Οι… απαράδεκτοι!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 15:49

Οι…  απαράδεκτοι!

Στα έδρανα της πλειοψηφίας τα χαμόγελα από τους συμβούλους, έδιναν και έπαιρναν. Είχαν καταφέρει για άλλη μία φορά να… διώξουν από το Δημοτικό Συμβούλιο την… κακιά αντιπολίτευση (αποχώρησε ο συνδυασμός του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αλέκου Καλαφάτη) και είχαν όλο τον δρόμο μπροστά τους να περάσουν χωρίς πολλά – πολλά,  τον προϋπολογισμό του 2015 και το τεχνικό πρόγραμμα! Τι και αν… οι περισσότεροι  από  τους μισούς συμβούλους  της πλειοψηφίας, ήταν μόνο εν σώματι παρόντες, διότι το πνεύμα ταξίδευε προς την…  αγκαλιά του Μορφέα;

Η εντολή ήταν μία.  Να κάτσουν στο συμβούλιο «μέχρι τελικής πτώσεως» όπως γλαφυρά δήλωνε και με περισσή δόση ειρωνείας και αλαζονείας προς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης.

Βέβαια, γι΄ αυτούς τους συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν είχε καμία σημασία που τα εκτός ημερησίας θέματα που η ίδια η δημοτική έφερε, κράτησαν πάνω από έξι ώρες συζήτησης! Ούτε, ότι η συνεδρίαση του προϋπολογισμού που κανονικά και με βάση το πρόγραμμα θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα, έμελε να ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα με προοπτική λήξης τα ξημερώματα ! Ούτε ότι η αντιπολίτευση πρότεινε και ζητούσε να διακοπεί το συμβούλιο και να συνεχιστεί τη Δευτέρα, όταν τότε θα υπήρχε απ' όλους «καθαρό μυαλό» σε αυτά τα κορυφαία ζητήματα.

«Ερχόμαστε κάποιοι από την άλλη άκρη της Κεφαλονιάς και αύριο το πρωί δουλεύουμε» έλεγαν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Χαμπάρι η Δημοτική Αρχή, το σχέδιο έπρεπε να εκτελεστεί!

Απλά, ξεχνούν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αγώνας… αντοχής. Ούτε «καλός» δημοτικός σύμβουλος είναι αυτός που αντέχει περισσότερο, έστω και αν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «κοιμάται» πάνω στα έδρανα.

Θεωρούν ότι είναι «μαγκιά» που αντέχουν πολλές ώρες και παραβλέπουν ότι μόνο όταν το μυαλό είναι καθαρό, μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις για το καλό του δήμου.

Κρίμα γιατί αυτό το δημοτικό συμβούλιο, πάει από το κακό στο χειρότερο και η μόνη που δεν φταίει γι’ αυτό είναι η αντιπολίτευση.




00 inkefalonia general ad 300X250