Χάλι μαύρο! Σοβαρό επεισόδιο στο χθεσινό ΔΣ – Οι εμμονές της Δημοτικής Αρχής και η τακτική της απαξίωσης! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 13:05

Χάλι μαύρο!  Σοβαρό επεισόδιο στο χθεσινό ΔΣ – Οι εμμονές της Δημοτικής Αρχής και η τακτική της απαξίωσης! (video)

«Ομορφιές» είχαμε και χθες στο δημοτικό συμβούλιο, που απ’ ό,τι δυστυχώς φαίνεται αν συνεχίσει έτσι, είναι και αυτό καταδικασμένο… σε αποτυχία! Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν και χθες η συνεδρίαση ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς,  με σοβαρό επεισόδιο και με αποχωρήσεις. 

Η επιμονή της δημοτικής αρχής να συζητηθούν σημαντικά εκτός ημερησίας θέματα (όπως είναι το κλείσιμο της ΕΠΑΣ Νοσηλευτών) στο τέλος της συνεδρίασης (δηλαδή τα ξημερώματα), άναψε και πάλι «φωτιές» μεταξύ των συμβούλων και σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο που λίγο έλειψε να τινάξει την χθεσινή συνεδρίαση στον «αέρα».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο τα «αίματα» άναψαν για τα καλά, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί και λίγο έλειψε να οι σύμβουλοι να έρθουν στα χέρια.

Γκισγκίνης σε Πρόεδρο του ΔΣ: «Έκανες κουρελόχαρτο τον κανονισμό»

Όταν δε ο  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης πήγε να δείξει τον κανονισμό λειτουργίας στον πρόεδρο του ΔΣ Μάκη Παπαναστασάτο, αυτός με μία κίνησή του έσκισε το χαρτί, γεγονός που πυροδότησε μεγαλύτερη ένταση.

«Έκανες κουρελόχαρτο τον κανονισμό» ακούστηκε να λέει ο Νίκος Γκισγκίνης στον πρόεδρο του ΔΣ, ενώ πάνω στα νεύρα του ο σύμβουλος της Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, πέταξε στο έδαφος μία καρέκλα. Αμέσως μετά ζήτησε συγνώμη για την κίνησή  του αυτή .

«Δεν έχουμε καμία διάθεση, ούτε να βαράμε το χέρι μας στα έδρανα, ούτε να πετάμε καρέκλες. Υπάρχει ένας κανονισμός. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτός ο κανονισμός λέει ότι τα εκτός ημερησίας προτάσσονται στην ημερήσια διάταξη. Αυτό που έγινε την προηγούμενη φορά που πήγαν στο τέλος είναι πραξικοπηματικό. Είστε υποχρεωμένοι να τηρείτε το Άρθο 4 που έχετε ψηφίσει. Εσείς τον κάνετε κουρέλι αυτόν τον κανονισμό δείχνει την πολιτική σας αδυναμία και φοβάστε» δήλωσε ο Γιάννης Κουρούκλης.

Παρακάτω το επεισόδιο που στιγμάτισε την χθεσινή συνεδρίαση

https://www.youtube.com/watch?v=fhaDYpuLMw8

Πρόσωπο της βραδιάς ο Σταύρος Τραυλός

Πρόσωπο της βραδιάς ήταν αναμφίβολα ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός, οι δηλώσεις του για τους αντισεισμικούς  ελέγχους στα σχολεία της Κεφαλονιάς  και η άκρως απαξιωτική απάντηση από την Δημοτική Αρχή που ήρθε μέσω Δελτίο Τύπου, προκάλεσαν τα σχόλια των συμβούλων.

Αποχώρηση της παράταξης Καλαφάτη

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης, όπως μπορείτε να ακούσετε παρακάτω στο ηχογραφημένο, καυτηρίασε την ανακοίνωση του Δήμου κατά του Σταύρου Τραυλού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Οι χαρακτηρισμοί είναι απαράδεκτοι. Εκφυλίζουν τον πολιτικό διάλογο και αμαυρώνουν τον τοπικό μας πολιτισμό». Αμέσως μετά και βλέποντας την εκρηκτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί η παράταξη Καλαφάτη αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακούστε το ηχογραφημένο:


Record audio or upload mp3 >>

Αμετανόητος ο δήμαρχος στην ανακοίνωση κατά του Τραυλού

Πάντως, και απ’ ο,τι φάνηκε ο Δήμαρχος φάνηκε αμετανόητος στην ανακοίνωση λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Ο Τραυλός τα κάνει για να κάνει ζημιά στον τουρισμό και την Κεφαλονιά. Αν συνεχίσει έτσι θα βαδίσω και πιο κάτω με χειρότερα δημοσιεύματα».

Θεόφιλος : «Κατεβείτε από το καλάμι»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος προέτρεψε για μία ακόμη φορά την δημοτική Αρχή να «κατέβει από το καλάμι» και να μην αποφασίζει πραξικοπηματικά για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου: «Και εμείς ενδιαφερόμαστε για το καλό της Κεφαλονιάς και θέλουμε να λειτουργήσει ο δήμος, αλλά επιτέλους κατεβείτε από το καλάμι. Δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε είναι πραξικοπηματικό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την τοποθέτησή του…


Audio and voice recording >>

Αραβαντινός: «Ο Τραυλός θα έπρεπε να είναι αντικείμενο επαίνου»

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΤΕΕ, δήλωσε : «Ο Τραυλός είναι η απαξίωση που δίνει η δημοτική αρχή σε έναν θεσμικό φορέα που βοήθησε πολύ στους σεισμούς. Ο Τραυλός θα έπρεπε να είναι αντικείμενο επαίνου για το λόγο που σκύβει στο πρόβλημα» και αναφορικά με τις ερωτήσεις προς τον δήμαρχο και τα εκτός ημερησίας τόνισε: «Υπάρχει και έχει ψηφιστεί ο κανονισμός που λέει ότι τα εκτός ημερησίας συζητούνται πριν τα εντός ημερησίας ».

Ακούστε το ηχογραφημένο

 


Audio recording and upload >>

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος για το ίδιο θέμα τόνισε: « Όποιος δεν είναι σοβαρός στον λόγο του θα αντιμετωπίζεται με χλευασμό.  Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε από το να ασχολούμαστε με τον Τραυλό».

DSC 0149DSC 0150DSC 0151DSC 0152DSC 0153DSC 0156DSC 0157DSC 0159DSC 0161DSC 0163DSC 0165DSC 0166DSC 0168DSC 0172DSC 0176

DSC 0179

DSC 0184DSC 0189DSC 0191DSC 0194




00 inkefalonia general ad 300X250