ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : Μιχαλάτος: Κοιμάται η Δημοτική Αρχή - Ντροπή για το Καφενείο της Καμπάνας - Καταργείται το Επιμελητήριο; ΜΕΡΟΣ 2ο .

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 19:14

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : Μιχαλάτος: Κοιμάται η Δημοτική Αρχή - Ντροπή για το Καφενείο της Καμπάνας - Καταργείται το Επιμελητήριο; ΜΕΡΟΣ 2ο .

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» Θεόφιλος Μιχαλάτος.

https://youtu.be/yme1wKj0RXg

Μιχαλάτος: Κοιμάται η Δημοτική Αρχή - Ντροπή για το Καφενείο της Καμπάνας - Καταργείται το Επιμελητήριο; ΜΕΡΟΣ 2ο .

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Σάκη Βούτο, παρουσιάζεται σήμερα: Σ' αυτό, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης
Ενωμένης Κεφαλονιάς αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά... «χασαποταβέρνα», στο Καφενείο της Καμπάνας που κοντεύει να γίνει το... γεφύρι της Άρτας, αλλά και στην πιθανότητα κατάργησης του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και της ενσωμάτωσής του σε ένα ενιαίο επιμελητήριο με έδρα την Κέρκυρα!

Δημοτικό Συμβούλιο σαν... χασαποταβέρνα

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι ενώ ο νόμος δίνει αυξημένη πλειοψηφία στην δημοτική αρχή για να παίρνει όποιες αποφάσεις θέλει, κι ενώ ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ακριβώς αυτός, να ελέγχει δηλαδή τις αποφάσεις της, όποτε προσπαθεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα «αυτοί λειτουργούν σαν να βρισκόμαστε σε χασαποταβέρνα... φωνάζουν, λοιδορούν όσους πάνε κόντρα σ' αυτά που λένε αυτοί, βρίζουν, λες και είμαστε στο γήπεδο... »
<<Έχει κερδίσει την συμπάθειά μου ο πρόεδρος...»


Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μιχαλάτος φαίνεται πώς δεν ρίχνει ευθύνες στον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκη Παπαναστασάτο για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο, αφού θεωρεί ότι παρότι ξεκίνησε με άσχημα στοιχεία, πλέον δίνει ευκαιρίες στην αντιπολίτευση να αναπτύξει τις απόψεις της, καταλήγοντας: «Έχει κερδίσει την συμπάθειά μας ο πρόεδρος.»

Η Δημοτική Αρχή κοιμάται

«Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλίνη».... Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε την κατάσταση που θεωρεί ότι επικρατεί στην Δημοτική Αρχή ο κ. Μιχαλάτος, όταν του ζήτησε ο Σάκης Βούτος να αναφέρει αυτά που πιστεύει ότι η παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς έχει κάνει σωστά.

Εκείνος δεν βρήκε τίποτα σωστό να χρεώσει στην Δημοτική Αρχή και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Δημοτική κοιμάται, δεν έχει παραγωγή έργου, απεντάξεις έργων έχουμε... δεν έρχονται στα δημοτικά συμβούλια...

Ας κάνουν τουλάχιστον το Καφενείο της Καμπάνας

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε και στο θέμα του Καφενείου της Καμπάνας, ένα θέμα που παρά τις πολλές υποσχέσεις από την Δημοτική Αρχή και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραμένει ακόμη άλυτο. «Αυτό είναι μία πληγή, δεν το δέχομαι, είναι προσβολή για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι προσβολή για το νησί μας». Ας δώσει το κτήριο στον Σύλλογο των Γονέων των ΑμεΑ που το ζητάνε, και μάλιστα για να το δουλέψουν με δικά τους χρήματα, δεν ζητάνε τίποτα από τον Δήμο. Μόνο να τους παραχωρηθεί το κτήριο».

Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί Κοινωνικό Φαρμακείο, κάτι που ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μιχάλης Γάκης, έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, σκοντάφτει σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά και με την ασφάλεια των φαρμάκων.

Τέλος μίλησε και για το κτήριο των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο του οποίου είναι πρόεδρος.

Η... καραμπόλα που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς!,

Σε μια περίεργη πολιτική... «καραμπόλα» που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην κατάργηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς αναφέρθηκε ο κ. Μιχαλάτος, λέγοντας ότι λόγω πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται με τα επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά, που οι ηγεσίες τους πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία, έχει προταθεί ακόμη και το κλείσιμο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και η ενσωμάτωσή του σε ένα ενιαίο επιμελητήριο Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα! «Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο», θα σχολιάσει ο κ. Μιχαλάτος.


Για την ανυπαρξία δράσεων υπέρ των επαγγελματιών ή προς την κατεύθυνση της στήριξης του τουρισμού ρωτήθηκε ο κ. Μιχαλάτος, ο οποίος απαντώντας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, παρά μόνο για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας, προσθέτοντας ότι «αυτός που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο δήμος, ο οποίος εισπράττει, από σπήλαια, παραλίες, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. 6.000.000. Εισπράττει 6.000.000, χαλάει μόνο 100.000 ευρώ κι αυτό μόνο σε ταξίδια του αρμόδιου αντιδημάρχου ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά δεν γίνονται στοχευμένα και με πρόγραμμα.»



Για σκιές και... παράδοξα στα οικονομικά του Δήμου Κεφαλονιάς, έκανε λόγο ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κεφαλονιάς, σε συνέντευξή του στον Σάκη Βούτο. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύο παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος, τον Μύρτο και τον Πλατύ Γιαλό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι παράδοξο αυτές ειδικά παραλίες να είναι ζημιογόνες.

Ο κ. Μιχαλάτος, ξεκίνησε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στην παραδοχή,
όπως ισχυρίστηκε, του δημάρχου ότι το 1/3 της βοήθειας για τις οικοσκευές που δόθηκε στους σεισμοπαθείς ήταν παράτυπη (σ.σ. ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έκανε υπόθεση εργασίας εν τη ρύμη του λόγου του). «Αυτό ήταν ένα εργαλείο για να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η παράταξή του έχει ζητήσει από τον Δήμο Κεφαλονιάς να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν υποθέσεις που αφήνουν σκιές στα οικονομικά του Δήμου.

Ζημιογόνος ο Μύρτος και ο Πλατύς Γιαλός;

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος χαρακτήρισε... παράδοξο οι δύο πιο δημοφιλείς παραλίες της Κεφαλονιάς που διαχειρίζεται ο Δήμος, ο Μύρτος δηλαδή και ο Πλατύς Γιαλός, να είναι ζημιογόνες και κάλεσε την Δημοτική Αρχή, για μία ακόμη φορά, να προσλάβει προσωπικό το οποίο θα είναι υπόλογο, τόσο για τις δύο αυτές παραλίες, όσο και για τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης.

«Έχουμε το παράδοξο οι δύο αυτές παραλίες να είναι ζημιογόνες. Έχουμε το παράδοξο οι αγορές προϊόντων για χρήση στις καντίνες (παγωτά, αναψυκτικά, καφέδες), να έχουν το ίδιο ποσό με τις εισπράξεις. Όταν ένα είδος πουλιέται τρεις φορές πάνω από την τιμή του π.χ. ένα μπουκαλάκι νερό πουλιέται τρεις φορές πάνω από την τιμή που το αγοράζουμε, δεν μπορεί οι εισπράξεις να είναι ίδιες με τις αγορές. Και δεν αναφέρομαι στα έξοδα μισθοδοσίας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα: Τα τιμολόγια αγορών, εμπορευμάτων και προϊόντων είναι το ίδιο με αυτά που πατιούνται στην μηχανή, που σημαίνει ότι, ή πουλάει η καντίνα στην τιμή κόστους που αγοράζει (κάτι που δεν προκύπτει όμως, αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος, από την επίσκεψή μας και από τους τιμοκαταλόγους) ή κάτι δεν πάει καλά! Και δεν μπορεί τα χρήματα της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης, που είναι εκατομμύρια ευρώ, να τα διαχειρίζονται εθελοντές μέχρι τις 14 Αυγούστου και μετά να τ' αναθέτουν σε εργολάβο. Έχουμε ρωτήσει κατ' επανάληψη, και εγώ και ο κ. Φλωράτος, πώς μεταφέρονται αυτά τα χρήματα το βράδυ στο Αργοστόλι και ο δήμαρχος δεν δίνει απάντηση. Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία; Πώς ελέγχεται το τι εισπράττεται; Πώς γίνεται η διαχείριση αυτή;»

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλάτος χαρακτήρισε τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση αυτών των χρημάτων «παράτυπο», ενώ τόνισε ότι, όταν η διαχείριση γίνεται από έμμισθους υπαλλήλους του Δήμου, τότε υπάρχει ευθύνη, ενώ όταν κάποιος δεν είναι καταγεγραμμένος, δεν μπορεί και να ελεγχθεί.

Στην παρατήρηση του Σάκη Βούτου για το ότι υπάρχει υπάλληλος του Δήμου που ελέγχει τις εισπράξεις ο κ. Μιχαλάτος απάντησε: «αν εννοείτε ότι έχουν χρεώσει σε κάποιον να κάνει έναν έλεγχο πού και πού, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, εμείς βλέπουμε καθημερινά οι δοσοληψίες να μην γίνονται με σωστό τρόπο».

Γιατί δεν βάζουν ηλεκτρονικό σύστημα;


Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς αναφέρθηκε και στο ηλεκτρονικό σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων, το οποίο, ενώ αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Σάμης, παραμένει σε αχρηστία, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Κεφαλονιάς αποφάσισε να δώσει 35000 ευρώ για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των δημοτικών οχημάτων.
«Υπάρχουν τα μηχανήματα και είναι στην αχρηστία, δεν τα χρησιμοποιούν, παραμένουν στην αχρηστία, και να φανταστείτε ότι ο δήμαρχος κατέβηκε στις εκλογές το 2010 με «σημαία» του ότι θα εφαρμόσει το σύστημα αυτό».

Πηγή : Κεφαλονίτικα Νεα - Voutospress




00 inkefalonia general ad 300X250