Παρέμβαση των μαθητών 3ης Λυκείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις επιπτώσεις του σεισμού στην προσπάθειά εισαγωγής στα ΑΕΙ (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 11:44

Παρέμβαση των μαθητών 3ης Λυκείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις επιπτώσεις του σεισμού στην προσπάθειά εισαγωγής στα ΑΕΙ (εικόνες + video)

Πραγματικά μεγάλη ήταν η κινητοποίηση μαθητών της 3ης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, αλλά και μαθητών της αντίστοιχης τάξης Λυκείων από το Αργοστόλι, στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με τις επικείμενες Πανελλήνιες εξετάσεις και τον τρόπο εισαγωγής τους στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι μαθητές έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από τον πρόεδρο του 15μελούς του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, Νίκο Κατσαϊτη, τόνισαν πως μετά τους σεισμούς δεν μπορούν να διαβάσουν και δεν θα ανταγωνιστούν επί ισοις όροις μαθητές από άλλα μέρη της Ελλάδας . «Εχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, συμμαθητές μου είναι άστεγοι, κοιμούνται στις σκηνές, έχουν χάσει τις σημειώσεις τους και δεν αντέχω άλλο. Κάθομαι να διαβάσω και κάνει κάθε πέντε λεπτά σεισμό και βγαίνω από το σπίτι μου. Εγώ θα ανταγωνιστώ μαθητές που, ενώ εγώ εδώ και ένα μήνα είμαι στους δρόμους και δεν έχω τις σημειώσεις μου, αυτοί κάθονται με την ηρεμία τους και διαβάζουν. Ζητάμε ειδική μεταχείριση».

Δείτε παρακάτω την τοποθέτησή του
https://www.youtube.com/watch?v=cXQGia9ZfYo

Κοντά στους μαθητές στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ιδιότητα του γονιού όμως ( έχει παιδί στην 3η Λυκείου), ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός.
Ο κ. Αραβαντινός τόνισε πως: «Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει χωροθέτηση του νέου λυκείου. Γίνονται χαρακτηρισμοί κτιρίων κίτρινα, πράσινα κόκκινα. Την ψυχολογία αυτών των παιδιών με ποιο χρώμα την χαρακτηρίζουν; Αυτό που βιώνουν τα παιδιά είναι τραγικό. Δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους».

DSC 0052

Ακούστε παρακάτω την τοποθέτησή του

Το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς, ενώ ανέφερε και τα αιτήματά του εμπορικού κλάδου.

Δείτε παρακάτω η τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου

https://www.youtube.com/watch?v=GbTfS7UvO6s
Για τα προβλήματα του Αθέρα, και το θέμα με τους βράχους πάνω από το χωριό, μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθέρα κ. Κώστας Κοσμάτος.

https://www.youtube.com/watch?v=-SjxT6sGx9E

Τελικά το ψήφισμα που πάρθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο πως «όλα οι μαθητές της Κεφαλονιάς να έχουν ειδική μεταχείριση και με ποσόστωση να μπαίνουν στις σχολές που επιλέγουν». Τονίστηκε επίσης στο ψήφισμα πως «Ειδική ρύθμιση και για τους μαθητές της 1ης Λυκείου».
Αντίδραση από την αντιπολίτευση για την απόφαση
Γ. Καλούδης: «Απορροφήθηκε η πρόταση μας για ελεύθερη εισαγωγή στα ΑΕΙ των μαθητών της Κεφαλονιάς»

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και με ανακοίνωσή του ο κ. Γιώργος Καλούδης επεσήμανε

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι και ενώ για μία ώρα δεν μπορούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας, και επειδή η αίθουσα δεν είχε καρέκλες ούτε για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους παρουσιάζοντας εικόνα από σαρδελοκούτι και ενώ ήταν ίσως και 500 συμπολίτες Κεφαλλονίτες και εκπρόσωποι των Φορέων της Κεφαλλονιάς που δεν χωρούσαν ούτε στον διάδρομο,

Ζητήσαμε να μεταφερθεί η συνεδρίαση στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ, (εκεί που τη Τρίτη θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς.) Διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μισή ώρα.

Η ομάδα Σπύρου-Σκούρτη δεν ήθελε ούτε αυτή τη λύση, νοιώθοντας απέχθεια σε κάθε εκπροσώπηση του λαού και θέλοντας να περνάει στα μουλωχτά σημαντικές αποφάσεις, Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι κάθε μέρα απαξιώνουν το νεοσύστατο θεσμό είτε με τα πολλά κατεπείγοντα οικονομικού περιεχομένου, είτε με τις εκατοντάδες απ΄ευθείας αναθέσεις, είτε με το να θέλουν να μην παρακολουθεί και να μην εκφράζονται νόμιμα οι φορείς του λαού.

Στη συνέχεια και ενώ το θέμα ήταν ουσιαστικά ένα, δηλ η πραγματική κατάσταση από τους σεισμούς στη Κεφαλλονιά, η οικονομική καταστροφή του νησιού και τα οικονομικά μέτρα, τα πολιτικά μέτρα (και η διαδικασία ανοικοδόμησης)που έπρεπε και πρέπει να ληφθούν, η ομάδα Σπύρου- Σκούρτη- Μηλιώτη και Σία άρχισε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις με σκοπό να κουράσει τους στοιβαγμένους όρθιους σαν σαρδέλλες συμπολίτεςκαι να τους αναγκάσει να φύγουν. Έτσι ζήτησαν να συζητηθεί ως ξεχωριστό, ως κατεπείγον θέμα, αυτό των εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τα ΑΕΙ και για την Α΄Λυκείου. Αφού χάθηκε 1 ώρα σε διαδικαστικές αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε ότι και το θέμα των εξετάσεων είναι μέρος του όλου θέματος και ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις 10 φορέων και πολιτών εφόλης της ύλης για τις επιπτώσεις των σεισμών.

Μετά έκανε ένα μακρύ λόγο ο κ.Σπύρου εφόλης της ύλης και ..ξαφνικά, μόλις τον τέλειωσε, προσχεδιασμένα από πριν και μεθοδευμένα προσπάθησαν να επιβάλλουν να μην... μιλήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι σύμβουλοι και να ...ψηφισθεί η δική τους θέση, η οποία είναι βλαπτική για τα παιδιά της Κεφαλλονιάς και υποτακτική προς τη κυβέρνηση της Αθήνας. Αντισταθήκαμε και δεν τους το επιτρέψαμε.

Στην ομιλία του ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης αφού τόνισε τις ανισότητες και τις αδικίες που δημιουργούνται, αφού υπενθύμισε ότι Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι, αθλητές κλπ εισάγονται κάθε χρόνο χωρίς εξετάσεις, η κακή κατάσταση στη Κεφαλλονιά με τα ξεσπιτωμένα παιδιά, επιβάλλει να εισαχθούν εφέτος χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τα 180 παιδιά της Κεφαλλονιάς.

Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε και ήλθε η ώρα της ψηφοφορίας, οι μάσκες έπεσαν. Εμείς ψηφίσαμε διατυπώσαμε τη κρυστάλλινη και αποτελεσματική πρόταση να περάσουν τα Κεφαλλονιτόπουλα χωρίς εξετάσεις. Η θέση αυτή συγκέντρωσε 9 ψήφους ενώ η παράταξη Σπύρου ψήφισε και πέρασε με 15 ψήφους μικρή ποσόστωση μπόνους των μαθητών, κάτι που οδηγεί σε καταστροφή τα παιδιά αλλά ευχαριστεί τους πασάδες της Αθήνας που τους απαλλάσσει από τη ...κουραστική διαδικασία να ...καταθέσουν μία τροπολογία στη Βουλή.
Άλλη μία απόδειξη για το κακό που συνεχίζουν να κάνουν στα Επτάνησα οι κομματικοί συνδυασμοί των αθηναικών κομμάτων.

Αναλυτικότερα οι θέσεις μας για τα αναγκαία έργα ανοικοδόμησης και για τα αναγκαία οικονομικά μέτρα, αύριο».

Το παρών στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, που διήρκησε πάνω από εννέα ώρες και είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε μέσα από το inkefalonia, έδωσαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΚΙ, της Ένωσης Γονέων Λειβαθούς και Αργοστολίου.

 

DSC 0001DSC 0003DSC 0004DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0014DSC 0015DSC 0018DSC 0019DSC 0020DSC 0022DSC 0027DSC 0029DSC 0030DSC 0033DSC 0034DSC 0037DSC 0039DSC 0040DSC 0041DSC 0043DSC 0048DSC 0050DSC 0055DSC 0056DSC 0058DSC 0059DSC 0060DSC 0063DSC 0067DSC 0070DSC 0072DSC 0075DSC 0077DSC 0079


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250