Ηρακλής Πλιάκης: Θα κάνουμε την ανατροπή ή θα σκύψουμε πάλι το κεφάλι;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 07:53

Ηρακλής Πλιάκης: Θα κάνουμε την ανατροπή ή θα σκύψουμε πάλι το κεφάλι;

Λίγες μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έχει γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο σαφές ότι οι αυτό-διοικητικές εκλογές έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Το πρώτο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν μπορούν να βγουν συμπεράσματα με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών. Βεβαίως και μπορούν και ο καθένας, ανάλογα με το που τοποθετείται πολιτικά, το κάνει. Ο Βενιζέλος π.χ. περιχαρής δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, σύμφωνα με την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων, πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία» συνεχίζοντας την πολιτική που μας έχει φέρει ως εδώ.
Αυτό το μήνυμα ήταν που ήθελε να περάσει ο Ελληνικός λαός; Αν κρίνω από όσα λένε οι άνθρωποι γύρω μου, σίγουρα όχι.


Όμως η ψήφος των Ελλήνων του έδωσε το δικαίωμα να βγει με ένα προκλητικό χαμόγελο και να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Χαμογελάει γιατί ξέρει ότι την επόμενη Κυριακή αρκεί να κάνουν αυτός, ο Σαμαράς και η παρέα τους, ένα μικρό βηματάκι για να εξασφαλιστούν για τα επόμενα χρόνια. Για να εξασφαλιστούν σε βάρος όλων μας.
Το δίλημμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Θα τους επιτρέψουμε να ασελγούν πάνω στις ζωές μας ή θα κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα προς την ανατροπή;


Έχουμε μπροστά μας μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση. Έχει πια φτάσει η στιγμή που ασκώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην κυβέρνηση, στην ευρωπαϊκή ελίτ και στους κατά τόπους αντιπροσώπους τους ότι δεν αποδεχόμαστε πια τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που οδηγούν εμάς και τις επόμενες γενιές στην εξαθλίωση.
Ίσως είναι η μοναδική μας ευκαιρία.


Πότε άλλοτε τα τελευταία χρόνια η ψήφος μας είχε τόση μεγάλη σημασία; Πότε άλλοτε με την ψήφο μας μπορούσαμε να επηρεάσουμε τόσο άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις; Γιατί, είναι ξεκάθαρο ότι αν αποδοκιμάσουμε μαζικά την κυβέρνηση, δεν θα μπορεί να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.


Αυτή την Κυριακή όμως, πρέπει να υπερασπιστούμε πάνω απ' όλα τη Δημοκρατία μας. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Βουλή, που κλείνει πραξικοπηματικά την ΕΡΤ και που συναλλάσσεται με τους νεοναζί. Η απάντηση ωστόσο σε αυτά μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τη συμμετοχικότητα. Πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερη και ουσιαστικότερη Δημοκρατία και παράλληλα να βάλουμε ένα οριστικό και ξεκάθαρο τέλος στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Αυτό το τελευταίο δεν το χρωστάμε μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στην ίδια μας την ιστορία.

Αυτή την Κυριακή εκλέγουμε αριστερό περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και
στηρίζουμε μαζικά το ευρω-ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλιάκης Ηρακλής,

Εκπαιδευτικός,

Μέλος της δημοτικής κίνησης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ




00 inkefalonia general ad 300X250