Γ. Καλούδης «Να φύγει το Περιφερειακό Συμβούλιο από το μπουντρούμι και να συνεδριάζει στην αίθουσα της συνόδου κορυφής»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 05:48

Γ. Καλούδης «Να φύγει το Περιφερειακό Συμβούλιο από το μπουντρούμι και να συνεδριάζει στην αίθουσα της συνόδου κορυφής»

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Ν. & ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

1ο ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΣΙΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ 1994 ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΉ ΜΟΝ-ΡΕΠΟ.
.

Κατ΄ άρθρο 8.1 του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη,

Κέρκυρα 05 Μάη 2016
Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που έχει εκδοθεί και ψηφισθεί κατά νομοθετική εξουσιοδότηση:

«1. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, στην οποία αναγράφει υποχρεωτικά τα θέματα που προτείνει ο περιφερειάρχης, η οικονομική επιτροπή και ένα θέμα από κάθε παράταξη. Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει και ένα τακτικό θέμα από κάθε παράταξη.»
Κατά συνέπεια, κατ΄άρθρο 8.1 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣΙΝ,

ΖΗΤΑΜΕ

Την εγγραφή του εξής θέματος στην επόμενη ημερήσια διάταξη του Σαββάτου του ΠΣΙΝ:

1ο ΘΕΜΑ: Ορισμός της συνεδριακής αίθουσας «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης το 1994, ιδιοκτησίας του Δήμου Κερκυραίων, στη Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό, ως χώρου συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Κέρκυρα.

Ο χώρος στον οποίο συνεδριάζει το ΠΣΙΝ στη Κέρκυρα, από τη πρώτη ημέρα εκλογής του, είναι ένα μπουντρούμι στις Αλυκές Ποταμού. Ένα μπουντρούμι χαμηλοτάβανο, χωρίς φυσικό φωτισμό και χωρίς φυσικό αέρα...ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες ημέρες. Η μπόχα από τα τσιγάρα των καπνιστών που καπνίζουν από τη πόρτα πνίγουν το λιγοστό οξυγόνο. Ένιοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας καπνίζουν πίπες και μέσα στην αίθουσα την ώρα της συνεδρίασης, μη σεβόμενοι, κατ΄ανοχή του Προεδρείου, ούτε τον νόμο ούτε τους κανόνες αξιοπρεπούς συνεδρίασης. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν χώρο αξιοπρεπή. Ούτε βύσματα ούτε καμπίνα για αναμεταδόσεις ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές, εάν το θελήσουν. Υπανάπτυκτη κατάσταση.Λούμπεν. Το ίδιο μπουντρούμι επί κυβέρνησης Περιφέρειας ΝΔ.-Σπύρου το ίδιο μπουντρούμι και επί ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου.

Αφού αργούν υπέρμετρα να αποπερατωθούν οι διαμορφώσεις αφενός μεν του Κτιρίου των Παλιών Δικαστηρίων στο Παλιό Λιμάνιο της Κέρκυρας αλλά και του ιστορικού κτίριου της Ιονίου Βουλής, φυσικός διάδοχος της οποίας θάπρεπε να είναι το ΠΣΙΝ,
Επειδή το μπουντρούμι αυτό και οι απολίτιστες κρατούσες συνθήκες υποτιμούν και προσβάλλουν και αισθητικά και πολιτιστικά και πολιτικά και Επτανησιακά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αλλά και τα μέλη του,

Επειδή μεγάλος και ευρύχωρος αλλά και κατάλληλος και αξιοπρεπής χώρος είναι η συνεδριακή αίθουσα της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης του 1994 που διεξήχθη στη Κέρκυρα, βρίσκεται στον ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο της Παλιόπολης (ΜονΡεπό), ανήκει στο Δήμο Κερκυραίων, συνεδριάζει σε αυτήν το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων από το 2000 και με μία επισκευή-προσθήκη καμπινών και του κατάλληλου εξοπλισμού για να μπορούν να γίνονται ζωντανή ραδιοφωνική κ τηλεοπτική για τα Μ.Μ.Ε που επιθυμούν, είναι απόλυτα κατάλληλος και για τις συνεδριάσεις του ΠΣΙΝ, ο δε Δήμος (ακόμα και ομογάλακτος της κυβέρνησής σας να μην ήταν) κατά παράδοση, ασμένως θα τον παραχωρήσει για συνεδριάσεις του ΠΣΙΝ,

ΖΗΤΑΜΕ

Να ορισθεί ως χώρος συνεδριάσεων του ΠΣΙΝ στη Κέρκυρα, από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση , η συνεδριακή αίθουσα της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» στον ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης (ΜονΡεπό).
Να γίνει με την έγκριση του Δήμου από τη Π.Ι.Ν. μία επισκευ ή - προσθήκη-εκσυγχρονισμός των καμπινών για τα Μ.Μ.Ε.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ




00 inkefalonia general ad 300X250