Θόδωρος Φλωράτος: "Η Σάμη έχει ανάγκη από έργα ανάπτυξης και όχι βιτρίνας"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 07:42

Θόδωρος Φλωράτος: "Η Σάμη έχει ανάγκη από έργα ανάπτυξης και όχι βιτρίνας"

ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ   Με αφορμή δημοσιεύματα για την ανάπλαση της πλατείας στη Σάμη και την ανάρτηση σχεδίου-μελέτης, ως Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Σάμης με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά, είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση και να τη διατυπώσω δημόσια προς τους συμπολίτες μας. 

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά και εγώ προσωπικά έχουμε δηλώσει ότι στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη και την απασχόληση και το έχουμε αποδείξει εμπράκτως και με τη δημόσια θέση μας και με την ψήφο μας. 
 
Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε και να συμφωνήσουμε ούτε με το σχέδιο-μελέτη ούτε και με την προτεραιότητα στο έργο αυτό για τους πιο κάτω λόγους: 
  1. Η Σάμη έχει ανάγκη από έργα ανάπτυξης και όχι βιτρίνας και δεν εννοούμε τα τρία βασικά -πλοίο,τράπεζα,γηροκομείο όπου ο Δήμος γύρισε την πλάτη- αλλά εννοούμε την ανάπλαση της παραλίας, τον πεζόδρομο Σάμης - Καραβομύλου συμπεριλαμβανομένης της πεζογέφυρας, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Σάμης-Τζέκα, Διχάλια-Σκαλιά-Κάστρο-Άγιοι Φανέντες, ενοποίηση και ανάδειξη του σπηλαιολογικού πάρκου. 
  2. Η Σάμη έχει ανάγκη της διασφάλισης των πεζών, ντόπιων και τουριστών, στον άξονα Σάμης - Ρουπακίου και θα πρέπει ο Δήμος να συνεργασθεί με την Περιφέρεια γι'αυτό. Επειγόντως και άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα. 
  3. Τα παιδιά έμειναν χωρίς παιδική χαρά γιατί πρώτα χαλάσαμε την υπάρχουσα (χάριν μελέτης και σχεδίου πλατείας) πριν φτιάξουμε μία νέα και υποδεικνύουμε το χώρο της παλιάς ΔΕΗ Σάμης γι'αυτό.
  4. Η λειτουργία του ήδη υπάρχοντος χώρου ως Μουσείου για να φύγουν  τα θαυμαστά αρχαία μας από την παλιά αποθήκη (μετασεισμικό εστιατόριο Σταματελάτου).
  5. Τέλος αν αποφασίσετε να δώσετε προτεραιότητα στην πλατεία ξανασκεφτείτε το. Ένας κυκλικός κόμβος διαμέτρου 10-15 μέτρων με ανάλογο συντριβάνι είναι αρκετός και εξυπηρετεί όλους τους σκοπούς όπως λένε και ειδικοί συγκοινωνιολόγοι. 
Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά στηρίζει κάθε αναπτυξιακό έργο με νόμιμους δηλωμένους εργάτες και με διαφάνεια στη δαπάνη για το καλό της πολύπαθης Σάμης, το δείξαμε άλλωστε με τη συναίνεση μας στη δοθείσα προτεραιότητα της θέρμανσης στα σχολεία άσχετα αν έγινε φιέστα της παράταξης που πλειοψήφησε χωρίς να γίνει καμία μνεία στη συναίνεση.  
 
Εμείς θα στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση σιωπηρά. Δεν χρειαζόμαστε ζητοκραυγές και παλαμάκια. 
 
 
Θεόδωρος Φλωράτος
Δημοτικός Σύμβουλος
Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά



00 inkefalonia general ad 300X250