Φεύγουν τα περίπτερα από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου – Οι νέες θέσεις και η επιμονή της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 13:22

Φεύγουν τα περίπτερα από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου – Οι νέες θέσεις και η επιμονή της δημοτικής Αρχής

Το θέμα της εξεύρεσης νέων χώρων για την εγκατάσταση των περιπτέρων που θα φύγουν από την κεντρική πλατεία εξαιτίας της ανάπλασής της, συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Πρέπει να αντιληφθούν άπαντες ότι δεν χωράει περίπτερα το Αργοστόλι στη νέα κεντρική του πλατεία» ήταν η δήλωση του αναπληρωτή δήμαρχου Διονύση Λυκούδη και εν συνεχεία πρότεινε τα σημεία που θα τοποθετηθούν

1ο σημείο στην γωνία του κήπου απέναντι από το Παλιό δημαρχείο Αργοστολίου (Σε αυτό θα μεταφερθεί το περίπτερο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας).

2ο σημείο στην Οδό Ριζοσπαστών (σε δύο σημεία, είτε μπροστά από το σπίτι του Δασκάλου, ανάμεσα στο Ξενοδοχείο Ιonian Plaza και στο πάρκινγκ, είτε μπροστά από τον "Οίκο του Ναύτη").

Σε αυτό προτείνεται να μεταφερθεί το περίπτερο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας, μπροστά από τον Πλάτανο.

Βέβαια, από την στιγμή που υπάρχει ήδη η διένεξη με τον ιδιοκτήτη του Ionian Plaza, ο οποίος απευθυνθεί στο ΣτΕ, μας κάνει εντύπωση η ... επιμονή της δημοτικής αρχής να επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο για την τοποθέτηση περιπτέρου και αυτό «καυτηριάστηκε» και από τον δημοτικό σύμβουλο της “Ενωμένης Τετράπολης” Σπύρο Σαμούρη.

Όπως και να έχει πάντως, δύσκολα θα υπάρξει περίπτερο στην οδό Ριζοσπαστών, από την στιγμή που οι ιδιοκτήτες του περιπτέρου θα κάνουν αίτηση στο Λιμενικό Ταμείο για την μεταφορά του περιπτέρου σε σημείο της Παραλιακής (δίπλα στα φέρι μποτ του Ληξουρίου).

Γ. Χαλαβαζής 




00 inkefalonia general ad 300X250