Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη για το νέο έτος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 07:47

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη για το νέο έτος

Με την έλευση του νέου χρόνου, αισθανόμενοι την ανάγκη αλλά και το θεσμικό καθήκον να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας, σας καταθέτουμε τις θερμότερες ευχές μας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε όλοι μας τις δυσβάσταχτες επιπτώσεις της πολύπλευρης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας. Ειδικά το 2013 δεν έλειψαν οι δοκιμασίες από κανένα. Αφήνουμε πίσω μας μια ακόμα δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα που μας επηρέασε όλους.Καθημερινά άλλωστε, βιώνουμε την ραγδαία επιδείνωση των καταστάσεων και των δυσχερειών για την στοιχειώδη κάλυψη των βιοποριστικών μας αναγκών.

Όμως, μέσα από τα επώδυνα φορτία και τα διαρκή εμπόδια, αναδύεται και αναδεικνύεται μια σημαντική αλήθεια: Πως δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε στην απαισιοδοξία και την απογοήτευση. Οι λύσεις στα προβλήματα δεν εμφανίζονται από μηχανής, χωρίς διεκδίκηση και προσπάθεια. Απαιτείται χρόνος για την διαχείρισή τους και κυρίως πράξεις που προσφέρουν ελπίδα. Τόσο οι πολίτες ενωμένοι όσο και η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει και πρέπει να δείξει αποτελέσματα τη νέα χρονιά για το καλό της κοινωνίας.


Μέσα στο γενικό κλίμα της ανασφάλειας και του οικονομικού μαρασμού, διαμέσου των περικοπών των καταργήσεων και των περιορισμών αγωνιστήκαμε σθεναρά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής μας. Βασικός και κύριος στόχος μας, παρέμεινε και παραμένει η στήριξη και η αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων μας και η περαιτέρω αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής μας.


Στην απαρχή και τούτου του νέου χρόνου, εύλογα η ανθρώπινη φύση μας, διακατέχεται από ενδόμυχο κλίμα ανάταξης και αισιοδοξίας. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε όρθιοι, αλληλέγγυοι και δυνατοί, διαθέτουμε τις προϋποθέσεις και μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους σε ηλικία, που ατενίζουν με αβεβαιότητα το μέλλον τους, συμβουλεύοντάς τους να παραμείνουν αισιόδοξοι, να μην χάνουν την ελπίδα τους και να είναι σίγουροι πως το αύριο θα είναι καλύτερο γι' αυτούς, αρκεί να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Στις δυσκολίες της εποχής μας, η κοινωνία μας αντιστέκεται επιτυχώς, επαναφέροντας στο προσκήνιο διαχρονικές αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κατανόηση, η εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Αυτές οι αξίες, είναι μια ελπίδα για μια νέα πραγματικότητα, μια δυνατή Ελλάδα, ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Καλή χρονιά σε όλους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250