Καλούδης : Στην Ηγουμενίτσα τα λιμάνια της Επτανήσου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:40

Καλούδης : Στην Ηγουμενίτσα τα λιμάνια της Επτανήσου

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΣΤΗΝ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ  ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ  ΑΦΟΥ  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ  ΣΕ ΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΣΠΥΡΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

4 Ιούνη 2014

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ  81 της 29ης Μάη 2014 (ΦΕΚ  Α΄, αρ.Φύλλου 125) η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κατήργησε την Λιμενική Επιθεώρηση Ιονίων Νήσων και υπήγαγε τα Νησιά της Επτανήσου υπό τη διοίκηση και την εποπτεία της Ηγουμενίτσας !

Η όλη αντίληψη των κοτσαμπασιδίστικων κυβερνήσεων της Αθήνας είναι και επικίνδυνη εθνικά, διότι έχει σαν βάση τη τουρκική εξωτερική πολιτική  ότι τα Νησιά ανήκουν στη πλησιέστερη ακτή !

 Αυτή ήταν άλλη μία προαναγγελθείσα δυσμενής  εξέλιξη, που φέρει τις υπογραφές του Βαρβιτσιώτη με τα 60 τόσα σπίτια, του ηπειρώτη Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και τις «υπογραφές» της συναίνεσης των τριών επτανήσιων βουλευτών κ.κ. Δένδια και Σολδάτου  της Ν.Δ., Γκερέκου της ΕΛΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ 

. Το θέμα το είχαμε αναδείξει  και πριν από 6 μήνες όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου( Νέας Δημοκρατίας-«ΠΑΣΟΚ»-ΕΛΙΑΣ) είχε προδημοσιεύσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, είχαμε αντιδράσει έντονα  και είχαμε βάλει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε εκδοθεί ψήφισμα.

  Το Π.Δ. αυτό το είχαν έτοιμο οι κοτσαμπάσηδες της Αθήνας στα συρτάρια τους και περίμεναν να περάσει και ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών_Δημοτικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών της 25ης Μάη 2014 για να μην έχουν… πολιτικό κόστος ! ! ! και ανάλογα με τα αποτελέσματα να πράξουν !

    Όμως οι Κερκυραίοι, οι Ληξουριώτες, οι Ζακυνθινοί, οι Κεφαλλονίτες, οι Λευκαδίτες είχαν  βιώματα και εμπειρίες από το πρόσφατο παρελθόν, πχ που τους στέλνουν στο Πύργο ή στη Πάτρα ή στη Πρέβεζα για μία φορολογική ενημερότητα   και δεν έπρεπε να τους ψηφίσουν.

  Έξι μέρες μετά το νέο αυτό πολιτικό αντιεπτανησιακό έγκλημα και οι 3 επτανήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σαμοίλης Στέφανος, Κοντονής Σταύρος και Θεοπεφθάτου Αφροδίτη και δεν έβγαλαν άχνα, προφανώς είναι άκρως ικανοποιημένοι με την  «εξέλιξη» αυτή !   Άχνα δεν έβγαλε και το παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Περιφέρεια. Προφανώς είναι και αυτοί ικανοποιημένοι.

  Εμείς είχαμε εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιήσει και για τον αντιεπτανησιακό χαραχτήρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των εξαρτώμενων συνδυασμών του σε Περιφέρεια και Δήμους( 3 σε 1), αφού σε συνεδριακό κείμενό του είχε γράψει ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι μία τεχνητή Περιφέρεια».  

Αφού όμως βρέθηκαν τόσοι πολλοί που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια Γκερέκου, Σπύρου και Γαλιατσάτου,  και τόσες δεκάδες χιλιάδες που τους ψήφισαν, ενώ εμείς  είχαμε προειδοποιήσει το λαό με όλη τη δύναμη της φωνής που είχαμε και από όποια ΜΜΕ είχαμε πέρασμα, ότι το αποτέλεσμα  της ψήφου τους προς αυτές τις παρατάξεις, με βάση τα μέχρι τότε δείγματα γραφής τους,  θα είναι νομοτελειακά η διάλυση της Νησιωτικής Περιφέρειας της Επτανήσου, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός των Επτανησίων, η άγρια φορολογική-ληστρική επιβάρυνση των Επτανησίων, και οι αντισυνταγματικές και άδικες διακρίσεις σε αντίθεση με τα Νησιά του Αιγαίου και τη Μύκονο !

Οι κοτσαμπάσηδες της Αθήνας  τρίβουν τα χέρια τους με τα εκλογικά αποτελέσματα !

Η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή. Αυτό επέλεξε αυτό έχει:

  Εκεί λοιπόν, με τη Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑΣ, με τον Σπύρου και τον Δένδια της Νέας Δημοκρατίας και τον Σαμοίλη και τον Γαλιατσάτο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Δ΄Εθνική.  Στην Ηγουμενίτσα. Όπως και με τα καράβια από την Ιταλία: Μέσω Ηγουμενίτσας !

   Και οι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τους ψήφισαν, αρεσκόμενοι στα κομματικά μαντριά,   ενώ ήξεραν τι θα γίνει την επόμενη μέρα, έχουν τις συν-ευθύνες τους !  Αυτό ψήφισαν, αυτό έχουν:

Στην Ηγουμενίτσα !  Άποικοι της Ηγουμενίτσας !




00 inkefalonia general ad 300X250