Κουρουμπλής: Έρχεται ριζική ανατροπή στον Καλλικράτη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 23:31

Κουρουμπλής: Έρχεται ριζική ανατροπή στον Καλλικράτη

Μείωση των εδρών στη Β' Αθηνών από 44 σε 10 θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος, προανήγγειλε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για ριζικές ανατροπές σε αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα. 

«Εκ των ουκ άνευ ότι θα "σπάσουν" οι περιφέρειες», τόνισε ο κος Κουρουμπλής.

«Με το σημερινό σύστημα νοθεύεται η ίδια η Δημοκρατία κι ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα», είπε ο Υπ. Εσωτερικών προαναγγέλλοντας, επίσης, διασφαλισμένες προκριματικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων.

«Από κάθε άποψη θα λειτουργήσει η Δημοκρατία στον τόπο. Μεγάλο μέρος της παθογένειας του πολιτικού συστήματος είναι η έλλειψη εσωκομματικής Δημοκρατίας. Η επιλογή υποψηφίων θα είναι μέσα από διασφαλισμένη διαδικασία προκριματικών εκλογών. Θα φέρει αλλαγή στα ήθη στα κόμματα και θα περιορίσει την ηγεμονία του εκάστοτε ηγέτη. Θα έρθουν αλλαγές από τις οποίες θα δυσκολευτούν τα κόμματα. Η προσπάθεια αυτή θα στοχεύσει στο 40% των νέων ανθρώπων που αποστρέφονται την πολιτική και δεν τους αγγίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Είμαι της βασικής αρχής, ότι πρέπει να ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών, για να είναι πειστικό το επιχείρημα απέναντι στην αντιπολίτευση. Αν γίνει παραμονές εκλογών, δεν είναι εύκολο να πείσεις κανέναν για τις διαθέσεις σου. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας, τα κόμματα, πρέπει να είναι οι συντελεστές», τόνισε ο κος Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως αύριο θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό και θα αρχίσει ο διάλογος.

Ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης: «Τα λόγια για μας δεν υπάρχουν πια, είμαστε κυβέρνηση, δεν είναι ο Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε ανάπτυξη. Όσα μέτρα και αν ληφθούν και άδικα, θα ιαθούν μόνο αν μεγαλώσει η πίτα, αν απελευθερώσουμε το παραγωγικό δυναμικό από τις αγκυλώσεις. Όλοι «κόπτονται» για τον κόφτη είτε μπει είτε δεν μπει κόφτης. Μετά την τρικυμία και τις ανατροπές υπάρχει ανάγκη ενός νέου αφηγήματος. Είναι μία κυβέρνηση, ελληνική κυβέρνηση… Δεν πετάμε στα σύννεφα, καταλαβαίνουμε σε τί περιβάλλον είμαστε και τί προσπάθεια γίνεται. Η Ελλάδα παρέχει ασφάλεια...», πρόσθεσε. 

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσδοκούσε την πτώση της κυβέρνησης. «Κάποιοι από τη ΝΔ είχαν φορέσει και κοστούμια κι ήταν έτοιμοι να πάρουν υπουργείο, περίμεναν να πέσει η κυβέρνηση, αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα...», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και αν ο ίδιος νιώθει ασφαλής στη θέση του, ο κος Κουρουμπλής απάντησε «πάντα ήμουν άνθρωπος που αισθανόμουν ασφάλεια».

Έκανε λόγο για «50 χιλιάδες υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ». 

Για τον Καλλικράτη

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη είπε ότι «θα έρθει νόμος για την επαναθεσμοποίησή του και θα επιχειρεί ριζική ανατροπή και αλλαγή του μοντέλου του κράτους. Εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι και εκεί θα αποδείξουμε πόσο δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό ως υπουργοί να κρατούμε διαχειριστικά μεγέθη».

alpha989


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250