Δημοτικό Συμβούλιο: Παμψηφεί απόρριψη για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 13:58

Δημοτικό Συμβούλιο: Παμψηφεί απόρριψη για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

Την διαφωνία του όσον αφορά το θέμα της τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στη θέση Κηπούρια Παλικής, εξέφρασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς παμψηφεί απέρριψε το θέμα που είχε έρθει με τίτλο: «Αίτηση υπαγωγής σε πρώτυπες δεσμεύσεις (Π.Π.Δ) του έργου : Αιολοκό πάρκο στην θέση «Μωρού – Κηπούρια» Παλικής Π.Ε. Κεφαλληνίας Περιφέρειας Ιονιών Νησιών». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το θέμα βέβαια είναι αν θα εισακουστεί η απόφαση του συμβουλίου, καθώς όπως σωστά τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός: «Δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους την άποψη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου. Αγνοείται δηλαδή αισχρά η άποψη των εκλεγμένων. Αν και υπέρμαχος των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, διαφωνώ με την ιδέα να καταστραφεί ο υπέροχος πλούτος που έχουμε στα βουνά «φυτεύοντας» ανεμογεννήτριες».

Εναντίον στην τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Καμιναράτων κ. Νίκος Μαρούλης, ο οποίος εξέφρασε και την άποψη των κατοίκων της περιοχής. Διαφορετική ήταν πάντως η προσέγγιση και τοποθέτηση του Μάρκου Κοτσιλίνη επί του θέματος.

DSC 0386

Ακούστε την τοποθέτησή του

DSC 0389

Ακούστε την τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού

DSC 0367 copy

Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Γκισγκίνη

DSC 0384

Ακούστε την τοποθέτηση του Μάρκου Κοτσιλίνη

DSC 0391

Ακούστε την τοποθέτηση της Ελπίδας Κατσαϊτη




00 inkefalonia general ad 300X250