Ενωμένη Τετράπολη: «Ποιοί πριονίζουν την αξιοπρέπεια και την καρέκλα του Δημάρχου και με ποίο στόχο;»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 10:50

Ενωμένη Τετράπολη: «Ποιοί πριονίζουν την αξιοπρέπεια και  την καρέκλα του Δημάρχου και με ποίο στόχο;»

Με την απόφαση του με αριθμό πρωτοκόλλου 22280 από 11 Ιουνίου 2015, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ ΒΧ2ΤΩΕ5- ΡΘ3, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ Αλέξανδρος Παρίσης αποφάσισε και ενέκρινε την μελέτη "Αξιολόγηση από διαπιστευμένο φορέα της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις ασφαλείας των παιδικών χαρών Δήμου Κεφαλλονιάς".

Επειδή η έγκριση μελετών γενικώς ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβούλιου και μόνο, αυτή καθεαυτή η απόφαση του Δημάρχου είναι ανίσχυρη και προφανώς όλες οι ενέργειες που θα στηριχθούν σε αυτή την απόφαση θα είναι άκυρες, αν και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν αφού θα ακυρωθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η απόφαση αυτή του κ Δημάρχου έρχεται σε συνέχεια και άλλων ατυχών? ενεργειών του, που σε συνδυασμό με την απόλυτη εξαφάνιση του από τα Δημοτικά Συμβούλια, δημιουργεί, κατά την άποψη μας, ερωτηματικά αν και ποιοί πριονίζουν την αξιοπρέπεια και την καρέκλα του Δημάρχου και με ποίο στόχο.

Το πλήθος των αντιδημάρχων, γραμματέων, συμβούλων, διευθυντών παρατρεχάμενων γενικώς, και όποιων άλλων σιτίζονται από το πρυτανείο του Δήμου δαπάνες του Κεφαλλονίτικου Λαού, έχει την υποχρέωση στην υποβοήθηση του Δημάρχου στην εκτέλεση των καθηκόντων του χωρίς να εκτίθεται και να τον συμβουλεύει για την τήρηση της νομιμότητας, αφού ο κάθε Δήμαρχος δεν έχει τον χρόνο αλλά και τις εξειδικευμένες γνώσεις για να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα και την τεραστία ποικιλία των θεμάτων του Δήμου.

Γι αυτό επέλεξε ο Δήμαρχος τους πολιτικούς του συνεργάτες και γι αυτό πληρώνουμε τόσους παρατρεχάμενους.

Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο κ Δήμαρχος μήπως, πχ, του απέκρυψαν το νόημα των δυο εγκυκλίων του Υπουργείου Ανάπτυξης από τις οποίες προέκυπτε η σαφής εντολή να μήν υπογραφεί η σύμβαση για την εκτέλεση της δεύτερης φάσης του Γηροκομείου Αργοστολίου.


Ας αναρωτηθεί ο κ Δήμαρχος αν του απέκρυψαν την σοβαρότητα των προσφάτων εγκυκλίων που αφορούν την εκτέλεση έργων μέσω του Προγράμματος

Δημοσίων Επενδύσεων και αν τον συμβούλευσαν σωστά να αναγγείλει αλλά και να προβεί στην δημοπράτηση έργου στο κέντρο του Αργοστολίου, παρά την αντίθετη προς τούτο εντολή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ας αναζητήσει τον υπεύθυνο που τον οδήγησε να υπογράψει απόφαση έγκρισης μελέτης εκείνος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ας αναρωτηθεί ποίοι και γιατί δεν τον θέλουν στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ως Δημοτική Παράταξη θεωρούμε ότι το θέμα της υπογραφής από τον κ Δήμαρχο απόφασης έγκρισης μελέτης, και για την οποία επιμελέστατα δεν προβαίνουμε στον οποιοδήποτε σχολιασμό, δεν είναι καθόλου αστείο ούτε τυχαίο αλλά αποτελεί τον πλέον πρόσφατο γνωστό κρίκο σε μία σειρά ενεργειών που έχουν μοναδικό στόχο την απαξίωση του Δημάρχου και την υποκατάσταση του στην Διοίκηση του Δήμου.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο διαχείρισης ποσού 2.000. 000 ευρώ που απέστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για την αποκατάσταση των ζημιών εκ των σεισμών, σε συνδυασμό με την πείσμονα άρνηση της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει 250.000 ευρώ για να επισκευάσει την πλήρως κατεστραμμένη παραλιακή Λεωφόρο στο Ληξούρι δίνουν ένα ψήγμα απάντησης στα ερωτήματα που θέτουμε.

Αργοστόλι 18 Ιουνίου 2015

Για την "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"

Το Γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250