H συνήθεια που έγινε… λατρεία! "Ξεπαραιτήθηκε" ο Βαγγέλης Κεκάτος (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 10:56

H συνήθεια που έγινε… λατρεία! "Ξεπαραιτήθηκε" ο Βαγγέλης Κεκάτος (ανανεωμένο)

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα έπεσαν οι τόνοι μεταξύ του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και του αντιδημάρχου τουρισμού κ. Ευάγγελου Κεκάτου και πλέον η παραίτηση της Κυριακής, έγινε... ξεπαραίτηση τη Δευτέρα και όλα πλέον οι σχέσεις τους είναι μια χαρά (όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον)! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Άλλωστε, οι παραιτήσεις που γίνονται... ξεπαραιτήσεις (και το είχαμε αναφέρει στο άρθρο της είδησης με την παραίτηση του Ευάγγελου Κεκάτου), ήταν, είναι και θα είναι μία συνήθεια που έχει γίνει... λατρεία για τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, με πολλά παραδείγματα στο σύντομο παρελθόν της. Βέβαια για να υπάρξει μία παραίτηση (έστω και προφορική), κάποιος λόγος υπάρχει που , είτε με τον ένα είναι με τον άλλο τρόπο «καμοφλάρεται», είτε «καταπίνεται», είτε εκτονώνεται προσωρινά, μέχρι να έρθει τον επόμενο καιρό ένας άλλος λόγος – σοβαρότερος, είτε λιγότερο σοβαρός - που θα οδηγήσει άλλους συμβούλους ή ακόμα και τους ίδιους σε μεγάλα λόγια περί παραίτησης και αποχώρησης. Όλα καλά, λοιπόν και η ζωή στο Μέγαρο συνεχίζεται ... Πάντως όπως μάθαμε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, βρίσκεται εκτός Κεφαλονιάς και θα παραστεί αύριο Τρίτη, εκπροσωπώντας τον δήμο στο χωριό Σβορώνος Πιερίας στις εκδηλώσεις τιμής (θα συμμετάσχει από την Κεφαλονιά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Πελαγία), που θα γίνουν εκεί. Ιστορικά στο Κολοκούρι, όπως ονομαζόταν τότε το χωριό, έγινε η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης. Η μάχη έγινε στις 15-16 Οκτωβρίου 1912 και σε αυτήν σκοτώθηκαν ο Συνταγματάρχης Σβορώνος, Κεφαλλονίτης στην καταγωγή.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ (13/10)

Τα βρόντηξε ο Κεκάτος!«Αδειάζω τη γωνιά και παραιτούμαι και από δημοτικός σύμβουλος»

 

«Κεραυνούς», «αστραπές» και σίγουρα «καταιγίδα» φέρνει στη Δημοτική Αρχή η διαφαινόμενη παραίτηση του αντιδήμαρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Κεκάτος, επέλεξε χθες αργά το βράδυ να στείλει σε κάποια τοπικά Μέσα μήνυμα σε μορφή sms (το inkefalonia δεν συμπεριελήφθη σε αυτά), στο οποίο δήλωνε πως έχει καταθέσει την παραίτησή του στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το μεσημέρι ο κ. Κεκάτος επιβεβαίωσε το γεγονός πως έχει δώσει την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου τονίζοντας μάλιστα πως: «Αδειάζω τη γωνιά. Παραιτούμαι εκτός από αντιδήμαρχος και από δημοτικός σύμβουλος. Διευκολύνω έτσι τον κ. Παρίση να κάνει το έργο του όπως αυτός νομίζει καλύτερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διαφωνία με τον δήμαρχο σε διάφορα θέματα των τελευταίων ημερών, ωστόσο η «σταγόνα» που φαίνεται να «ξεχείλισε το ποτήρι», ήταν το θέμα που προέκυψε για το ασθενοφόρο και τα όσα... τραγελαφικά προηγήθηκαν σχετικά με αυτό.

Πάντως για να διευκρινίσουμε και επειδή κατά τη θητεία της τωρινής δημοτικής Αρχής έχουμε δει στο παρελθόν πολλές παραιτήσεις που εν συνεχεία γίνονται... ξεπαραιτήσεις, η παραίτηση του κ. Κεκάτου δεν είναι ακόμα γραφειοκρατικά επισημοποιημένη.

Μένει να δούμε πoια αντίδραση θα έχει ο δήμαρχος στην εξέλιξη αυτή.

Η «καταιγίδα» πάντως είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιη στο Μέγαρο!