Δημοτικό Συμβούλιο: O κονφερασιέ, ο γραφικός και η… παιδική χαρά!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 11:51

Δημοτικό Συμβούλιο: O κονφερασιέ, ο γραφικός και η… παιδική χαρά!

Δεν έχουν προηγούμενο οι κουβέντες που ανταλλάχθηκαν στο χθεσινό (ο θεός να το κάνει) Δημοτικό Συμβούλιο!Οι καυγάδες ξεκίνησαν σχεδόν με το «καλησπέρα» και η βραδιά συνεχίστηκε σε αυτούς τους ρυθμούς για αρκετές ώρες όταν και συζητήθηκε το παράπονο του μέλους της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Νίκου Σουπιωνά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τα αίματα άναψαν νωρίς και στο στάδιο των ερωτήσεων όταν ο Βασίλης Ρουχωτάς ρώτησε γιατί επεστράφη ένας λογαριασμός πίσω από την Επίτροπο του ελεγκτικού συμβουλίου. Κάπου εκεί παρενέβη για να απαντήσει ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης. Ο Ρουχωτάς ενοχλημένος από την παρέμβαση αποκάλεσε κοφερασιέ τον Νίκο Ανουσάκη, ο τελευταίος του απάντησε ότι «είσαι πολιτικά γελοίος και γραφικός» και κάπου εκεί το συμβούλιο πήγε να «τιναχτεί στον αέρα». Μάλιστα, οι δύο του αντάλλαξαν αρκετές φορές «φιλοφρονήσεις» κατά τη διάρκεια της βραδιάς και σε ανύποπτες στιγμές.

DSC 0369

DSC 0363

DSC 0367

Ακούστε παρακάτω την επίμαχη συζήτηση

Αυτό ήταν το ένα αρνητικό σκέλος που χαρακτήρισε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, γιατί το άλλο περιελάμβανε την «παράσταση» με πρωταγωνιστή την Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου.

Το μέλος της Νίκος Σουπιωνάς, όταν πήρε το λόγο, εκτόξευσε ανοιχτά τα βέλη του προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου κ. Λούκα Νιφοράτο. «Είναι αυταρχικός ο Νιφοράτος, δεν δίνει σημασία στις διαδικασίες, δεν κρατάει ούτε πρακτικά» ήταν τα λόγια σε έντονο ύφος του Νίκου Σουπιωνά, που προκάλεσαν την αντίδραση των υπολοίπων μελών του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Μέμης Γεράκης και Μάκη Καούκη.

DSC 0374

DSC 0382

DSC 0375

DSC 0378

DSC 0380

Για «τσίρκο» έκανε λόγο η Μέμη Γεράκη, «ντρέπομαι για την κατάντια του Τοπικού Συμβουλίου Αργοστολίου» δήλωσε ο Μάκης Κακούκης, έξαλλος ο Νιφοράτος μπαινόβγαινε στην αίθουσα φωνάζοντας και χειρονομώντας, κάποια στιγμή ο Σπύρος Σαμούρης ενοχλημένος από τις χειρονομίες του Λούκα Νιφοράτου τον αποκάλεσε τραμπούκο. Όλα αυτά τα όμορφα κράτησαν περίπου τρεις ώρες, όσες δηλαδή χρειάστηκαν για να συζητηθεί το θέμα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που το δημοτικό συμβούλιο θύμιζε... παιδική χαρά. Και μιας που το αναφέραμε...

Ξέρετε τι αποφασίστηκε τελικά μετά από αυτό το παράδοξο σκηνικό; Να συντηρηθούν οι παιδικές χαρές του Αργοστολίου! Η ένταση πάντως συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με έντονη λογομαχία μεταξύ του Νίκου Σουπιωνά και Μάκη Καούκη.

Ακούστε παρακάτω τα όσα είπε ο Νίκος Σουπιωνάς




00 inkefalonia general ad 300X250