Απολογισμός από την επίσκεψη Αλέκου Δεσύλλα στην Κεφαλονια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 07:27

Απολογισμός από την επίσκεψη Αλέκου Δεσύλλα στην Κεφαλονια

Μετά από 4 ημέρες παραμονής στην Κεφαλονιά επέστρεψε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Κέρκυρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Αλέκος Δεσύλλας για να γιορτάσει με την οικογένεια του τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη και απλούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κεφαλονιά συνοδευόμενος από φίλους και υποψηφίους της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ επισκέφθηκε διάφορους οικισμούς του Νησιού καθώς και τα λιμάνια Αργοστολίου, Πόρου, Σάμης κ.α.

Από τις συζητήσεις με τούς κατοίκους και από την εικόνα που σχημάτισε διαπίστωσε για ακόμη φορά, την πλήρη αποτυχία της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, η οποία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να στηρίξει την ανάπτυξη του νομού.


Ειδικότερα διαπίστωσε την προβληματική κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού, την έλλειψη εγκαταστάσεων για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των χρηστών των λιμένων που επισκέφθηκε. Στις συζητήσεις του ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την ενίσχυση των υποδομών και της ασφάλειας των λιμένων της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες δυνατότητες για την δημιουργία κλειστού κύκλου κρουαζιέρας στα ΕΠΤΑΝΗΣΑ και γενικότερα την περαιτέρω ενίσχυση του θαλάσσιου Τουρισμού.


Κλειστό κύκλωμα κρουαζιέρας που θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την άφιξη των περιηγητών στα ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, την παραμονή για ορισμένες ημέρες στα δικά μας καταλύματα και Ξενοδοχεία, την εν συνεχεία επιβίβαση τους στα κρουαζιερόπλοια για επισκέψεις στα υπόλοιπα Νησιά μας και τελικά αναχώρηση από τα δικά μας αεροδρόμια του Ιονίου. Οι γνώσεις μας, οι εμπειρίες και η αξιοπιστία μας από την προηγούμενη «επιτυχημένη» πενταετή θητεία μας στον Οργανισμό Λιμένα της Κέρκυρας, μας δίνουν την απαραίτητη αξιοπιστία να υλοποιήσουμε το όραμα μας για την ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.


Επίσης, η κοινοβουλευτική μας θητεία στην διάρκεια της οποίας σε ανύποπτο χρόνο δώσαμε την μάχη μας για την οικονομική ανάπτυξη των Νησιών μας, με την κατάθεση στην τότε Κυβέρνηση Ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για το σύνολο των Νησιών του Ιονίου και την εξομοίωση μας με τους ισχύοντες προνομιακούς φορολογικούς συντελεστές των Νησιών του Αιγαίου. Λεπτομέρειες που ο κάθε ενδιαφερόμενος αναλυτικά μπορεί να πληροφορηθεί στα δύο μας βιβλία: «ΤΟ ΔΥΣΒΑΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ της μη υποκριτικής πολιτικής» και «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ στις συμπληγάδες των σκοπιμοτήτων» που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.Desyllas.gr




00 inkefalonia general ad 300X250