Δήμος: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για αδικίες στις αποζημιώσεις των σεισμοπαθών - Απάντηση και για το ζήτημα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 στην ΔΕΥΑ Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 15:07

Δήμος: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για αδικίες στις αποζημιώσεις των σεισμοπαθών - Απάντηση και για το ζήτημα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 στην ΔΕΥΑ Αργοστολίου

Σε σχέση με ανυπόστατα και παραπλανητικά δημοσιεύματα περί δήθεν αδικιών κατά την χορήγηση της εφάπαξ αποζημίωσης αντικατάστασης οικοσκευών, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Η διαδικασία τηρήθηκε στο ακέραιο και όσα νοικοκυριά δικαιούταν την παραπάνω αποζημίωση την έλαβαν ή τους έχει εγκριθεί και πρόκειται να την λάβουν, εφόσον φυσικά πιστοποιήθηκε η καταστροφή στην οικοσκευή τους από τα αρμόδια κλιμάκια που διενέργησαν τις αυτοψίες.
  • Παράπονα και ενστάσεις από νοικοκυριά που απορρίφθηκαν υπήρξαν, όπως πάντοτε συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις καθώς πάντοτε υπάρχουν δημότες που δεν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων κλιμακίων. Δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κείμενη νομοθεσία για επανεξέταση, οπότε η άσκηση επικοινωνιακής πίεσης μέσω δημοσιευμάτων δεν μπορεί να επιφέρει καμία μεταβολή στα πορίσματα των κλιμακίων.
  • Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε καμία ιστοσελίδα, στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και την προσπάθεια διαπόμπευσης όσων εισέπραξαν απόλυτα νόμιμα την αποζημίωση. Είναι μοιραίο αυτές οι μικροπολιτικές τακτικές  να βρουν απέναντι τους την κοινωνία της Κεφαλονιάς.

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κακόπιστη, συκοφαντική και προκλητική  αμφισβήτηση του έργου των υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς και των ενεργειών των υπαλλήλων του, θα είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τόσο την αλήθεια και το κύρος των υπηρεσιών μας όσο και την αξιοπρέπεια των σεισμοπαθών.

Απάντηση για το ζήτημα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 στην ΔΕΥΑ Αργοστολίου

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμα φορά να απαντήσουμε επί γνωστών θεμάτων και επί ζητημάτων όπου έχουν ήδη δοθεί επίσημες απαντήσεις μέσω νομικών διαδικασιών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η μη πρόσληψη των επιτυχόντων της ΔΕΥΑ Αργοστολίου του ΑΣΕΠ 2008 δεν οφείλεται  στην έλλειψη βούλησης της Δημοτικής Αρχής αλλά αποκλειστικά στην κείμενη νομοθεσία και ειδικότερα στις απαγορευτικές διατάξεις των νόμων 3833/2010 και 4093/2012 οι οποίες θεσπίζουν αναστολή προσλήψεων και τήρηση του κανόνα 1:5 σε σχέση με τις αποχωρήσεις προσωπικού και τις προσλήψεις αντίστοιχα. 

Επί του συγκεκριμένου θέματος μάλιστα έχουμε οχλήσει πολλάκις το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο ξεκάθαρα και εγγράφως απαγορεύει στην ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς ως διάδοχο της ΔΕΥΑ Αργοστολίου  να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την τακτοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008.

Ουδείς λοιπόν από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 της ΔΕΥΑ Αργοστολίου έχει προσληφθεί σήμερα στην ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς οπότε ματαίως κάποιοι ερευνούν στο «Διαύγεια» ή οπουδήποτε αλλού όπως και ουδέν εξώδικο… «κατάφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο για δύο εκ των επιτυχόντων»  αλλά αντίθετα έχει αποσταλεί εξώδικη απάντηση σε αντίκλητο δικηγόρο που αναφέρει ακριβώς τα παραπάνω.

Συνοψίζοντας δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα τους θα επιλυθεί μόνο όταν το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει την τακτοποίηση τους βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

 




00 inkefalonia general ad 300X250