αλλά διαπίστωσα ότι τα “Κουκιά δεν βγαίνουν”».

Παράλληλα, τόνισε πως : «Υπάρχει πρόβλημα και με τις βάρκες στο Μαϊστράτο, καθώς είναι ο μοναδικός χώρος που οι ιδιοκτήτες του μπορούν στο συγκεκριμένο λιμάνι να βγάλουν τα σκάφη τους να τα επισκευάσουν».

Από την πλευρά της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ψήφισε υπέρ της εισήγησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η στάση του κ. Τζωρτζάτου είναι έντιμη και ειλικρινής. Την δική της πρόταση να γίνει το έργο αλλά σε μικρότερο κομμάτι της παραλίας ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. 

https://www.youtube.com/watch?v=1LIcKc4YNBM

DSC 0180DSC 0182DSC 0183DSC 0188DSC 0190DSC 0192DSC 0193DSC 0195DSC 0197DSC 0206DSC 0212DSC 0215


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250