Η Νίκη Κασσιανού νέα Δήμαρχος Ιθάκης - Επεισοδιακές εκλογές στην ανάδειξη νέου δημάρχου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 20:48

Η Νίκη Κασσιανού νέα Δήμαρχος Ιθάκης - Επεισοδιακές εκλογές στην ανάδειξη νέου δημάρχου

Συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στις 11 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ - όπως σας είχαμε ενημερώσει - μετά από Πρόσκληση που εξέδωσε η πλειοψηφούσα Σύμβουλος του επιτυχόντος Συνδυασμού Ελένη Ραυτοπούλου σύμφωνα με τις διατάξεις του 60 και 237 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» ΦΕΚ 87/2010 Τ.Α΄, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 89 του Ν.3463/2006 ( Δ.Κ.Κ.). η παράταξη του πρώην Δήμαρχου Ιθάκης Γιαάννη Κασσιανού προκειμένου να εκλεγεί από τα μέλη της παράταξης που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Δήμαρχος Ιθάκης, μετά την παύση από τα καθήκοντα του.

Βεβαίως και αυτή η σύσκεψη δεν θα μπορούσε να είναι εν ηρεμία.. Στον χώρο εμφανίστηκε στην συνεδρίαση ο πρώην Δήμαρχος Ιθάκης κ. Τηλέμαχος Καραβίας ο οποίος μόλις έγινε αντιληπτός από τον κ. Κασσιανό ο ίδιος προχώρησε προς την είσοδο ώστε να τον εμποδίσει να παραβρεθεί. Ο «τσαμπουκάς» Κασσιανός αφού στόλισε τον κ. Καραβία με κοσμητικά επίθετα όπως άλλωστε το συνηθίζει – και έχει μηνυθεί στον παρελθόν γι αυτό – έκλεισε τη πόρτα στα μούτρα του πρώην Δημάρχου. Ο κ. Καραβίας επανήλθε και τότε ο Κασσιανός τον έσπρωξε βίαια και παραλίγο να είχαμε σοβαρό ατύχημα. Ο κ. Καραβίας δεν έχασε την ψυχραιμία του και αμέσως κατήγγειλε το γεγονός στο Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ιθάκης που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την αίθουσα του ΚΑΠΗ. Παράλληλα ενημέρωσε και το δικηγόρο του ενώ επανήλθε στην αίθουσα όπου θα διεξήγοντο οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Ιθάκης ενώ την ίδια ώρα ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γεράσιμος Βερώνης «φυγάδευε» τον παυθέντα Δήμαρχο Κασσιανό για τα ησυχότερα.

Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου. Από τους δέκα συμβούλους της πλειοψηφίας παρευρέθησαν μόνο οι οκτώ αφού η κ. Ταφλαμπά από καιρό είναι Ανεξάρτητη και απουσίαζε εκτός Ιθάκης ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Καρτάνος. Η πλειοψηφούσα Σύμβουλος του επιτυχόντος Συνδυασμού Ελένη Ραυτοπούλου ζήτησε να κατατεθούν υποψηφιότητες και τότε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντένης Γρίβας πρότεινε να είναι υποψήφια, η αδελφή του πρώην Δημάρχου Γιάννη Κασσιανού και Πρόεδρος του ΔΣ Νίκη Παναγιωτοπούλου. Η ίδια όμως αυτοπροτάθηκε λέγοντας ότι το κάνει ως υποχρέωση για τους ψηφοφόρους που τίμησαν τον Συνδυασμό του αδελφού της, αλλά και για την άδικη παύση του από τη θέση του Δημάρχου. Εξελέγη τελικά νέα Δήμαρχος Ιθάκη – όπως εξάλλου αναμενόταν – η αδελφή του πρώην Δημάρχου Γιάννη Κασσιανού Νίκη Παναγιωτοπούλου με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 5 υπέρ και 3 κατά (2 λευκά και 1 άκυρο). Το αποτέλεσμα δεν άρεσε στην ίδια η οποία δήλωσε ότι περίμενε μεγαλυτερη υποστήριξη μετά από αυτά που έπαθε ο αδελφός της.

Τ.Κ

ΥΓ. Η νέα Δήμαρχος Ιθάκης ακόμη αναρωτιέσαι γιατί οι αρχές έκαναν χρήση του άρθρου 237 και ΕΠΑΥΣΑΝ τον πρώην Δήμαρχο και αδελφό της και δεν τον ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ με το άρθρο 236; Εγώ υποψιάζομαι την απάντηση και μάλλον είναι απλή: Το άρθρο 236 το φυλάνε για εκείνη οι Αρχές! Καθένας και το άρθρο του.

Πηγή: ithacanews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250