«Ναι» στην ονοματοδοσία του ΤΕΙ σε «Γεράσιμος Αρσένης» από το Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 11:07

«Ναι» στην ονοματοδοσία του ΤΕΙ σε «Γεράσιμος Αρσένης» από το Δημοτικό Συμβούλιο (video)

«Ναι» στην ονοματοδοσία του ΤΕΙ σε «Γεράσιμος Αρσένης» από το Δημοτικό Συμβούλιο 

O δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» έφερε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο... τραπέζι το θέμα τη ονοματοδοσίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο Διονύσης Αραβαντινός, παράλληλα ανέφερε πως μετά απο πρόταση του μέλους της τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου με την "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά", Ανδρέα Μοσχόπουλου, η παράταξή του προτείνει και την δημιουργία ενός ανδριάντα του εκλιπόντα Κεφαλλονίτη πολιτικού στην είσοδο του Ιδρύματος στο Ληξούρι.

Το θέμα πέρασε προς συζήτηση, ως κατεπείγων, με την Λαϊκή Συσπείρωση να απέχει από την συζήτηση και την παράταξη «Ριζοσπάστες Ξανά» να δηλώνει ότι επιθυμεί συζήτηση σε τακτική βάση.

Θεόφιλος: «Δεν θα υπήρχε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αν δεν ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης»

«Η Κεφαλονιά χρωστάει πολλά στον Γεράσιμο Αρσένη. Δεν θα υπήρχε το ΤΕΙ αν δεν ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης. Οφείλουμε, λοιπόν, να τον τιμήσουμε και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Παρακάτω η τοποθέτησή του

Αραβαντινός: «Ευτυχείς όσοι τον γνωρίσαμε. Δεν του χρίστηκε τίποτα»

«Ο Γεράσιμος Αρσένης πάλεψε για μια ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και αξιών. Ήξερε να δίνει χωρίς να παίρνει, ήξερε να περπατάει χωρίς να σηκώνει σκόνη. Είμαστε ευτυχείς που τον γνωρίσαμε. Ο Γεράσιμος Αρσένης, τα κέρδισε όλα με την διαδρομή του και δεν του χαρίστηκε τίποτα» ήταν τα λόγια του Διονύση Αραβαντινού.

Παρακάτω η τοποθέτησή του

Σαμούρης: «Μικρή τιμή σε ένα μεγάλο έργο η ονοματοδοσία του ΤΕΙ»

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Σαμούρης από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» ανέφερε: «Ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν έντιμος και απόδειξη ήταν όχι μόνο το ΤΕΙ αλλά κι άλλα έργα του. Είναι μια μικρή τιμή μέσα σε ένα μεγάλο έργο που είχε επιτελέσει να φέρει το ΤΕΙ το όνομα του».

Παρακάτω τοποθέτησή του

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, πρότεινε να γίνει ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου.

Εν κατακλείδι, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν να υιοθετηθεί, η εισήγηση του Διονύση Αραβαντινού που συντάσσεται με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την προσθήκη και της πρόταση για την ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου.