«Βόμβες» στο Δημοτικό Συμβούλιο: Απολογισμός… «απάτη»!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 07:34

«Βόμβες» στο Δημοτικό Συμβούλιο: Απολογισμός… «απάτη»!

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις και οι λεκτικές "βόμβες" από τους δημοτικούς συμβούλους,  για την συζήτηση του απολογισμού του 2013, τον οποίο για μία ακόμη φορά έφερε ετεροχρονισμένα η δημοτική Αρχή στο χθεσινό μαραθώνιο δημοτικό συμβούλιο. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Δεν ήταν λίγες οι μομφές, από την αντιπολίτευση για τον χρόνο που επιλέχθηκε, ώστε να έρθει ο απολογισμός προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και είναι αλήθεια πως υπήρξαν αρκετές «ενστάσεις» από τους συμβούλους, οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι την πρόχειρη και σύντομη  εισήγηση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση σχετικά με τα πεπραγμένα του δήμου τη χρονιά 2013.

«Σφυροκόπημα» από τον Θεόφιλο: «Η Δημοτική  Αρχή είχε προτεραιότητα τις βουλευτικές εκλογές και όχι τον Δήμο»

DSC 0013Το «σφυροκόπημα» άρχισε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος τόνισε: «Αυτή η ειδική συνεδρίαση δεν χρειάζεται να έχει κάποια απαρτία μελλών. Πάντα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, αυτή η διαδικασία ερχόταν ένα χρόνο αργότερα από αυτόν που προβλέπει ο νόμος. Η διαδικασία αυτή έχει χαρακτήρα να κάνουμε διάλογο  και να βελτιώσουμε λάθη και παράλληλα να ακούσει η κοινωνία να προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος ήρθε εδώ να κάνει το τυπικό μέρος της συνεδρίασης, απλά για να βγάλει την υποχρέωση αυτή. Κάθε φορά η δημοτική Αρχή βάζει προτεραιότητες άλλες. Τώρα έβαλε πρώτα τις Εθνικές εκλογές και όχι τον Δήμο. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι βάζετε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη για να αποχωρήσουμε εμείς κάποια στιγμή τα ξημερώματα και να κάνετε τη δουλειά σας και να περάσετε τα θέματά σας» ήταν τα λόγια του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

«Το 2013 ήταν μία χαμένη χρονιά»

Και συνέχισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά όσον αφορά τα οικονομικά : «Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 που μας παρουσιάζετε είναι εσφαλμένα. Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι λάθος,  η εικόνα που έχει παρουσιαστεί είναι “απάτη”. Δεν είναι κατ’ εμάς πραγματική.  Αλήθεια πόσα πράγματα έγιναν μέσα στο 2013 από την Δημοτική Αρχή; Κάναμε πράγματα να ενισχύσουμε τον τουρισμό, λύσαμε το θέμα των σφαγείων, βοηθήσαμε τους αγρότες, βοηθήσαμε το θέμα πολιτισμού, ξανανοίξαμε το Ωδείο Λειβαθούς. Η χρονιά του 2013 ήταν μία χαμένη χρονιά και γι’ αυτό ήρθαμε εδώ να συμβάλουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και το 2015».

Το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ήταν το ίδιο αιχμηροί: «”Πέρσι πέθανε φέτος βρώμισε”  τον απολογισμό θα έπρεπε να τον κάνουμε το 2014 και τον συζητάμε το 2015» δήλωσε ο Βασίλης Ρουχωτάς και συνέχισε αναφερόμενος στον Καλλικράτη  «Θα πρέπει οπωσδήποτε να διαλυθεί ο δήμος για να μην πάμε σε χειρότερες καταστάσεις» .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος τόνισε : « Αυτό που επιδιώκετε είναι μία γρήγορη κουβέντα και να ξοφλήσουμε. Ο κόσμος όμως θέλει να ακούσει τι έγινε το 2013.Αυτή η διαδικασία δεν τιμά τη λέξη “απολογισμός”! Αυτός ο απολογισμός δεν έχει σχέση με τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία» και αναφερόμενος στον Καλλικράτη ο κ. Δημητράτος επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τον Καλλικράτη και θα διαλύσει τον Δήμο Κεφαλονιάς. Ο δήμος έχει μείνει πίσω γιατί ήταν λάτρης της προηγούμενης μνημονικής κυβέρνησης που ήταν πειθήνιος

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης δήλωσε: «Το βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης. Εσείς ως Δημοτική Αρχή μια φορά θυμάστε τον κόσμο μόνο στις εκλογές και γι’ αυτό λέτε σήμερα ότι είναι μία τυπική διαδικασία η συζήτηση του απολογισμού του 2013».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης τόνισε : «Μάταια έψαχνα να βρω στην εισήγησή σας κάποιο έργο σας στην επαρχία της Παλικής . Δεν έχει γίνει τίποτα. Το θέατρο Μαρκάτο, παραμένει κλειστό εξαιτίας της ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής στερώντας έναν χώρο πολιτισμού από τον κόσμο της Παλικής. Όμως πάψαμε να τρώμε κουτόχορτο και να περιμένουμε υποσχέσεις και έργα στην επαρχία Παλικής.  Πλέον δεν θα ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει καμία ουσία η συζήτηση για τον απολογισμό του 2013! «Δεν έχει καμία ουσία αυτή η συνεδρίαση, απλά την επέβαλε ο νομοθέτης και πρέπει να την κάνουμε» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και εν συνεχεία τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς «Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ζουν με το όνειρο να διαλυθεί ο Δήμος».

Αραβαντινός: «Περσινά ξινά σταφύλια»

Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν για άλλη μία φορά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος δήλωσε: « Περσινά ξινά σταφύλια, μας φέρατε σήμερα εδώ.  Μόνο τους άθλους του Ηρακλή δεν έχετε συμπεριλάβει στα πεπραγμένα του 2013». Μάλιστα ο κ. Αραβαντινός χαρακτήρισε τον απολογισμό του 2013 «διαδικαστική ξεπέτα» και «μυθοπλασία» .

Παρέμεινε αλαζόνας και εριστικός ο αντιδήμαρχος

Αυτό που παρατήρησαν  πάντως, όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ήταν ότι ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης με τις ανταλλαγές «πυρών» με συμβούλους της αντιπολίτευσης, παραμένει αλαζόνας και εριστικός και μετά της Εθνικές εκλογές!

DSC 0001DSC 0003DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0009DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0015DSC 0016DSC 0017DSC 0019DSC 0020DSC 0022DSC 0023DSC 0025DSC 0035DSC 0040DSC 0041DSC 0043DSC 0044




00 inkefalonia general ad 300X250