Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από την Στεφάνου Ιωάννα (Ζάννα)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 08:05

Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από την Στεφάνου Ιωάννα (Ζάννα)

Αγαπητοί φίλοι, Οι περισσότεροι από σας με γνωρίζετε από το σχολείο και το φροντιστήριο ως Ζάννα Πεφάνη ή απλά ως Ζάννα. Πολλοί από εσάς υπήρξατε μαθητές ή συνάδελφοί μου.Σήμερα, αισθάνομαι την ανάγκη να σας παρουσιάσω τον εαυτό μου, ανάγκη που πηγάζει μέσα από την απόφασή μου να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές του Μάη του 2014 για το Δήμο της Κεφαλονιάς.

Σπούδασα στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το μεταπτυχιακό μου το έκανα στο ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) με αντικείμενο «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Πάνω από 15 χρόνια είχα την διεύθυνση φροντιστηρίου Μ.Ε. στο Αργοστόλι, και στη συνέχεια εργάστηκα ως εκπαιδευτικός σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού μας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήμουν διευθύντρια στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου. Έχω κατά καιρούς εμπλακεί στα κοινά, κυρίως όμως μέσα από τον χώρο του Σχολείου. Συνταξιοδοτήθηκα τον περασμένο Ιούλιο.


Δεν είμαι πολιτικός, αλλά θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά πράξη κοινωνικής ευθύνης. Αποφάσισα να σταματήσω να κρίνω, να επικρίνω ή να εναντιώνομαι πάνω σε κάθε πολιτικό δρώμενο απέχοντας ή αφήνοντας να παίρνουν τις αποφάσεις κάποιοι άλλοι.


Μου έγινε πρόσκληση από τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο να συμμετάσχω στον συνδυασμό του «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», ένα συνδυασμό ο οποίος απαρτίζεται από πολίτες ολόκληρου του κοινωνικού φάσματος, από όλες τις κοινωνικές τάξεις και κομματικές αποχρώσεις, κάτι το οποίο αποτέλεσε για μένα σημαντικό κίνητρο. Αποδέχτηκα την πρόσκληση, θέλοντας να έχω την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω από πιο κοντά όλους τους συμπολίτες μου, να συζητήσω μαζί τους και να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τη δική τους σε έναν αγώνα επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί μας, ιδιαίτερα μετά τον πρόσφατο σεισμό.


Αγαπώ το νησί μας, το νησί όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δε σκέφτηκα ποτέ, ούτε στιγμή, ότι θα μπορούσα να ζήσω μακριά απ' αυτό, και οραματίζομαι να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Ζητώ την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη σας .H ψήφος σας θα ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα.
Ξεκινάω ένα ταξίδι, δίχως να ξέρω που θα οδηγήσει: Είμαι όμως σίγουρη ότι θα είμαι ευτυχισμένη μόνο και μόνο επειδή το επέλεξα και το προσπάθησα.

Στεφάνου Ιωάννα (Ζάννα)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αργοστολίου
Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά




00 inkefalonia general ad 300X250