Δήλωση υπ. περιφερειακής συμβούλου Τζόγιας Γρουζή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 17:41

Δήλωση υπ. περιφερειακής συμβούλου Τζόγιας Γρουζή

Φίλες και Φίλοι, Στις 18 Μαΐου 2014 καλείστε να επιλέξετε τα πρόσωπα εκείνα στα οποία θα εμπιστευτείτε το μέλλον του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Καλείστε να επιλέξετε ανθρώπους δημιουργικούς, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με γνώσεις και εμπειρία. Ανθρώπους που είναι δίπλα σας καθημερινά, που ζουν και εργάζονται και αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης μαζί σας. Από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου αλλά και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής προσπάθησα με μεθοδικότητα και συνέπεια αλλά και με εντιμότητα και αξιοπρέπεια να συμβάλλω στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων με στόχο τα νησιά μας να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον.

Οι ιδιαιτερότητες του νησιωτικού μας χώρου καθιστούν αναγκαιότητα την υιοθέτηση ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής από τα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης: ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό/τοπικό και ως εκ τούτου συμμετείχα ενεργά στις διεργασίες για μια Μακροπεριφερειακή Στρατηγική στην Αδριατική και το Ιόνιο που θα προσφέρει «προστιθέμενη αξία» σε παρεμβάσεις από όποια αρχή ή τρίτους ή τον ιδιωτικό τομέα προέρχεται.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Vasco da Gama: Κατάρτιση για πιο ασφαλείς και πιο φιλικές προς το περιβάλλον θαλάσσιες μεταφορές» πρότεινα ως εταίρο την συμμετοχή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων. Η Ακαδημία είναι σήμερα το μοναδικό ίδρυμα στον ελλαδικό χώρο που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα και θα επεξεργάζεται πλήρη προγράμματα εργασίας για την κατάρτιση στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα, την χρησιμοποίηση θαλάσσιων εξομοιωτών, την οικολογικοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και ένα θαλάσσιο «Εrasmus» και ενέργειες διάδοσης και διαχείρισης του σχεδίου στο σύνολο του.

Όραμα μου είναι με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της πολύ σημαντικής γεωπολιτικής θέσης που κατέχουν τα νησιά μας στην Αδριατική και το Ιόνιο προς όφελος των Επτανησίων πολιτών και για αυτό σας ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου τιμώντας με την ψήφο σας στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Με εκτίμηση,

Τζόγια Γρουζή

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

«ΝΕΑ ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»




00 inkefalonia general ad 300X250