Επιστολή Δημάρχου στην ΕΤΑΔ Α.Ε. για τον Πλατύ Γιαλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 12:14

Επιστολή Δημάρχου στην ΕΤΑΔ Α.Ε. για τον Πλατύ Γιαλο

 

Ύστερα από τις συνεχόμενες οχλήσες του Δήμου Κεφαλονιά προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. εδώ και μήνες για την παραχώρηση της χρήσης της Ακτής Πλατύ Γιαλού και την αδράνεια και αδιαφορία που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει επιδείξει η ΕΤΑΔ Α.Ε. , ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, αποφάσισε να αποστείλει στην Εταιρία επιστολή διαμαρτυρίας, με κοινοποίηση, ανάμεσα σε άλλους, και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Αργοστόλι, -7 Ιουνίου 2016-

Νομός Κεφαλληνίας                                                       Αριθμ. Πρωτ: 19004

Δήμος Κεφαλλονιάς           
                                                  

                             Προς :

Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

Υπόψη:

- Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΤΑΔ

-Μέλη ΔΣ ΕΤΑΔ

Βουλής 7 Τ.Κ. 10562 Αθήνα

Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών

 

Γραφείο Δημάρχου                                                      

Ταχ. Δ/νση : Π. Βαλλιάνου 7                                                      

T.Κ : 28100 Αργοστόλι

Τηλ: 26710-22933

Φαξ: 26710-28515

e-mail: dimarxos @ kefallonia.gov.gr

Κύριοι,

Η μέχρι σήμερα ασύλληπτη αδιαφορία της εταιρίας σας μας αναγκάζει να επανέλθουμε με την παρούσα διατυπώνοντας και πάλι το εύλογο και αυτονόητο αίτημά μας για την παραχώρηση της χρήσης της Ακτής Πλατύ Γιαλού επισημαίνοντας τα εξής ήδη γνωστά σε εσάς :

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με το με αριθμό πρωτοκόλλου 47861/14-12-2015 έγγραφό του πριν την λήξη της σύμβασης χρησιδανείου και εγκαίρως πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το έτος 2016, απέστειλε στην Εταιρία σας αίτημα για την εκ νέου παραχώρηση της Ακτής Πλατύς Γιαλός και των εντός αυτής λουτρικών εγκαταστάσεων.

            Πάρα τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις μας προς την εταιρία σας, για την επεξεργασία του αιτήματός μας, μέχρι και την 25η Απριλίου 2016 ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε εκ μέρους σας. Εκ του γεγονότος αυτού ο Δήμος μας απέστειλε εκ νέου το με αριθμό πρωτ. : 13530/25.04.2016 έγγραφό του με το οποίο αφενός σας υπενθυμίζαμε το ήδη υποβληθέν αίτημά μας και αφετέρου σας εφιστούσαμε την προσοχή ότι βρισκόμαστε ήδη εντός τουριστικής περιόδου ζητώντας περαιτέρω την εντός εύλογου χρονικού διαστήματος αποστολή της πρότασής σας.

            Λόγω και πάλι της έλλειψης οιασδήποτε ανταπόκρισης εκ μέρους σας, αποστείλαμε το με αριθμό πρωτοκόλλου 14909/10.05.2016 έγγραφό μας, με το οποίο λαμβάνοντας υπόψη ότι η Εταιρία σας δεν δύναται πλέον να παραχωρεί τα ακίνητά της άνευ ανταλλάγματος, υποβάλαμε πρόταση για την παραχώρηση της Ακτής του Πλατύ Γιαλού, για τριάντα έτη έναντι ανταλλάγματος δέκα χιλιάδων ευρώ ετησίως το οποίο αντιστοιχεί στο 10% περίπου των εισπράξεων από την λειτουργία του.

            Τέλος μετά το ανωτέρω έγγραφό μας, περί τα μέσα Μαΐου, σε νεότερη όχλησή μας και μετά από δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον τοπικό τύπο περί πιθανής παραχώρησης της Ακτής Πλατύ Γιαλού από εσάς σε ιδιώτη, σας ζητήσαμε και πάλι την ικανοποίηση του αιτήματός μας καθιστώντας σας σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του σκοπού που εξυπηρετεί η εν λόγω παραλία, ως «δημοτική παραλία», θα συναντήσει την σφοδρότατη αντίδραση του Δήμου μας αλλά και του συνόλου των δημοτών μας.

           Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς αλλά και ο πρώην Δήμος Αργοστολίου, από την έναρξη της σύμβασης χρησιδανείου μέχρι και σήμερα αξιοποίησε και ανέδειξε την εν λόγω παραλία καθιστώντας την μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού μας, σημείο αναφοράς και προορισμού τόσο των επισκεπτών αλλά κυρίως των μόνιμων κατοίκων καθώς ο τρόπος λειτουργίας της είχε ως γνώμονα πάντα την παροχή υψηλών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος. Οι δε όροι της σύμβασης χρησιδανείου τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τον Δήμο μας, χωρίς ποτέ να τεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ζήτημα αλλοίωσης αιγιαλού, αναίρεσης κοινοχρήστου χώρου, καθαριότητας ή οιοδήποτε άλλου ζητήματος το οποίο θα οδηγούσε σε δυσφήμιση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και της εταιρίας σας ως διαχειρίστριας και κατ΄ επέκταση και του ΕΟΤ ως ιδιοκτήτη αυτής, εξυπηρετώντας έμμεσα τους σκοπούς σας.

            Εν όψει των ανωτέρω διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την μέχρι σήμερα αδράνεια και αδιαφορία σας, η οποία συνίσταται στην παντελή έλλειψη ανταπόκρισή σας στα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας. Η στάση σας αυτή πλήττει την εικόνα του Δήμου μας ο οποίος είναι κατεξοχήν τουριστικός, καταργεί την εν λόγω παραλία ως προγραμματισμένο σημείο προορισμού των ξένων επισκεπτών (κυρίως αυτών που προέρχονται από τον τουρισμό κρουαζιέρας) αφήνοντας έκθετους τους τουριστικούς πράκτορες και την τουριστική υπηρεσία του Δήμου μας, δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση στους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας ανεξαρτήτως ηλικίας για τους οποίους αποτελεί χώρο καθημερινής ψυχαγωγίας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και μάλιστα ολοχρονικά.

       Επίσης η ακατανόητη μέχρι σήμερα αναλγησία και αμεριμνησία σας, έχει διαστρεβλωθεί καθιστώντας το εν λόγω θέμα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και άστοχου πολιτικού σχολιασμού σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, αναίτια και άδικα καθώς έχουμε πράξει τα δέοντα.

            Όλα τα ανωτέρω καταλύουν τους σκοπούς, τις αρχές και τους άξονες της δραστηριότητας σας μεταξύ των οποίων είναι η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω δράσεων αξιοποίησης των ακινήτων που διαχειρίζεστε και ιδιαιτέρως εκείνων που άπτονται της τουριστικής περιουσίας όπως η Ακτή του Πλατύ Γιαλού.

           Τέλος αν και στους σκοπούς της εταιρίας σας αναφέρεται ρητώς η βελτίωση της εικόνας των ελληνικών προορισμών, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η πολιτιστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των πολιτισμικών πόρων και το σεβασμό των τοπικών πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, με την μέχρι σήμερα στάση σας αντιβαίνετε στους παραπάνω σκοπούς δρώντας καταχρηστικά και κατά παράβαση των αρχών που η εταιρία σας υποχρεούται να πρεσβεύει.

            Με την παρούσα μας σας ζητούμε άμεσα την παραχώρηση της Ακτής του Πλατύ Γιαλού, σύμφωνα με την υποβληθείσα από μέρους μας πρόταση.

            Στην κα Βουλευτή που κοινοποιείται το παρόν, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, την δυσαρέσκειά μας και την έντονη απογοήτευση μας για την σκανδαλώδη και πρωτόγνωρη πολιτική αδράνεια η οποία πλήττει πρωτίστως την τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό σε εποχές εξαιρετικά δυσχερών δημοσιονομικών συνθηκών. Την καλούμε δε, άμεσα και αποτελεσματικά να προβεί στην ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να ικανοποιήσει τα τοπικά συμφέροντα τα οποία οι δημότες μας την επέλεξαν να υπερασπίζεται.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Κ.α.α

Αναπληρωτής Δημάρχου

Διονύσιος Λυκούδης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  1. 1.Γραφείο Πρωθυπουργού

Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19, 10674 Αθήνα

  1. 2.Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Υπόψη:

- Υπουργού κ. Σταθάκη

Νίκης 5-7, ΤΚ 10180 Αθήνα, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και

-Αναπλ. Υπουργού Τουρισμού κα. Κουντουρά

Β. Αμαλίας 12 ΤΚ 10557, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. 3.Βουλευτή Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

κα. Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

  1. 4.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

κ. Γαλιατσάτο Θεόδωρο

  1. 5.Α/Περιφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

κ. Δρακουλόγκωνα Παναγή

  1. 6.Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεφαλληνίας και Ιθάκης
  2. 7.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφαλλονιάς
  3. 8.Μ.Μ.Ε.

               

               




00 inkefalonia general ad 300X250