Κέρδισε τους πάντες! Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος στο Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 11:17

Κέρδισε τους πάντες! Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος στο Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες + video)

Μια λαμπρή παρουσία, μια ευχάριστη έκπληξη, είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς την Τετάρτη το απόγευμα, καθώς μία ώρα μετά την έναρξή της, εμφανίστηκε στην αίθουσα ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο νέος ποιμενάρχης της Κεφαλονιάς, μίλησε με λόγια καρδιάς, στην πρώτη γνωριμία με τους αιρετούς του Νομού μας.

Ευχήθηκε καλή «φώτιση» στους δημοτικούς συμβούλους και ξεκινώντας τον λόγο του, μίλησε για τον εκ Κεφαλληνίας Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, το οποίου τα λόγια μετέφερε στους συμβούλους : «Έχετε την αγάπη, τους χαιρετισμούς, την ευχή μου, πάντοτε η Κεφαλληνία στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου».

Από την πλευρά του, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης δήλωσε: «Ήρθα να σας πω ποιος είμαι και δεν έχω πρόβλημα να είμαι για εσάς «χαρτί διαβασμένο»! Ο χρόνος θα δείξει αν είμαι καλός».

Αναφέρθηκε επίσης στον σεισμό της Λευκάδας, από την οποία κατάγεται, τις Σπουδές του και την ιερατική του δράση στα Ιωάννινα, που διακόνησε για 34 χρόνια.

«Ευλαβείς και ευσεβείς οι Κεφαλλήνες»

«Δεν είναι εύκολη η θέση του Μητροπολίτη . Διαπίστωσα όμως πως οι Κεφαλλήνες είναι και ευλαβείς και ευσεβείς και την παράδοση την κουβαλούν μέσα τους. Με ενθουσιάζει το επίπεδο του μέσου κεφαλλήνα είναι πολύ υψηλό. Υπάρχει η υποδομή και οι προϋποθέσεις που αν καλλιεργηθούν σωστά θα επιφέρουν το ανάλογο αποτέλεσμα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας τόνισε: «Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα εκκλησιαστικά, τα οποία θα πρέπει να τα προχωρήσω και να τα επιλύσω, σε γρήγορος ρυθμός. Είμαι αποφασισμένος να ασχοληθώ με τα προβλήματά της Μητρόπολης. Επίσης θα φροντίσω για την πνευματική αναβάθμιση του κλήρου και του κόσμου. Θα ήθελα να συνομιλώ μαζί σας για όλα τα θέματα. Δεν έχω σκοπώ να κλειστώ στους τέσσερις τοίχους του γραφείου της Μητροπόλεως. Έχω όλη την καλή διάθεση πολλά πράγματα να κάνω. Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ όλες τις ενορίες και τι μπορούμε να δημιουργήσουμε εκεί Ποτέ δεν θα εμπλακώ σε πολιτικά πράγματα, αλλά θα ήθελα να συνδιαλέγομαι μαζί σας, ώστε να μπορέσουμε να προοδεύουμε σαν νησί.

Τον νέο Μητροπολίτη, καλωσόρισε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης: «Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο, θα είμαστε κοντά σας» .

Ο νέος ποιμενάρχης, πρότεινε να γίνει επίσημη πρόσκληση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, ώστε να έρθει στο νησί του την Κεφαλονιά, όπως επίσης πρότεινε και μία εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και στους Ελληνικούς χώρους.

Στον Μητροπολίτη, ευχήθηκαν ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, που δήλωσε πως: «Ο Δήμος θα είναι δίπλα σας» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη είπε: «Μας κερδίσατε. Εμείς θα είμαστε δίπλα στο έργο σας. Θέλω όμως να εστιάσετε στα νέα παιδιά και στην μάστιγα που απασχολεί τη νέα γενιά και δεν είναι άλλη από τα ναρκωτικά».

Ευχήθηκαν επίσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, ο οποίος δήλωσε αγνωστικιστής, τονίζοντας παράλληλα, πως «η εκκλησία θα πρέπει να σταθεί πιο κοντά σε αυτή την κρίση που βιώνουμε σήμερα», όπως επίσης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, και ο επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. Ηλίας Παρίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός λέγοντας πως «το μεγάλο στοίχημα να κερδίσετε την νεολαία το έχετε ήδη πετύχει με την έως τώρα παρουσία σας στην Κεφαλονιά» και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

Η παρουσία του κέρδισε τους πάντες και έδειξε έναν πνευματικό με μεγάλη καλλιέργεια, ευγενικό, ταπεινό, που σίγουρα έχει πολλά να δώσει στην Κεφαλονιά.

Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει και βίντεο με ο,τι ειπώθηκε κατά την παρουσία του στο δημοτικό Συμβούλιο.

DSC 0352DSC 0355DSC 0359DSC 0360DSC 0367DSC 0368DSC 0369DSC 0370

 




00 inkefalonia general ad 300X250