Κάλεσμα της "ΑΝΑΣΑ" για συμμετοχή στον ''Αγώνα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 22:10

Κάλεσμα της "ΑΝΑΣΑ" για συμμετοχή στον ''Αγώνα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας"

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών καλεί τους πολίτες στον ''Αγώνα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας στα Ιόνια Νησιά'', την Πέμπτη 4/6/2015 και ώρα 12.00 π.μ. στην έδρα της Π.Ε. στο Αργοστόλι (πρώην Νομαρχία).

Καλούμε - Συνεργαζόμαστε - Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, τους Ιατρικούς, Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους στα Νησιά μας, τις επιστημονικές οργανώσεις των Υγειονομικών, ώστε μαζί με την κοινωνία των Πολιτών να προασπίσουμε το Δημόσιο χαρακτήρα των Δομών Υγείας και να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα της Υγείας του λαού μας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ύψιστο αγαθό και δικαίωμα για κάθε Επτανήσια και Επτανήσιο, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.
Σας καλούμε στην αγωνιστική διεκδίκηση για την πρόσληψη Προσωπικού, Ιατρών, Οδοντιάτρων, Νοσηλευτών για τα Νοσοκομεία και για τα Κέντρα Υγείας στα Νησιά μας.

Διεκδικούμε την αύξηση, την ορθολογική και αναλογική κατανομή των διατιθέμενων πόρων του Υπουργείου Υγείας και για τα Νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ώστε να μειωθούν επιτέλους οι συνεχείς μετακινήσεις - διακομιδές ασθενών προς Πάτρα, Αθήνα κ.λπ., που εγκυμονούν κινδύνους για τους πάσχοντες, δαπάνες για τα νοικοκυριά αλλά και αδικαιολόγητη απώλεια πόρων από τις τοπικές οικονομίες.

Καλούμε τους φορείς της Υγείας και την κοινωνία ώστε να διεκδικήσουμε ενωμένοι την ουσιαστική ανθρωποκεντρική μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας στην χώρα μας, με την κατάργηση του ''μνημονιακού'' θεσμικού πλαισίου που ενσωματώνει την αντίληψη της ιδιωτικοποίησης των Δομών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών και που ήδη επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς και υποβαθμίζει την ποιότητα περίθαλψης και τους δείκτες Υγείας.

Όλες και όλοι μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής μας Ενότητας (πρώην Νομαρχία), στο Αργοστόλι, την Πέμπτη στις 12.00 π.μ.

ΑΝΑΣΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250