ΕΛΜΕΚΙ: Απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου Ιθάκης για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 11:15

ΕΛΜΕΚΙ: Απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου Ιθάκης για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης συζήτησε σήμερα και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπενθυμίζει τη δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη να μεταφέρει στον Υπουργό κ. Φίλη τα αιτήματα των μαζικών φορέων, τα οποία έχουν υιοθετηθεί και από τα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός με την «αναρμοδιότητα» του

Υπουργείου Παιδείας, η οποία αποτυπώνεται και στην απάντηση του κ. Φίλη σε σχετική ερώτηση που έγινε στη Βουλή. Συνεχίζουμε τον αγώνα!!! Η κ. Βουλευτής αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για την πορεία των πραγμάτων στο Νομό, τον αποχαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτου και την εγκατάλειψή του. Αναμένουμε άμεσα νέα συνάντηση με τον κ. Υπουργό, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που εκκρεμούν – πόσο μάλλον που επίκεινται οι πανελλαδικές εξετάσεις και ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά.

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

 Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, λιμάνια, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση, κλπ).

 Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».
 Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.

 Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια. Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων.  Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση  Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.

 Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).

 Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου.

 Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.

Αργοστόλι 30/03/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας      

 Γεωργόπουλος Διονύσης                   Ποταμιάνου Σοφία