Το 3ο Corfu Beer Festival εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρέσβης της Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 09:37

Το 3ο Corfu Beer Festival εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρέσβης της Ιταλίας

Το 3ο Corfu Beer Festival εγκαινίασαν το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luiggi Marras, επίσημα προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή.


Το Φεστιβάλ, αφιερωμένο φέτος στην Ιταλία, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των παραγωγών που εκθέτουν στο χώρο, ενώ παράλληλα οι ποικίλες εκδηλώσεις συνδυάζουν το ελληνικό και το ιταλικό στοιχείο.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε την ικανοποίησή του για τα εγκαίναι του 3ου Φεστιβάλ Corfu Beer, μιας διοργάνωσης που έχει γίνει θεσμός, έχει αποκτήσει -μάλιστα- φήμη εκτός συνόρων και συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.
“Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον κ. Καλούδη από την Corfu Beer, γιατί τέτοιες προσπάθειες όχι μόνο στηρίζουν την πολιτιστική δημιουργία, τις ανταλλαγές με άλλες χώρες και τη συνεργασία των φορέων, αλλά συνδυάζουν εξαιρετικά τον πολιτισμό με τον παραγωγικό τομέα, την γαστριμαργία με την τέχνη και την τεχνογνωσία με την παράδοση.
Η Κερκυραϊκή Μπύρα, μια οικογενειακή επιχείρηση που απέδειξε ότι ακόμη και σε καιρούς κρίσης οι καλές ιδέες, η σκληρή δουλειά και η επιμονή αποφέρουν αποτελέσματα, εντάσσεται ακριβώς σε αυτά που λέμε και έχουμε θέσει ως προτεραιότητα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: τοπικές σοβαρές επενδύσεις με προσανατολισμό στον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή” δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην στήριξη της ΠΙΝ στις τοπικές επιχειρήσεις ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι προσπάθειες σαν αυτή της Corfu Beer “;eχουν την πλήρη στήριξή μας και την βοήθειά μας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του σταθερού, υγιούς επιχειρείν, του εκσυγχρονισμού των υποδομών των τοπικών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ένταξής τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα”
Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, που – όπως δήλωσε - “θα στέκεται στο πλευρό των παραγωγών, των αγροτών και των επιχειρήσεων στους τομείς του πρωτογενούς τομέα.


Συμβάλλουμε έτσι καθοριστικά στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία, χωρίς να περιοριζόμαστε σε αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού άνευ άλλου αντικρίσματος, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα.
Με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων αλλά και της ντόπιας κουζίνας, των ιδιαίτερων γεύσεων και αρωμάτων της Ιόνιας γης, βάζουμε το θεμέλιο λίθο για μια συνεργασία που σκοπεύουμε να αναδείξουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα στα νησιά μας”.

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Ιταλίας τόνισε την ικανοποίησή του για την νέα συνεργασία που ξεκινά μεταξύ ΠΙΝ και Πρεσβείας και την προσπάθεια των δύο πλευρών να υπάρξει στενότερη σχέση στους τομείς των εμπορικών ανταλλαγών, του πολιτισμού, του τουρισμού και τις συζητήσεις που γίνονται για την πιθανότητα διασύνδεσης μέσω υδροπλάνων. Μάλιστα η προσφώνηση του Περιφερειάρχη έγινε θερμά αποδεκτή από τον κ. Marras, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε το ενδιαφέρον του και για σειρά κερκυραϊκών προϊόντων.

Τέλος ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε: “Για ακόμη μια φορά δηλώνω την ικανοποίησή μας και τη χαρά μας για την πορεία αυτής της τοπικής επιχείρισης, συγχαίρω όλους για την πρωτοβουλία των διοργανώσεων που αναδεικνύουν κι άλλα πλεονεκτήματα των Ιόνιων Νησιών και της Κέρκυρας (εν προκειμένω), πέραν του γνωστού “ήλιος και θάλασσα”, που πρέπει να κάνουμε γνωστά παγκοσμίως. Εγκαινιάζουμε, μαζί με τον Ιταλό Πρέσβη κ. Marras, την τρίτη διοργάνωση. Εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε ακόμη δυνατότεροι, ακόμη πιο ισχυροί οικονομικά και οπλισμένοι με περισσότερες ευκαιρίες επέκτασης της αγοράς των προϊόντων μας. Πάνω από όλα όμως εύχομαι ολόψυχα να είμαστε όλοι μαζί, γεροί και δυνατοί για να εγκαινιάσουμε πολλά ακόμη πετυχημένα φεστιβάλ της Corfu Beer”.

beer-kerkyra1beer-kerkyra2beer-kerkyra3beer-kerkyra4beer-kerkyra5beer-kerkyra6beer-kerkyra8




00 inkefalonia general ad 300X250