Επίσκεψη Σ. Κουρή στο Γηροκομείο Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 07:23

Επίσκεψη Σ. Κουρή στο Γηροκομείο Σάμης

Τον Οίκο Ευγηρίας Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου, στην Σάμη, που παραμένει κλειστός από το 2003 που κατασκευάστηκε, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Α/ρχης Κεφαλονιάς κ. Σ. Κουρής. Μαζί του οι κ.κ. Ιλαρύ Τζανετάτου και Μαρίζα Ευαγγελάτου, μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς.

Ο κ. Κουρής ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, από τον εκπρόσωπο των δωρητών Χ. και Ε. Τζανετάτου, κ. Δημήτρη Τζανετάτο καθώς και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Σάμης ο –Αιγιαλός- κ. Ερικέτη Τζανετάτου.

Ο κ. Κουρής όπως μας είπε, «πρώτη φορά επισκέπτομαι τον χώρο και η εικόνα που μου είχε μεταφερθεί για το κτήριο, σύμφωνα με αυτά που βλέπω είναι εντελώς ψεύτικη!!! Μου μιλούσαν για ένα κτήριο που ουσιαστικά έχει πέσει μέσα!!!».

Αφού είδε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε για την δυνατότητα φιλοξενίας 36 τροφίμων άμεσα και με δυνατότητα να φτάσει τους 60, υποσχέθηκε σύγκλιση σύσκεψης με τον Γ.Γ. κ. Σιμόπουλο, παράγοντες του Δήμου Κεφαλονιάς και τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Ληξουρίου, για την λειτουργία του Γηροκομείου Σάμης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι: Κατόπιν συνεννόησης με τους δωρητές του Οίκου Ευγηρίας Σάμης, εστάλη από τον υποφαινόμενο, στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και στην Υφυπουργό κ. Ζέτα Μακρή, άρθρο μας σχετικό με την μη λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας Σάμης ( ΟΙ.Ε.Σ. ) και όλες τις πληροφορίες για τις δυνατότητες αυτού.

Ο Υπουργός Υγείας στην ενημέρωση που είχε για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ήρθε στη Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς, ήταν πως «πρόκειται για ένα κτήριο που δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθούμε με αυτό»!!!

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη λειτουργία του Οι.Ε. Σ. και την Παρασκευή, αναμένεται στη Κεφαλονιά, ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής, όπου και θα έχει συναντήσεις με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα αυτό.

Σήμερα το πρωί το κτήριο του ΟΙ.Ε.Σ. κατά τον δευτερογενή έλεγχο από κλιμάκιο της αντισεισμικής προστασίας κρίθηκε κατάλληλο... και πήρε το πράσινο

Αναδημοσίευση από VlahataSamis




00 inkefalonia general ad 300X250