Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 14:53

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αντιδρώντας έντονα στη νέα πρωτοφανή κίνηση της Κυβέρνησης που πλήττει το νησί μας και συνίσταται στην κατάργηση τεσσάρων ιστορικών υποθηκοφυλακείων της Κεφαλλονιάς (Ληξουρίου, Σάμης, Χιονάτων, Ερίσου), ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο ζητώντας την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης από το σχετικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία για το Νομοσχέδιο με το τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας»»

Με την ιδιότητα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, διαμαρτύρομαι έντονα για το σκεπτικό και τους σχεδιασμούς που περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο με το τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας». Δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος να καταργηθούν τα τέσσερα (4) ιστορικά υποθηκοφυλακεία του Νησιού μας (Ληξουρίου, Σάμης, Χιονάτων, Ερίσου), τα οποία εξυπηρετούν άμεσα χιλιάδες πολίτες και συμβάλλουν στην ζωτικότητα ολόκληρων περιοχών της Κεφαλλονιάς.

Είναι κρίσιμη ανάγκη κάθε περιοχή του νησιού μας να διατηρήσει το Υποθηκοφυλακείο της καθώς η συγχώνευση των υπαρχόντων υποθηκοφυλακείων σε ένα και μοναδικό που θα εδρεύει στο Αργοστόλι θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων (αμφίβολη αξιόπιστη δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του Νησιού, καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση, κίνδυνος απώλειας παλιών και ιστορικών αρχείων, οικονομική αιμορραγία των πολιτών που θα πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα για ένα αντίγραφο κ.α.)

Με την ιδιότητα επίσης του Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ γνωρίζω ότι τα ίδια και ακόμα πιο σημαντικά προβλήματα θα λάβουν χώρα αν υλοποιηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και στα μικρά νησιά του Ιονίου όπως π.χ. στους Παξούς και στην Ιθάκη, όπου σε περίπτωση κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων θα υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των κατοίκων με πλήθος πρακτικών προβλημάτων π.χ. έξοδα, ταλαιπωρία, και απώλεια χρόνου για ταξίδια εκτός των νησιών τους για ένα απλό αντίγραφο συμβολαίου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νομοσχέδιο αυτό , κινείται εκτός λογικής ακόμα με αυστηρά οικονομικά κριτήρια αφού τα συγκεκριμένα υποθηκοφυλακεία δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε την άμεση απόσυρση του ανωτέρω Νομοσχεδίου το οποίο μόνο προβλήματα θα επιφέρει, κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς και

Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ

Αλέξανδρος Παρίσης




00 inkefalonia general ad 300X250